Red Carpet -videokurssi

Red Carpet -videokurssi

Red Carpet-videotyöpajassa käsikirjoitetaan ja kuvataan 3-8 minuutin mittaisia lyhytelokuvia. Kurssilla opetellaan elokuvien valmistuksen osa-alueita käsikirjoituksesta editointiin ja äänisuunnitteluun. Elokuvat esitetään Red Carpet -festivaaliviikolla.

 

Red Carpet – kurssi

Kenelle: 10 – 15 -v.
Milloin: ma 10. – pe 14.6. klo 10 – 15
Missä: Villa Arttu
Hinta: 160 €
Opettajat: Tero Makkonen ja Riku Syrman

 

Lue lisää kurssista: https://www.hyvinkaa.fi/kuvataidekoulu/avoin-toiminta/kesakurssit/

Ilmoittaudu mukaan tästä! 

 


Kässäriä Kehiin

Kässäriä Kehiin

Kässäriä Kehiin on hanke, jossa yhteistyössä Hyvinkään kaupungin, Kulttuuriseura Vilkastus ry:n ja Red Carpet Festarin kanssa on toteutettu käsikirjoitusideakilpailu 5.-9. luokkalaisille koululaisille.

Hankkeen tarkoitus on osallistuttaa lapsia ja nuoria, jotka ovat kiinnostuneita elokuvailmaisusta sekä siihen liittyvästä prosessista. Tavoitteena on tukea heidänkasvuaan, parantaa heidän itseluottamustaan ja auttaa heitä tunnistamaan omiavahvuuksiaan. Kilpailuun on osallistuttu hyvin rohkeilla ja erilaisilla ideoilla yhteiskuntakritiikistä hassutteluun. Myös vakavia aiheita on käsitelty, kuten vanhemmankuolemaa, kuuroutumista, koulukiusaamista ja itsemurhaa.

Voittajan valitsee vuosittain vaihtuva raati, joka koostuu Kässäriä Kehiintyöryhmän lisäksi oman alansa ammattilaisista.

Voittajan idean pohjalta tuotetaan tiimin kanssa lyhytelokuva, joka on aina saanut ensi-iltansa Red Carpet Festarilla sekä myöhemmin Youtubessa. Elokuvantuotantoprosessiin pyydetään mukaan mahdollisimman paljon elokuva-ilmaisusta kiinnostuneita, sillä tuotantoprosessi pitää sisällään erilaisia taitoja, jotka ovat hyödyllisiä elämän muillakin osa-alueilla.

Lisätietoja löytyy Kässäriä Kehiin somekanavilta (Instagram: kassaria.kehiin, Facebook: Kässäriä Kehiin) ja YouTube- kanavalta!

Teksti: Sonia Reijonen / Kässäriä Kehiin  Kuvat: Kässäriä Kehiin