NUORET ELOKUVANTEKIJÄT GOES RED CARPET

Kinoma 28.8 @ 19:00

elokuvat Maksuton

Näytöksessä esitämme nuorten alle 30 -vuotiaiden elokuvantekijöiden lyhytelokuvia. Indie-tuotantona tehtyjen elokuvien tekijöistä löytyy niin hyvinkääläisiä nuoria kuin valtakunnallisia talenttejakin. Tule nauttimaan maksuttomaan näytökseen tulevaisuuden elokuvantekijöiden teoksista, joiden aiheiden kirjo yltää dokumenteista draaman kautta aina ajankohtaisten aiheiden käsittelyyn asti.

Näytös koostuu kolmen vuoden aikana syntyneistä Red Carpetin nuorten elokuvatyöpajan elokuvista. Elokuvat ovat syntyneet tapahtuman yhteydessä viikon mittaisella leirillä ja ovat 16-22 -vuotiaiden nuorten tekemiä. Näytöksen jälkeen yleisölle tarjoutuu tilaisuus esittää kysymyksiä paikalla oleville tekijöille elokuvien teosta.

Näytöksen elokuvat esitetään seuraavassa järjestyksessä: The wise don’t litter, for others it’s forbidden – Dokumentti Roskasakista 15.38 min, Dearth 5.11 min, Alina 19.53 min, Eternal Loneness 12.38 min, Harvinainen Laji 4.55 min. Kuka mä olen ja ajatuksiani siltä varalta, että joku sattuisi lukemaan niitä 6 min. Red Carpet elokuvatyöpajan elokuvat: Jännite 5.34 min, Raiteet 5.48 min, Vetovoima 5.47 min, No connection 5.17 min, Kotiin 6.25 min.

Näytöksen ikäraja on K-12.

THE WISE DON’T LITTER, FOR OTHERS IT’S FORBIDDEN  DOKUMENTTI ROSKASAKISTA

Dokumentti roskista sekä pariskunnasta, joka taistelee roskaajia sekä roskia vastaan. Roskasakkina tunnetut Kaija ja Ilkka Erkkilä ovat vapaaehtoisesti lähteneet taistoon roskia vastaan. He ovat keränneet roskia ympäri Suomea ja myös muissa maissa. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Kristian Pekkala. Elokuvan tekoon on osallistunut myös Elias Salakka ja Satu Pekkala.

Kategoria: Lapset ja nuoret Lyhytelokuva Maa:Suomi Vuosi:2020 Kesto:15:38 Ikäraja:K-7 Tekstitys:Englanti
Ohjaus:Kristian Pekkala Käsikirjoitus:Kristian Pekkala Näyttelijät:Haasteltavat: Kaija ja Ilkka Erkkilä

DEARTH

Tyhjyys luo illuusioita; mitä sinä näet? Tulkinta on sinun. Art House Trilleri

Kategoria: Lapset ja nuoret Lyhytelokuva Maa:Suomi Vuosi:2020 Kesto:05:11 Ikäraja:K12 Tekstitys:Englanti
Ohjaus: Samuli Jokinen, Valtteri Rautanen Käsikirjoitus:Samuli Jokinen, Valtteri Rautanen Tuotanto:Samuli Jokinen, Valtteri Rautanen

ALINA

Koskettava draama Alina-tytöstä, joka ei osaa tuntea. Alinan uusi tuttavuus Eeva aiheuttaa kuitenkin jotain odottamatonta.
Elokuvaa on sponsoroinut Kimi Räikkönen.

Kategoria: Lapset ja nuoret Lyhytelokuva Maa:Suomi Vuosi:2019 Kesto:19:55 Ikäraja:S Tekstitys:Englanti
Ohjaus:Eemeli Kelokorpi Käsikirjoitus:Eemeli Kelokorpi, Pauli Pietilä Näyttelijät:Sofia Voltti, Janina Taurinen, Juha Uutela, Taisa Hännikäinen, Anu Palevaara, Jani Rahkonen Tuotanto:Eemeli Kelokorpi

IÄISYYS YKSINÄISYYTTÄ (ETERNAL LONELINESS)

Iäisyys yksinäisyyttä draamassa nuori kristitty Anna on vakuuttunut, että hänen tulee pelastaa veljensä ja ohjata hänet oikealle tielle. Kuka saa päättää minkälainen rakkaus on oikeaa tai väärää?

Kuvaaja Henrik Mäki, leikkaaja Jenna Hattunen ja äänisuunnittelija Tuomas Vesa.

Kategoria: Lapset ja nuoret Lyhytelokuva Maa:Suomi Vuosi:2019 Kesto:12:38 Ikäraja:K7 Tekstitys:Englanti
Ohjaus:Marianna Lehtonen Käsikirjoitus:Marianna Lehtonen, Aleksi Aro-Heinilä Näyttelijät:Veera Lintula, Aleksi Tala, Roope Kovalainen Tuotanto:Tampereen ammattikorkeakoulu, Aleksi Aro-Heinilä

HARVINAINEN LAJI

Draamakomediassa poika harjoittelee tullakseen meksikolaiseksi painijaksi.

Kategoria: Lapset ja nuoret Lyhytelokuva Maa:Suomi Vuosi:2020 Kesto:4:56 Ikäraja:K12
Ohjaus:Otso Väisänen ja Leo Väisänen Käsikirjoitus:Otso Väisänen Näyttelijät:Leo Väisänen Tuotanto:The Väisänen Brothers

KUKA MÄ OLEN JA AJATUKSIANI SILTÄ VARALTA, ETTÄ JOKU SATTUISI LUKEMAAN NIITÄ

Yläasteikäinen Annika on kuuroutunut muutamia vuosia sitten ja hän kertoo ajatuksiaan päiväkirjallensa: “Mietityttää, miksei meistä jokaista hyväksytä tässä maailmassa sellaisena kuin olemme. Mun ei tarvitse esittää kenellekään mitään, mitä en ole.”

Elokuva on teksitetty suomeksi kuulovammaisille. Elokuvan tekemisprosessissa viittomankielisyyden ja kuurouden asiantuntijoina ovat olleet mukana Jussi Rinta-Hoiska ja Heidi Kaukinen.

Kategoria: Lapset ja nuoret Lyhytelokuva Maa:Suomi Vuosi:2020 Kesto:6 min. Ikäraja:S
Ohjaus:Sonja Reijonen Käsikirjoitus:Siiri Elomaa Näyttelijät:Henriikka Rautanen, Emmi Tikkanen, Heidi Kaukinen, Alma Ohramaa ja Elise Piitulainen Tuotanto:Sonja Reijonen, Hyvinkään koulujen kulttuuri yhdistys Vilkastus ry.

JÄNNITE 

Red Carpetin ensimmäisessä nuorten elokuvatyöpajassa vuonna 2017 valmistunut Jännite on lyhytelokuva ihmisistä, koneista ja rakkaudesta. Lähitulevaisuuteen sijoittuvassa tarinassa kehitys tekoälyn ja ihmisrobottien saralla on ottamassa suuren loikan eteenpäin, mutta Teroa kiinnostaa enemmän söpö uusi työkaveri Roosa.

Kuvaus Jonna Saaristo, Nea Majuri ja Petri Tamminen. Äänitys Roope Rontu. Puvustus ja lavastus Jean-Mikael Avellan. Apulaisohjaaja Mimosa Jaskari. Kuvaussihteeri Inka Suutari. Vastaavat tuottajat Jori Grönroos ja Mete Sasioglu.

Kategoria: Lapset ja nuoret Lyhytelokuva Maa:Suomi Vuosi:2017 Kesto:5:34 Ikäraja:K7
Ohjaus:Maarit Seppälä ja Rainer Ruuskanen Käsikirjoitus:Inka Suutari, Nea Majuri Näyttelijät:Jarmo Pimperi, Saara Elina, Victoria Bamberg, Mikko Uuskoski Tuotanto:Jean-Mikael Avellan, Inka Suutari Levittäjä:RCFF Elokuvafestivaali Oy

RAITEET

Red Carpetin toisena vuonna 2018 nuorten elokuvatyöpajassa valmistunut Raiteet on tarina erilaisista elämänpoluista ja ruohosta aidan toisella puolen. Lapsuudenystävät Tommi ja Anni kohtaavat vuosien jälkeen ja huomaavat kadehtivansa toistensa hyvin erilaisia elämiä. Elokuva on tehty yhteistyössä Uudenmaanliiton kanssa teemalla Nuori kaupunkilainen.

Alkuperäisidea Onni Seppänen ja Taru Kitunen. Kuvaus Tomi Lotvonen ja Roosa Tähtinen. Leikkaus Tomi Lotvonen, Emil Mattsson ja Roosa Tähtinen. Äänittäjä Emil Mattsson, Vastaavat tuottajat Jori Grönroos, Mete Sasioglu ja Elsa Saisio.

Kategoria: Lapset ja nuoret Lyhytelokuva Maa:Suomi Vuosi:2018 Kesto:5:48 Ikäraja:S
Ohjaus:Taru Kitunen ja Onni Seppänen Käsikirjoitus:Emil Mattsson, Siiri Torvinen Näyttelijät:Ville Hilska, Susanna Pukkila Tuotanto:RCFF Elokuvafestivaali Oy Levittäjä:RCFF Elokuvafestivaali Oy

VETOVOIMA

Red Carpetin toisena vuonna 2018 nuorten elokuvatyöpajassa valmistunut Raiteet on elokuva deittailusta ja kohtalosta: Joskus haluamansa löytää vasta kun lakkaa etsimästä. Elokuva on tehty yhteistyössä Uudenmaanliiton kanssa teemalla Nuori kaupunkilainen.

Alkuperäisidea Iina Mesiniemi. Kuvaus Jenni Hautaluoma, Peppi Takala. Leikkaus Siiri Torvinen, Taika Butters, Jenni Hautaluoma, Peppi Takala. Äänitys Taiga Butters. Vastaavat tuottajat Jori Grönroos, Mete Sasioglu ja Elsa Saisio.

Kategoria: Lapset ja nuoret Lyhytelokuva Maa:Suomi Vuosi:2018 Kesto:5:47 Ikäraja:S
Ohjaus:Iina Mesiniemi ja Hilla Vuorinen Käsikirjoitus:Taiga Butters, Jenni Hautaluoma, Hilla Vuorinen Näyttelijät:Miika Suonperä, Emma Castrén, Joonas Snelmann, Elsa Saisio, Mete Sasioglu Tuotanto:RCFF Elokuvafestivaali Oy Levittäjä:RCFF Elokuvafestivaali Oy

NO CONNECTION

Kolmannessa nuorten elokuvatyöpajassa vuonna 2019 valmistunut lyhytelokuva No Connection on kertomus eristyksissä olosta ja rauhan aiheuttamasta rauhattomuudesta. Päähenkilö Ara on yksin mökillä, ja kun hänen kännykän akku loppuu, tuntuu se hänestä maailmanlopulta.

Alkuperäisidea Elina Lakkala. Kuvaus Markus Apila, Vili Koskinen. Äänitys Tarmo Ryhänen, Miriam Shange. Leikkaus Markus Apila, Vili Koskinen, Tarmo Ryhänen, Miriam Shange. Vastaavat tuottajat Jori Grönroos ja Mete Sasioglu.

Kategoria: Lapset ja nuoret Lyhytelokuva Maa:Suomi Vuosi:2019 Kesto:5:17 Ikäraja:S
Ohjaus:Elina Lakkala ja Liina Leikkonen Käsikirjoitus:Tarmo Ryhänen ja Miriam Shange Näyttelijät:Senna Vodzogbe ja Tuukka Leijavuori Tuotanto:RCFF Elokuvafestivaali Oy Levittäjä:RCFF Elokuvafestivaali Oy

KOTIIN

Kolmannessa nuorten elokuvatyöpajassa vuonna 2019 valmistunut lyhytelokuva No Connection kertoo sisarusten välisestä siteestä. Kiiran ja Joelin vierailu heidän vanhempiensa luona saa Kiiran padotun riittämättömyyden tunteen valloilleen.

Alkuperäisidea Alma Nevala. Kuvaus Nuthanon Kittiwatanachod, Otso Väisänen. Äänitys Susanna Salminen, Jenny Tolonen. Leikkaus Nuthanon Kittiwatanachod, Susanna Salminen, Jenny Tolonen, Otso Väisänen. Vastaavat tuottajat Jori Grönroos ja Mete Sasioglu.

Kategoria: Lapset ja nuoret Lyhytelokuva Maa:Suomi Vuosi:2019 Kesto:6:25
Ohjaus:Alma Nevala ja Kauri Pälsi Käsikirjoitus:Susanna Salminen, Jenny Tolonen Näyttelijät:Emma Castrén, Elias Salonen Tuotanto:RCFF Elokuvafestivaali Oy Levittäjä:RCFF Elokuvafestivaali Oy

Tiesitkö, että leffojen tekijät ovat mukana festarin leffanäytöksissä? Saatat bongata näytöksestä niin pääroolin esittäjän, ohjaajan, käsikirjoittajan kuin kuvaajankin. He ovat paikalla juuri sinua varten, kertoakseen elokuvan tekemisestä ja tarinoista kuvausten taustalta. Tässä näytöksessä mukana vierailemassa Kristian Pekkala, Elias Salakka, Eemeli Kelokorpi, Sofia Voltti, Janina Taurinen, Juha Uutela, Taisa Hännikäinen, Anu Palevaara, Jani Rahkonen, Aleksi Aro-Heinilä, Marianna Lehtonen, Leo Väisänen ja Otso Väisänen.