Lyhytelokuvasarja: Fiktion parhaimmistoa

Elokuvateatteri Kinoma

Torstai 24.8.

17:30 Elokuvateatteri Kinoma

Kinoman elokuvanäytösten liput voit varata viikkoa ennen näytöstä Kinoman nettisivuilta tai ostaa 30 min ennen näytöksen alkua elokuvateatterin lipputiskiltä.

Suoterapia:
Emil Kihlström (Näyttelijä)
Eppu Salminen (Näyttelijä)
Santtu Salminen (Ohjaaja)

Thank you in your language:
Matti Onnismaa (Näyttelijä)
Samppa Batal (Näyttelijä, käsikirjoittaja)
Fabian Munsterhjelm (Ohjaaja, käsikirjoittaja)

Blue Note:
David Kozma (Näyttelijä)

Ensimmäinen askel:
Oksana Lommi (Näyttelijä)
Petteri Pennilä (Näyttelijä)
Iida Kouva (Ohjaaja)

Polkupyörävaras:
Pekka Ollula (Ohjaaja, käsikirjoittaja)

VARAA LIPUT

Lasten ja nuorten leffanäytökset

Elokuvateatteri Kinoma

Lauantai 26.8.

13:00 Elokuvateatteri Kinoma, sali 1

Vieraina nähdään lapsia ja nuoria, jotka olivat tekemässä elokuvia!

Näytös on ilmainen!

Maahiset

Elokuvateatteri Kinoma

Lauantai 26.8.

18:00 Elokuvateatteri Kinoma

Kinoman elokuvanäytösten liput voit varata viikkoa ennen näytöstä Kinoman nettisivuilta tai ostaa 30min ennen näytöksen alkua elokuvateatterin lipputiskiltä.

Julkaistaan myöhemmin kesällä.

Katso traileri

Michael Monroe Dokumenttielokuva

Elokuvateatteri Kinoma

Tiistai 22.8.

18:30 Elokuvateatteri Kinoma

Kinoman elokuvanäytösten liput voit varata viikkoa ennen näytöstä Kinoman nettisivuilta tai ostaa 30 min ennen näytöksen alkua elokuvateatterin lipputiskiltä.

Michael Monroe
Pete Eklund (Ohjaaja)

Q&A-tilaisuuden yhteydessä kuulemme myös muutaman kappaleen Michael Monroelta livenä.

VARAA LIPUT

Red Carpet -videokurssi

Red Carpet -videokurssi

Red Carpet työpajassa käsikirjoitetaan ja kuvataan 3–8 minuutin mittaisia lyhytelokuvia. Kurssilla opetellaan elokuvien valmistuksen osa-alueita käsikirjoittamisesta editointiin ja äänisuunnitteluun. Kurssilla toteutetaan kerronnallisesti aja visuaalisesti yhtenäinen lyhytelokuva, jonka teossa painotetaan tarinankerrontaa kuvin ja äänin. Elokuvat esitetään Red Carpet Festariviikolla.

Lisätietoja Villa Artun sivuilta: https://www.villaarttu.fi/


Nuorten elokuvaleiri

Nuorten elokuvaleiri

Red Carpetin Nuorten elokuvaleiri on suunnattu 16-20 -vuotiaille elokuvanteosta kiinnostuneille nuorille.

Viiden päivän aikana syntyy kaksi nuorten toteuttamaa valmista lyhytelokuvaa. Nuoret käsikirjoittavat, kuvaavat, ohjaavat ja leikkaavat elokuvat alan ammattilaisten opastuksessa. Lyhytelokuvia tähdittävät ammattinäyttelijät.

Elokuvaleiri on osallistujille täysin maksuton, ruokailut, majoitus ja matkakulut katetaan. Elokuvat saavat ensi-iltansa Red Carpet Festarilla Hyvinkäällä, ja leiriläiset pääsevät myös osallistumaan elokuvanäytökseen. Kaikki osallistujat saavat todistuksen leiriin osallistumisesta.

Nuorten elokuvaleiri on järjestetty jo viisi kertaa. Aiemmat leirit ovat kaikki olleet valtavan suosittuja ja onnistuneita tapahtumia. Jaetun opin ja osaamisen lisäksi osallistujille on tarjottu voimakas ja inspiroiva sosiaalinen kokemus luovan työskentelyn äärellä, josta on seurannut luotujen kontaktien ja ystävyyssuhteiden lisäksi monen kohdalla polku elokuva-alan opintoihin ja alan töihin. Leirin vetäjinä toimivat alusta asti mukana olleet käsikirjoittaja ja ohjaaja Jori Grönroos sekä tuottaja Mete Sasioglu (Sons of Lumiére).

Hakeminen elokuvaleirille

HAKU AVATAAN PIAN – PYSY KUULOLLA!

Hei 16-20 -vuotias nuori, kiinnostaako elokuvat ja elokuvanteko? Hae mukaan Red Carpet Festarin järjestämälle elokuvaleirille! Tarjolla inspiroiva viikko ammattimaisen leffanteon merkeissä. Leiri on osallistujille maksuton.

Hakemus

Kirjoita itsestäsi yhden A4:n mittainen esittelyteksti, jossa käyt läpi seuraavat asiat:

  • Kuka olet, minkä ikäinen olet ja mistä olet kotoisin?
  • Onko sinulla omaa kokemusta elokuvien tekemisestä?
  • Mainitse jokin elokuva josta pidät ja kerro jokin tietty asia, joka teki siinä vaikutuksen.
  • Mistä aiheesta haluaisit tehdä elokuvan juuri nyt?

Vuoden 2021 lyhytelokuvat ·

Red Carpet on alusta tulevaisuuden tähdille!


Kässäriä Kehiin

Kässäriä Kehiin

Kässäriä Kehiin on hanke, jossa yhteistyössä Hyvinkään kaupungin, Kulttuuriseura Vilkastus ry:n ja Red Carpet Festarin kanssa on toteutettu käsikirjoitusideakilpailu 5.-9. luokkalaisille koululaisille.

Hankkeen tarkoitus on osallistuttaa lapsia ja nuoria, jotka ovat kiinnostuneita elokuvailmaisusta sekä siihen liittyvästä prosessista. Tavoitteena on tukea heidänkasvuaan, parantaa heidän itseluottamustaan ja auttaa heitä tunnistamaan omiavahvuuksiaan. Kilpailuun on osallistuttu hyvin rohkeilla ja erilaisilla ideoilla yhteiskuntakritiikistä hassutteluun. Myös vakavia aiheita on käsitelty, kuten vanhemmankuolemaa, kuuroutumista, koulukiusaamista ja itsemurhaa.

Voittajan valitsee vuosittain vaihtuva raati, joka koostuu Kässäriä Kehiintyöryhmän lisäksi oman alansa ammattilaisista.

Voittajan idean pohjalta tuotetaan tiimin kanssa lyhytelokuva, joka on aina saanut ensi-iltansa Red Carpet Festarilla sekä myöhemmin Youtubessa. Elokuvantuotantoprosessiin pyydetään mukaan mahdollisimman paljon elokuva-ilmaisusta kiinnostuneita, sillä tuotantoprosessi pitää sisällään erilaisia taitoja, jotka ovat hyödyllisiä elämän muillakin osa-alueilla.

Lisätietoja löytyy Kässäriä Kehiin somekanavilta (Instagram: kassaria.kehiin, Facebook: Kässäriä Kehiin) ja YouTube- kanavalta!

Teksti: Sonia Reijonen / Kässäriä Kehiin  Kuvat: Kässäriä Kehiin