Harjoitteluun Red Carpetin tuotantoon

Red Carpet -festari järjestetään Hyvinkäällä viidettä kertaa 26.–29.8.2021. Ohjelmistoon kuuluu kotimaisia elokuvia, konsertteja, tekijätapaamisia, työpajoja, gaala ja paljon muuta oheisohjelmaa. Red Carpetissa on matalankynnyksen mahdollisuus kohdata Suomen parhaat elokuvantekijät ja näyttelijät sekä juhlia jatkoilla konserteissa. Red Carpetissa jokainen pääsee punaiselle matolle.

Tarjoamme harjoittelupaikkoja osana Red Carpetin tuotantotiimiä monipuolisissa työtehtävissä. Haemme tuotannon pariin eri pituisille jatkoille 3–5 reipasta ja oma-aloitteista harjoittelijaa oppimaan festivaalin järjestämisestä. Kaikkiin harjoittelutehtäviin kuuluu yleisiä tuotannollisia tehtäviä, joten toivomme hakijoilta joustavuutta työtehtävien suhteen. Soveltuvat opinnot harjoitteluun voivat olla esimerkiksi kulttuurituotannon, liiketalouden, media-alan, matkailun alan tai viestinnän opinnot, mutta ennen kaikkea asenne ratkaisee! Harjoittelu tarjoaa verkostoja tapahtuma- ja elokuva-alan tekijöihin sekä työmahdollisuuksia tulevaisuuteen.

Olet etsimämme hyvä tyyppi, mikäli seuraavat kuvaavat sinua:

  • Sinulla on tuumasta toimeen –asennetta ja positiivinen ote työhön.
  • Olet innokas, organisointitaitoinen ja sinulla on paineensietokykyä sekä kokonaisuuksien hahmottamisen taitoa.
  • Olet joustava työn ja työaikojen suhteen (vaatii viikonloppu- ja iltatöitä ensisijaisesti elokuussa 2021).
  • Hallitset tietokoneohjelmat (Microsoft Office, google drive) sekä osaat suomea ja englantia.
  • Olet kiinnostunut festivaalituotannoista tai elokuva-/musiikkialasta ja sinulla saattaa olla opintojen lisäksi aiempaa kokemusta tapahtumatuonnoista.
  • Iso plussa on, mikäli ajat autoa ja voit käyttää omaa tietokonetta harjoittelun aikana.

Harjoittelussa pääset vastaamaan tuotannon eri osista yhdessä muun tiimin kanssa sekä suunnittelemaan ja koordinoimaan sisältöjä. Harjoittelun osa-alueina ovat esimerkiksi aluetuotanto, logistiikka, ympäristösiat, catering, majoitus tai vapaaehtoisten koordinointi ja vieraiden ja elokuvasisältöjen kartoittaminen. Mikäli sinulla viestintätaitoja harjoittelun sisältöön voidaan lisätä muun muassa nettisivujen päivittämistä, tekstien luomista ja markkinoinnin suunnittelua. Myös graafisen suunnittelun osaaminen tai editointitaito katsotaan eduksi, muttei ole välttämätöntä. Jokainen harjoittelija saa vastuullinen yhden tai useamman kokonaisuuden osan omat vahvuutensa huomioiden. Kaikki osa-alueet sisältävät aikataulusta, koordinointia, suunnittelua ja kilpailuttamista. 

Työ tehdään pääsääntöisesti toimistollamme Helsingissä, mutta sinun tulee olla valmis matkustamaan Hyvinkäälle. Tapahtuma järjestetään Hyvinkäällä. Harjoittelun kesto on sovittavissa toimenkuvasta riippuen, 1-5 kk. Harjoittelu voi alkaa huhti-toukokuussa tai kesän aikana. Maksamme harjoittelusta korvauksen.

Hakemukset (max A4) & CV 21.2.2021 mennessä osoitteeseen tuotanto@redcarpetfestari.fi.

Kirjoita viestin otsikoksi ”Red Carpet harjoittelu ja nimesi”. Mainitse viestissä toiveesi harjoittelun ajankohdalle, kestolle ja mielenkiintosi ja osaamisesi mukaan harjoittelun sisällölle.

Lisätietoja harjoittelusta voit tiedustella noora@redcarpetfestari.fi. Käsittelemme tulleita hakemuksia hakuajan aikana ja kutsumme sopivia henkilöitä haastatteluun ennen hakuajan umpeutumista.

Kommentteja harjoittelusta aiemmilta harjoittelijoilta

Harjoittelu osoittautui mielenkiintoiseksi sekä opettavaiseksi kokemukseksi. Red Carpet on monipuolinen paketti erilaisia tapahtumakokonaisuuksia, joten työtehtävien kirjo on laaja. Harjoitteluni aikana kiinnostuksen kohteeni otettiin hyvin huomioon ja minut otettiin luontevasti tiimiin mukaan. Pääsin mm. toteuttamaan alan ammattilaisille järjestettyä gaala tilaisuutta, koordinoimaan eri toimipisteitä konserttialueella ja ohjaamaan vapaaehtoisia. Lisäksi viestin kutsuvieraiden kanssa ja huolehdin heidän festivaaliviikkonsa sujuvuudesta. Toimistolla sai aina tukea haastaviin tilanteisiin, eikä avun pyytämistä tarvinnut pelätä. Kesän edetessä työtehtävät muuttuivat haastavammiksi, sain osallistua, kehittyä ja sopivasti omaa vastuuta. Varsinkin festivaaliviikolla töitä tehtiin paljon, mikä sopi minulle hyvin, sillä arvokkaita kokemuksia kertyi päästessäni laajasti mukaan erilaisiin tuotannollisiin tehtäviin.

Harjoittelu tuki ammatillista kehittymistäni: opin paljon itsestäni, tapahtumatuotannon kokonaisuuden hallinnasta, aikataulutuksesta ja käytännön tekemisestä. Red Carpet toi mukanaan myös hauskoja muistoja ja mielenkiintoisia kohtaamisia, sekä poiki onnekseni minulle lisää tapahtuma-alan töitä.

Harjoittelu oli oiva tilaisuus päästä tutustumaan festivaalin järjestämiseen tuotannon näkökulmasta. Parasta työssä oli tehtävien monipuolisuus ja työn luonteeseen kuuluva spontaanisuus. Harjoittelussa pääsin miellyttävällä tavalla haastamaan itseäni lämminhenkisen työyhteisön seurassa. Kokemuksena kaiken kaikkiaan ainutlaatuinen.

Harjoittelussa pääsin verkostoitumaan useiden ihmisten kanssa ja sain elinikäisiä kontakteja. Red Carpetin pieni tiimi puhaltaa yhteen hiileen. Sain oman osaamiseni mukaan vastuuta ja pääsin tekemään monipuolisesti työtehtäviä. Red Carpetilla on huippu työkaverit, joiden kanssa työnteko on hauskaa. Voin suositella Red Carpetia harjoittelupaikkana.