TARHAPÄIVÄ

BioRex Sveitsi 29.8 @ 16:15

elokuvat Osta liput 12 €

Yösyöttö-romaanista tuttujen Antti ja Paavo Pasasen pienperheen elämä on uomissaan. Tarhaikään varttunut Paavo on Pokemonien ja pikkuautojen asiantuntija, ja Antti-isä uskaltaa jo luottaa maalaisjärkeen. Niin Antille kuin Paavollekin tärkeä on samassa elämäntilanteessa oleva Enni Terttu-tyttärineen. Arki menee uusiksi, kun Tertusta yllättäen tulee Pasasen perheen tilapäisjäsen. Antilla ei ole ollut aavistustakaan niistä lukuisista tavoista, joilla tyttölapsen koko olemassaolon tapa eroaa pikkupojan elämästä. Puhumattakaan siitä, kuinka monta vaaleanpunaisen eri sävyä maailmassa oikein onkaan. Tertun pitkäksi venähtävä vierailu koettelee hermoja, mutta osoittautuu myös opettavaiseksi – arvaamattomillakin tavoilla.

Kategoria: Draama Komedia Maa:Suomi Vuosi:2019 Kesto:98 min Ikäraja:12
Ohjaus:Tiina Lymi Käsikirjoitus:Anna Viitala ja Tiina Lymi (Perustuu Eve Hietamiehen suosikkiromaaniin Tarhapäivä) Näyttelijät:Petteri Summanen, Olavi von Bagh, Ellen Herler ja Marja Salo Tuotanto:Solar Films Levittäjä:Nordisk Film Oy

Tiesitkö, että leffojen tekijät ovat mukana festarin leffanäytöksissä? Saatat bongata näytöksestä niin pääroolin esittäjän, ohjaajan, käsikirjoittajan kuin kuvaajankin. He ovat paikalla juuri sinua varten, kertoakseen elokuvan tekemisestä ja tarinoista kuvausten taustalta. Näytöksessä mukana vierailemassa ohjaaja Tiina Lymi ja näyttelijä Petteri Summanen.