LYHYTELOKUVASARJA

BioRex Sveitsi 28.8 @ 19:30

elokuvat Osta liput 12 €

Lyhytelokuvasarjan elokuvat on kuratoinut elokuvatuotantoyhtiö Tekeleen apulaistuottaja Julia Elomäki, joka viimeistelee elokuvatuotannon maisteriopintoja Aalto-yliopiston elokuvataiteen laitoksella. Hän on tuottanut useita lyhytelokuvia sekä kesäkuussa 2019 ensi-iltansa saaneen Elvis & Onerva – elokuvan.

Elomäen sanoin: ”Lyhytelokuva on haastava taiteenlaji. Tarinan on oltava juuri sopivan kokoinen. Lyhytelokuvaa voidaan pitää eräänlaisena taidonnäytteenä. Valitsemani elokuvat ovat ohjaajilta, joista tulemme kuulemaan vielä. Näiden lyhytelokuvien ohjaajat edustavat uutta elokuvantekijöiden sukupolvea ja odotan innolla heidän kaikkien pitkiä elokuviaan. Kyseiset elokuvat kuuluvat myös viimeisen vuoden aikana julkaistujen lyhytelokuvien parhaimmistoon.”

Näytöksen elokuvat esitetään seuraavassa järjestyksessä: Untitled (burned rubber on asphalt, 2018) 19 min, Hiljaa kuin murhaajat 15 min, Onko sulla nälkä? 11 min, Let Her Speak 13 min ja Pupu 12 min.

Näytöksen kokonaiskesto on 70 min.
Näytös on sallittu yli 12-vuotiaille.

Koko näytöksen lopussa vierailemaan saapuvat tuottaja Marja Pihlaja elokuvasta Untitled (burned rubber on asphalt, 2018). Ohjaaja Lauri-Matti Parppei, kuvaaja Mikko Parttimaa ja tuottaja Ilona Tolmunen elokuvasta Hiljaa kuin murhaajat. Näyttelijä Iida-Maria Heinonen elokuvasta Let Her Speak. Näyttelijät Matilda Pirttikangas ja Jere Ristseppä sekä ohjaaja Jani Ilomäki elokuvasta Pupu.

UNTITLED (BURNED RUBBER ON ASPHALT, 2018)

Dokumentissa syrjäisen norjalaiskylän mutkitteleville teille ilmestyy mystisiä autojen renkaiden sutimisjälkiä. Asukkaiden suhtautuminen jälkiin vaihtelee: jotkut pitävät niitä vastuuttomana ja vaarallisena toimintana, toisten mielestä ne ovat kuin taidetta.

In a remote Norwegian village the weaving roads have become the subject of controversy. Assuming the role of detective, the documentary investigates the bewildering phenomena of car skid marks and their mysterious appearance. Winding, looping, curving, the hypnotising patterns reveal unexpected frictions in the village. Some brand the skid marks as an irresponsible and dangerous act, while others view the mesmerizing marks as a form of art.

Kuvaaja: Pietari Peltola, Leikkaaja: Inka Lahti ja Äänisuunnittelija: Juuso Oksala.

Kategoria: Lyhytelokuva Maa:Suomi Vuosi:2019 Kesto:19 min Tekstitys:suomi ja englanti
Ohjaus:Tinja Ruusuvuori Käsikirjoitus:Tinja Ruusuvuori Tuotanto:Marja Pihlaja / Aalto-yliopiston elokuvataiteen laitos

HILJAA KUIN MURHAAJAT

Draamassa Ina ja Minna viettävät viimeistä kesää yhdessä. Öisin he hiippailevat muiden ihmisten asuntoihin heidän nukkuessaan. 

Kategoria: Lyhytelokuva Maa:Suomi Vuosi:2019 Kesto:15 min Ikäraja:12
Ohjaus:Lauri-Matti Parppei Käsikirjoitus:Lauri-Matti Parppei Näyttelijät:Maaria Nuoranne ja Ella Lymi Tuotanto:Made / Ilona Tolmunen Levittäjä:Suomen elokuvasäätiö

ONKO SULLA NÄLKÄ?

Komediassa ylihuolehtivainen yksinhuoltajaäiti yrittää luotsata poikansa turvallisesti homouden satamaan.

Kategoria: Lyhytelokuva Maa:Suomi Vuosi:2019 Kesto:11 min Tekstitys:englanti
Ohjaus:Teemu Niukkanen Käsikirjoitus:Antti Toivonen Näyttelijät:Pirjo Lonka, Matvei German ja Tommi Korpela Tuotanto:Elokuvayhtiö Komeetta / Daniel Kuitunen

LET HER SPEAK

Kansainväliseen konferenssiin osallistuva nuori väitöskirjatutkija joutuu huomaamaan, että kukaan ei kuuntele häntä.

Elokuva on osa Yksittäistapaus-lyhytelokuvasarjaa ja sen on kuvannut Shazi Özdemir. Lavastuksen ovat suunnitelleet Ulla Heikkilä & Maria Sekirkina ja musiikista vastaa Sibille Attar.

Kategoria: Lyhytelokuva Maa:Suomi Vuosi:2019 Kesto:13 min Ikäraja:S Tekstitys:englanti
Ohjaus:Ulla Heikkilä Käsikirjoitus:Saara Särmä ja Ulla Heikkilä Näyttelijät:Iida-Maria Heinonen, Pyry Nikkilä, Juha Kukkonen, Eero Milonoff, Robert Enckell, Cecilia Nilsson ja Per Graffman Tuotanto:Tuffi Films / Elli Toivoniemi Levittäjä:Tuffi Films

PUPU

Pupu draama on lyhytelokuva sisaruksista Tuukasta ja Lilistä, joiden elämänpolut ovat vieneet heidät erilleen toisistaan. Tuukka toivoisi, että he molemmat voisivat palata entiseen yhteiseen elämään.

Kategoria: Lyhytelokuva Maa:Suomi Vuosi:2020 Kesto:12 min Ikäraja:11 Tekstitys:englanti
Ohjaus:Jani Ilomäki Käsikirjoitus:Reeta Ruotsalainen Näyttelijät:Jere Ristseppä, Matilda Pirttikangas ja Mikko Nousiainen Tuotanto:Tekele Productions / Julia Elomäki Levittäjä:Suomen elokuvasäätiö ja Tekele

Tiesitkö, että leffojen tekijät ovat mukana festarin leffanäytöksissä? Saatat bongata näytöksestä niin pääroolin esittäjän, ohjaajan, käsikirjoittajan kuin kuvaajankin. He ovat paikalla juuri sinua varten, kertoakseen elokuvan tekemisestä ja tarinoista kuvausten taustalta. Tässä näytöksessä ovat mukana vierailemassa tuottaja Marja Pihlaja, ohjaaja Lauri-Matti Parppei, kuvaaja Mikko Parttimaa, tuottaja Ilona Tolmunen, ohjaaja Teemu Niukkanen, näyttelijä Iida-Maria Heinonen, käsikirjoittaja Saara Särmä sekä näyttelijät Matilda Pirttikangas ja Jere Ristseppä.