Info ·

Liput

Lipputyypit ja hinnat

Red Carpet Festarille pääset osallistumaan monella eri tapaa:

Lisäksi ilmaistapahtumia ovat:

Lisätietoja lipuista saat suoraan lippusivulta tai painamalla tapahtumien nimiä. Lippujen hintoihin lisätään mahdolliset lippukauppojen tilausmaksut.

Lippujen myyntipaikat

Liput Red Carpettiin voit hankkia verkkosivuiltamme. Liput tapahtumiin myyvät elokuvateattereiden kassat sekä Ticketmaster. Hyvinkääsalin näytökseen liput myy Lippu.fi Voit tarkistaa lähimmät lipputoimipisteesi Ticketmasterin verkkosivuilta.

Check-In ja lipunmyyntipisteellä käy vain korttimaksu.

Lisätietoja lipuista täältä
 • Red Carpet Festari tarjoaa ohjelmaa myös ikärajattomasti. Suosittelemme kuitenkin, että alle 12-vuotiaat saapuvat festarille huoltajan seurassa.
 • Red Carpet Konsertit ovat täysin anniskelualuetta, joten festarin ikäraja on 18 vuotta.
 • Elokuvanäytöksien ikärajat vaihtelevat elokuvien mukaan. Ohjelmistossa on sekä kaikille sopivia että ikärajallisia elokuvia.
 • Lisätietoja löydätte ohjelmastamme. Mikäli tulet Red Carpet Festareille lasten kanssa, vietäthän festaria lasten ehdoilla. Tarjoathan lapsille päihteettömän ja turvallisen festarikokemuksen.
Festarin ohjelmistoon, aikatauluihin ja järjestelyihin saattaa tulla muutoksia. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan välittömästi. Festivaalien yleisen käytännön mukaisesti festivaalilippuja ei voi palauttaa yksittäisten artistien peruuntumisten perusteella, eikä niistä saa hyvitystä tällaisten muutosten johdosta.

Konserttien rannekkeenvaihto

Kaikki Red Carpet Konserttiliput vaihdetaan rannekkeisiin.

 • Ranneke kiinnitetään vaihto hetkellä ranteeseen eli ranneketta ei voi hakea ranneketta esimerkiksi kaverin puolesta.
 • Ethän leikkaa tai polta rannekkeiden päitä. Jos rannekkeen päät häiritsevät, ne voi sitoa. Ranneke on purkautuvaa materiaalia ja lähtee purkautumaan, jos päät leikkaa tai polttaa. Järjestäjä ei korvaa leikattuja tai poltettuja päitä.
 • Jos ranneke kiristyy ranteessasi liikaa, käythän vaihtamassa rannekkeen uuteen rannekkeeseen rannekkeenvaihtopisteellä. Järjestäjä ei korvaa itse leikattuja rannekkeita.
 • Rikkinäinen ranneke ei oikeuta sisäänpääsyyn.
 • Tarkasta rannekkeen kiinnitys vaihdon yhteydessä.
 • Järjestäjä ei vastaa kadonneesta rannekkeesta.

Rannekkeita vaihdetaan Konserttien pääsisäänkäynnillä (Kankurinkatu 4-6) check-in pisteellä festariviikolla.

Emme vaihda muiden tapahtumien esim. elokuvien tai oheistapahtumien lippuja rannekkeisiin.

Konserttien rannekkeenvaihdon aukioloajat tarkentuvat kesällä!

Avoimet päiväliput Red Carpet Konsertteihin 2024 olivat myynnissä kesäkuuhun 2024 asti. Avoin lippu on vaihdettava päivälippuun viimeistään 31.7.2024. Lipunmyyjä tulee lähettämään kaikille avoimen päivälipun ostaneille sähköpostilla ohjeet vaihdon suorittamiseksi, joten odotathan viestiä. Sähköpostissa on linkki, jonka kautta vaihto päivälippuun tulee tehdä.

Avoin päivälippu on myös mahdollista vaihtaa kahden päivän perus- tai All in VIP-lippuun lippuhintojen erotusta vastaan. Lipunmyyjä perii ylimääräisistä vaihdoista palvelumaksun. Otathan yhteyttä suoraan lipunmyyjään (Ticketmaster), mikäli sinulla on kysyttävää päivälipun vaihtamisesta.

Saapuminen & pysäköinti

Hyvinkää sijaitsee Uudellamaalla loistavien kulkuyhteyksien varrella

Red Carpet Festari järjestetään eri puolilla Hyvinkäätä. Hyvinkään rautatieasemalta ja bussipysäkeiltä Red Carpet Festarin tapahtumapaikkoihin on matkaa alle kaksi kilometriä. Rautatieaseman ja tapahtumapaikkojen välillä liikennöi ilmaisia festivaalibusseja, Red Carpet Shuttleja.

Hyvinkää sijaitsee Etelä-Suomessa, Uudellamaalla. Kaupunkiin voi matkustaa kätevästi junalla, busseilla tai henkilöautolla. Ympäristöystävällisenä festivaalina suosittelemme käyttämään julkisia liikennevälineitä tai kimppakyytiä.

Etäisyydet muista kaupungeista:
Helsinki 55 km (45 min)
Tampere 125 km (1 h 35 min)
Hämeenlinna 45 km (30 min)
Lahti 70 km (55 min)
Porvoo 60 km (55 min)
Turku 175 km (2 h)

Lähes 47 000 asukkaan Hyvinkää on Uudenmaan viidenneksi suurin, kasvava kaupunki, joka panostaa kulttuuriin ja tapahtumiin. Kaupunki antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden. Hyvinkäällä sijaitsee esimerkiksi Sveitsin luonnonpuiston alue monipuolisine palveluineen, Kytäjän alue kartanoineen sekä Suomen Rautatiemuseo, jossa myös osin kuvattiin Helene Schjerfbeckistä kertovaa Helene-elokuva. Kaupungin keskustassa sijaitseva Kauppakeskus Willa, joka on yksi Suomen suurimpia ostoskeskuksia (2020 7,1 milj. kävijää).

Visit Hyvinkää -sivu kokoaa yhteen Hyvinkään menovinkit

Visit Hyvinkään sivulta löytyy kattavasti infoa Hyvinkään palveluista, majoituksesta, ravintoloista, luonnosta ja kulttuuri – ja viihde-elämästä sekä saapumisesta.

Juna on kätevä keino saapua Hyvinkäälle! Hyvinkään rautatieasema sijaitsee aivan keskustassa. Ilmaiset Shuttlet liikennöivät suosituimpien junavuorojen aikaan kuljettaen festarikansaa juna-asemalta tapahtumapaikoille ja takaisin torstaista sunnuntaihin.

Junalla saavut huomaamatta 45 minuutissa Helsingistä. Hämeenlinnasta Hyvinkäälle matkaan vierähtää 40 minuuttia, Tampereelta 1 tunti 26 minuuttia ja Lahdesta junamatka kestää tunnin.

Maksuton festivaalibussi Hyvinkään sisällä

Hyvinkään Liikenteen tarjoamalla festivaaliShuttlella pääset maksutta kulkemaan rautatieaseman ja tapahtumapaikkojen väliä tapahtuman aikaan. Reitti on kokonaisuudessaan Keskusta-Rautatieasema-Sveitsi-Rautatieasema-Keskusta. Kyytiin pääset maksutta Red Carpet -tapahtuman ennakkolippua näyttämällä, kyseessä voi olla esimerkiksi elokuvalippu.

Aikataulut julkaistaan myöhemmin

Linjat 5 ja 6, linjakilvessä teksti Redcarpet.
Matka ilmainen tunnussanalla Red Carpet.

Valitse linja

TORSTAI JA PERJANTAI 29.-30.8.2024
Willan pysäkki Rautatieasema Sveitsi
LAUANTAI 31.8.2024
Willan pysäkki Rautatieasema Sveitsi
SUNNUNTAI 1.9.2024
Willan pysäkki Rautatieasema Sveitsi

Mikäli autoilet Red Carpet Festareille, kannattaa ottaa auto täyteen muita festarikävijöitä! Kyytiläisiä ja kyydittäjiä palvelevat erilaiset kimppakyytipalvelut. Kannattaa myös tutustua Facebookin kimppakyytiryhmiin. Asiakkaiden saapuminen kuormittaa ympäristöä enemmän kuin mikään muu festivaalin osa-alue. Siksi kannustamme ottamaan autot täyteen kyytiläisiä. Hauskan seuran ja rahansäästön lisäksi teet palveluksen luonnolle! Red Carpet ei järjestä asiakkaille pysäköintiä tapahtuman aikana. Autolla saapuville on kuitenkin käytössä pysäköintitilaa tapahtumapaikkojen läheisyydessä.

Konserttien sisäänkäynnin läheisyydessä palvelee maksuton pyöräparkki, joka on auki jokaisena konserttipäivänä.

Konserttien pyöräparkkiin voit parkkeerata myös oman henkilökohtaisen sähköpotkulautasi. Vuokrattujen, yhteiskäyttöisten sähköpotkulautojen ja sähköpyörien ajaminen festarialueelle ja sen välittömään läheisyyteen on kielletty, eikä yhteiskäyttöisiä sähköpotkulautoja tai -pyöriä voi parkkeerata pyöräparkkiin. Yhteiskäyttöisille sähköpotkulaudoille ja -pyörille on merkitty oma erillinen parkkialueensa, joka löytyy festivaalialueen lähettyviltä. Huomioithan, että festarialueen läheisyydessä on suljettuja ajoreittejä ja voimassa voi olla madalletut nopeusrajoitukset, jotka koskevat myös sähköpotkulautoja ja -pyöriä.

Pyöräparkkia ei valvota eikä Red Carpet vastaa kadonneista kulkuvälineistä.

Majoitus

Hotel Sveitsi sijaitsee keskellä Etelä-Suomea, valtatie E12 läheisyydessä, Hyvinkään keskustan tuntumassa.

Matka-aika Helsingistä on autolla noin 45 minuuttia, Lahdesta 1 tunti, Tampereelta 1,5 tuntia ja Turusta 2 tuntia. Julkiset kulkuneuvot kulkevat Hyvinkäälle eri puolilta Suomea. Helsingin lentoasemalta matka taittuu taksilla tai junalla noin puolessa tunnissa-tunnissa.

Hyvinkään rautatie- ja linja-autoasemilta matkaa Hotel Sveitsiin on alle 1,5 km. Hyvinkään keskustan ja Hotel Sveitsin välillä on bussiyhteys, joka liikennöi aamusta iltaan.

Varaa täältä!

Viihtyisä hotelli Hyvinkään keskustan parhaalla paikalla. Täällä nautit monipuolisista palveluista ja hyvistä yöunista raikkaan siisteissä huoneissa. Kaupungin palvelut löytyvät vierestä ja lähettyvillä löytyy paljon tekemistä.

Hotelli on siisti ja viihtyisä hengähdyspaikka monipuolisilla palveluilla. Raikkaat ja valoisat huoneet tarjoavat vaihtoehtoja jokaiseen tarpeeseen. Huoneissa on mukavat sängyt sekä kaikki tarpeellinen hyviin uniin. Ystävällinen ja avulias henkilökunta varmistaa, että et joudu huolehtimaan mistään.

Hotellissa on hyvä ravintola, mukava aulabaari ja paikallisten suosima pubi. Jos menojalkaa kolottaa, kannattaa myös tutustua hotellin suosittuun yökerhoon ja kattavaan tarjontaan. Tanssittuasi pikkutunneille on mukavaa painaa pää oman hotellihuoneen pehmeään tyynyyn.

Hotellissa on lisäksi sauna, hyvin varustettu kuntohuone sekä kätevät kokous- ja juhlatilat. Kaikissa hotellin tiloissa on maksuton langaton internetyhteys.

Hotelliin on helppo tulla ja lähteä, sillä se sijaitsee Hyvinkään rautatieaseman vieressä, josta on hyvät yhteydet ympäri Suomen sekä Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Hyvinkäällä pääset nauttimaan paikallisista nähtävyyksistä, kuten pyramidin muotoisesta Hyvinkään kirkosta ja Suomen Rautatiemuseosta. Kauppakeskus Willa palvelee hotellin lähellä yli sadan liikkeen voimin. Kuntoilijoille ja luonnonystäville on tarjolla upeita luonto- ja patikointireittejä, Sveitsin hiihtokeskus, Kytäjän ja Hyvinkään golfkentät sekä lapsiperheiden suosikki Puuhamaa.

Varaa täältä!

Yksityismajoituksia, kuten paikallisten asukkaiden vuokra- tai loma-asuntoja voi etsiä esimerkiksi AirBnB:n tai Tori.fi:n sivuilta. Myös sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää vaihtoehtoisten festivaalimajoitusten etsinnässä.

Olethan tarkkana mahdollisia yksityismajoituksia etsiessä ja varatessa – vältä tulemasta huijatuksi varmistamalla, että kyseessä on luotettava vuokraaja tai taho! Red Carpet ei vastaa mahdollisista huijausyrityksistä syntyvistä vahingoista.

Konsertit

Red Carpet Konsertit järjestetään Villatehtaalla Hyvinkäällä, kaupungin keskustassa. Villatehtaan osoite on Kankurinkatu 4-6. (Katso sijainti kartalta).

Villatehtaan sisäpiha on kaunis puistoalue, joka toimii vapaa-ajanviettopaikkana ympäri vuoden. Alueen maa on tasainen, mutta pinnanmuodot vaihtelevat, ja alueella on niin hiekkaa, nurmea ja kivetystä. Kaikki yleisölle osoitetut kulkureitit ovat kuitenkin esteettömiä.

Nykyään Villatehtaan sisätiloissa toimii monia yrityksiä, liikuntatiloja, nuorten taidekeskus sekä Kaupungintalo. Toivommekin festivaalikävijöiltä kunnioittavaa käytöstä Villatehtaan aluetta kohtaan.

Konserttien rannekkeenvaihto

Kaikki Red Carpet Konserttiliput vaihdetaan rannekkeisiin.

 • Ranneke kiinnitetään vaihto hetkellä ranteeseen eli ranneketta ei voi hakea esimerkiksi kaverin puolesta.
 • Rikkinäinen ranneke ei oikeuta sisäänpääsyyn.
 • Tarkasta rannekkeen kiinnitys vaihdon yhteydessä.
 • Järjestäjä ei vastaa kadonneesta rannekkeesta.

Rannekkeita vaihdetaan Konserttien pääsisäänkäynnillä (Kankurinkatu 4-6) check-in pisteellä festariviikolla.

Emme vaihda muiden tapahtumien esim. elokuvien tai oheistapahtumien lippuja rannekkeisiin.

Konserttien rannekkeenvaihdon aukioloajat ilmoitetaan myöhemmin

 

Red Carpet Festarilla maksuvälineenä toimivat yleisimmät pankkikortit, luottokortit sekä lähimaksu ja lähimaksulla toimivat mobiilimaksamisen vaihtoehdot. Konserttialueen sisällä ei voi maksaa käteisellä.

Check-In ja lipunmyyntipisteellä käy vain korttimaksu.

Red Carpet Festarin infopiste sijaitsee aivan Konserttien pääportin vieressä. Infopisteellä ratkaistaan kaikki festivaaliasiakkaan pulmat kadonneesta lipusta hävinneeseen reppuun. Lipunmyynnissä myydään porttilippuja mikäli festivaalia ei ole myyty ennakosta loppuun.

Festivaaliviikonlopun ajan infopiste toimii myös löytötavarapisteenä.

Festarin pääportilta löytyy maksullinen narikka, joka on auki Konserttien ajan. Rajallisen tilan vuoksi narikassa ei säilötä alkoholijuomia.

Muistathan hakea narikassa säilömäsi tavarat ajoissa ennen narikan sulkeutumista! Narikkaan unohtuneet tavarat toimitetaan festivaalin lipunmyyntipisteelle. Red Carpet ei vastaa hakemattomista tavaroista.

Konserttialueelta löytyy runsaasti ruokapisteitä, jotka tarjoilevat laajasti liha- ja kasvisruokaa. Myös erikoisruokavaliot on otettu huomioon kaikilla myyntipisteillä.

Alueella on useita baareja, joilla palvellaan täysi-ikäisiä festivaalivieraita. Varauduthan todistamaan ikäsi! Baarien valikoimaan sisältyy herkullisten drinkkien ja mietojen alkoholijuomien lisäksi myös paljon alkoholittomia vaihtoehtoja.

Festarialueen ruoka- ja juomapalveluiden hyödyntämisen lisäksi voit tuoda tapahtuma-alueelle myös omia eväitä! Festarialueella on useita vesipisteitä, joista saat raikasta vettä pullon täyteen. Myös pienet pillimehut ovat sallittuja. Alkoholin tai lasipullojen tuominen alueelle ei ole sallittua.

Normaalikokoiset eväät, kuten leivät, hedelmät, karkit, snacksit ynnä muut ovat sallittuja.

Konserttialueelle järjestetty runsaasti vessoja ja pisuaareja. Älä ole juntti vaan pissaa vessaan – älä puskaan saatikka talojen seinille tai pihoille.

Alueelta löytyy useita vessa-alueita. Jokaisella vessa-alueista on myös esteettömiä vessoja. Esteettömien vessojen ovissa on aina kyltti, joissa kerrotaan pyörätuolilla liikkuvien asiakkaiden, muiden esteetöntä vessatilaa tarvitsevien festarivieraiden sekä Vessapassin omistavien henkilöiden olevan oikeutettuja esteettömän vessan käyttöön sekä ohittamaan mahdollinen jono.

Vessat ovat sukupuolineutraaleja unisex-vessoja. Sen verran erottelemme, että alueet on jaettu seisaaltaan ja istualtaan pissaaville. Seisaaltaan pissaavien alueelta löytyy pisuaareja.

Jokaisen ison vessa-alueen yhteydessä on käsienpesumahdollisuus juoksevalla vedellä. Käsienpesupisteet eivät ole juomapullon täyttämistä varten.

Esteettömyys

Elokuvateatterin sisäänkäynti, lippumyymälä ja 2. sali 1. kerroksessa. Salit 1,3,4, ja REX ovat 2. kerroksessa (elokuvateatterissa on pyörätuolihissi liikkumista varten). Elokuvateatterin uloskäynti tapahtuu samasta ovesta kuin sisäänkäynti.

Valitettavasti Elokuvateatteri Kinoma ei ole esteetön. Kinoman sisätulossa on portaat, ja elokuvasaliin vie portaikko. Hissiä ei ole.

Elokuvateatteri Julia 1&2 on esteetön.

Hyvinkääsalissa on pyörätuolipaikkoja ala-tason rivien päädyissä. Rakennuksen ulko-ovet eivät ole automaattiset, ja niiden edessä on kynnys sekä siirrettävät liuskat pyörätuoleja ja rattaita varten. Hissit kulkevat joka kerrokseen myös parkkihallista. Väliaikatarjoiluja järjestävään ravintolaan pääsee pyörätuolilla.

Villatehdas on esteetön tapahtumapaikka. Konserttialue ja Premium sijaitsevat katutasossa. Paremman näkyvyyden takaamiseksi alueelta löytyy korotettu katsomo rampilla. Konserttialueen pihassa on kivestystä mm. lavan edessä sekä hiekkapolkuja, joten tämä kannattaa ottaa kulkemisessa huomioon.

Tähtiraitti sijaitsee katutasossa ja siihen on esteetön sisäänkäynti Hämeenkadun sekä Jussintorin suunnasta. Kauppakeskus Willan tapahtumatorilta käynti onnistuu ramppia pitkin ylämäkeen tai Kauppakeskus Willan hissejä hyödyntämällä.

Kauppakeskus Willaan on esteetön sisäänkäynti. Kerrosten välillä on henkilöhissi, ja ovet ovat automaattiset.

Festarietiketti

Red Carpet Festari on Sinun festari, jossa juhlitaan turvallisemman tilan periaatteiden mukaisesti muita ihmisiä ja ympäristöä kunnioittaen.

Vastuu hyvästä ilmapiiristä on meillä kaikilla: festarin järjestäjillä, sidosryhmillä sekä yleisöllä. Me yhdessä toteutamme inklusiivisen festivaalin, jossa jokaisen on turvallista olla ja jossa jokainen voi olla oma itsensä – Red Carpet Festarilla ei ole sijaa rasismille, syrjinnälle tai häirinnälle.

Pidä huolta
Pidä huoli itsestä ja toisista – dare to care!

Kunnioita muita
Kunnioita erilaisia ihmisiä ja kulttuureja. Emme hyväksy epäasiallista käytöstä, minkäänlaista häirintää tai syrjintää.

Tarjoa apua
Auta apua tarvitsevaa ja puutu epäasialliseen käytökseen. Jos tilanteeseen puuttuminen tuntuu vaikealta, ota aina yhteys lähimpään järjestyksenvalvojaan tai muuhun festarihenkilökuntaan.

Muista suostumus
Muista molemminpuolinen suostumus kaikessa kanssakäymisessä. Pyydä lupa koskettamiseen.

Juhli vastuullisesti
Pidä huoli kaverista, nauti festarista muita kunnioittavasti, muista välivesi ja omat rajat.

Suojele luontoa
Kunnioita luontoa: laita roskat roskiin ja käytä vessaa.

Anna juhlimisrauha
Jokaisella on oikeus nauttia festarista turvallisesti omana itsenään – edesauta omalla toiminnallasi yleistä turvallisuutta ja rohkaise ystäviäsi toimimaan samoin.

Red Carpet puuttuu välittömästi kaikkiin järjestäjän tietoon saatettuihin häirintätapauksiin. Festarietiketin rikkominen voi olla peruste festarilta poistamiseen.

Kiitos, että toimit festivaalietiketin mukaisesti ja rakennat kanssamme turvallista tapahtumaa. Me yhdessä teemme festarin, jossa jokaisen on hyvä olla.

Tapahtumien ja festivaalien järjestäminen kuormittaa ympäristöä. Red Carpet haluaa olla mukana tekemässä muutosta sekä säilyttämässä luontoa ja sen varoja, jotta tapahtumia ja festivaaleja voidaan järjestää vielä tulevaisuudessakin. Tämän myötä Red Carpet Konserteille on myönnetty Ekokompassin sertifikaatti.

Red Carpet sitoutuu ympäristövastuulliseen toimintaan jätteiden, energian, hankintojen, materiaalin käytön, kemikaalien, melun, logistiikan ja liikkumisen, viestinnän, vaikuttamisen ja luonnon monimuotoisuuden osalta.

Red Carpet lupaa tehdä ympäristöä vähemmän kuormittavan tapahtuman, minimoimalla sekä kompensoimalla tapahtumasta johtuvia päästöjä seuraavilla tavoilla:

 • Red Carpet tehostaa kierrätystä, jotta sekajätteen määrä saadaan minimiin Villatehtaan alueella.
 • Festivaaliyleisöä kannustetaan kierrättämään selkeillä opasteilla sekä ympäristöneuvojien ohjauksella Villatehtaan alueella.
 • Festivaalin somistuksessa painottuu monivuotisuus sekä materiaalien uusinta käyttömahdollisuus ja materiaalien palautus takaisin kierrätykseen käytön jälkeen.
 • Red Carpet kannustaa ottamaan omat tyhjät juomapullot mukaan ja täyttämään juomapulloa vesihanoissa.
 • Red Carpet tarjoaa maksuttoman kuljetuksen Hyvinkään sisällä sekä maksullisia festaribusseja lähikunnista konserttien portille Hyvinkään Liikenteen 100% uusiutuvalla polttoaineella kulkevilla linja-autoilla.
 • Red Carpet suunnittelee vieraiden pakolliset kuljetukset tarkasti ja käyttää hyödyksi kimppakyyti mahdollisuutta, jotta kuljetuksia tapahtuisi mahdollisimman vähän ja ekologisesti.
 • Red Carpet tarjoaa maksuttoman pyöräparkin Villatehtaan konserttien kävijöille. Lisäksi kaikkien tapahtumapaikkojen läheisyydessä on tarjolla maksuttomia pyöräpaikkoja.
 • Red Carpet tekee yhteistyötä paikallisten ja lähialueen toimijoiden kanssa.
 • Festivaalin kangastuotteet ovat eettisesti ja ekologisesti valmistettuja.
 • Red Carpet kompensoi painettujen aineistojen päästöjä lahjoittamalla vuosittain metsien suojeluun.
 • Red Carpet vaihtoi printatun ohjelmalehden Red Carpetin omaan applikaatioon.
 • Vuoteen 2025 mennessä Red Carpet sitouttaa kaikki mukana olevat yhteistyökumppanit sekä muut toimijat ympäristöarvojen tukemiseen.

Ekokompassi on

 • Ympäristöjärjestelmä, jonka avulla tunnistetaan ja vähennetään organisaation ympäristövaikutuksia
 • Sertifikaatti, joka toimii tunnustuksena organisaation tekemästä ympäristötyöstä
 • Pohjautuu ympäristöjohtamisen kansainväliseen ISO 14001-standardiin
 • Sertifikaatin saaminen edellyttää 10 kriteerin täyttymistä
 • Kriteerien täyttyminen todetaan puolueettoman asiantuntijan suorittamalla auditoinnilla
 • Suomen luonnonsuojeluliiton omistama

Turvallisuus on asenne, jota Red Carpet on sitoutunut noudattamaan. Turvallisessa tapahtumassa asioita ei jätetä sattuman varaan, vaan jokainen check-listan kohta huomioidaan, hoidetaan ja varmistetaan.

Terveysturvallisuus

 • Noudatamme voimassa olevia viranomaismääräyksiä
 • Riskiarvio ja terveysturvallisuussuunnitelma
 • Henkilökunnan, alihankkijoiden ja esiintyjien perehdytys
 • Tartuntojen leviämisen ehkäisy työskentelytilanteissa
 • Tartuntojen leviämisen ehkäisy yleisön keskuudessa
 • Mahdolliset testausprotokollat ja niiden ohjeistus sidosryhmille
 • Mahdollisuus käsien desinfiointiin
 • Tehostettu siivous
 • Kasvomaskin käyttösuositus, kun viranomaissuositus on voimassa
 • Lipunostajien tietojen keräys viranomaisten jäljitystarpeita varten

Tapahtumapaikan turvallisuus

 • Soveltuvuus toimintaan, olosuhteet alueella ja vaarat läheisyydessä
 • Riskikartoitus sekä turvallisuus- ja pelastussuunnitelma sekä Tukesin edellyttämä turvallisuusasiakirja
 • Poistumisteiden esteettömyys
 • Katsomorakenteiden turvallisuus
 • Toimiva yleis- ja hätävalaistus
 • Selkeästi merkityt hätpoistumistiet ja muut opasteet
 • Logistiikka- ja huolto-alueiden turvallisuusjärjestelyt

Tekniikan, rakenteiden ja kalusteiden turvallisuus

 • Vastuuhenkilöillä tarvittava koulutus ja pätevyydet
 • Kalusto ja materiaalit julkiseen käyttöön tarkoitettuja
 • Paloturvalliset materiaalit
 • Turvallinen esiintymislava
 • Ripustusten turvallisuus
 • Kalusteiden, koneiden ja laitteiden säännölliset huollot ja tarkistukset
 • Sähkön- ja vedenkäytön turvallisuus
 • Erikoistehosteiden ja kemikaalien turvallisuus
 • Turvallinen työskentely
 • Melualtistuksen minimointi ja mittaus

Viranomaisyhteistyö ja -luvat

 • Aktiivinen viranomaisyhteistyö hyvissä ajoin etukäteen
 • Turvallisuus- ja pelastussunnitelman toimittaminen pelastuslaitokselle
 • Tukesin edellyttämä turvallisuusasiakirja
 • Yleisötilaisuusilmoitus
 • Tapahtumapaikan tai maanomistajan lupa
 • Tarvittavat ympäristö- ja meluluvat
 • Tilapäisiin rakenteisiin liittyvät tarvittavat luvat
 • Liikennejärjestelyihin tarvittavat luvat
 • Muut tarvittavat luvat

Yleisöturvallisuus

 • Yleisöturvallisuudesta vastaa ammattitaitoinen turvallisuusorganisaatio
 • Ammattitaitoinen turvallisuuspäällikkö
 • Riskikartoitus, turvallisuus- ja pelastussuunnitelma
 • Yleisöjen saapuminen, poistuminen ja liikkuminen suunniteltu
 • Yleisöpainetta ehkäisevät toimet
 • Alkusammutus- ja ensiapuvalmius
 • Onnettomuuksien ehkäisy ja varautuminen
 • Erilaisiin rikostilanteisiin varautuminen
 • Selkeä turvallisuusohjeistus yleisöille ja osallistujille
 • Turvallisuuden viestintä ja opastaminen ennen tapahtumaa ja tapahtuman aikana
 • Turvallisuusuhkiin reagointi ja yhteys viranomaisiin
 • Kriisi- ja hätätilanneviestintä
 • Turvallisuuskäytäntöjen ja viestinnän harjoittelu ennen tapahtumaa

Elintarviketurvallisuus

 • Ravitsemistoiminnasta annetun lainsäädännön noudattaminen
 • Elintarvikehygienian varmistaminen ja omavalvonta

*Check-lista on kooste tapahtumissa huomoitavista asioista. Jokainen yritys on itse vastuussa turvallisuuden noudattamisesta.

Red Carpet Festareilla emme hyväksy minkäänlaista syrjintää tai häirintää, ja kunnioitamme jokaisen oikeutta koskemattomuuteen ja turvalliseen festariympäristöön. Red Carpet rohkaisee ilmoittamaan häirinnästä matalalla kynnyksellä, ja festivaali sitoutuu puuttumaan järjestäjän tietoon saatettuihin tapauksiin välittömästi.

Mitä on syrjintä?

Syrjintää on se, että ihmistä kohdellaan huonommin kuin toisia jonkin henkilökohtaisen ominaisuuden vuoksi. Syrjintäperusteita ovat mm. sukupuoli, sukupuoli-identiteetti, kulttuurinen tai etninen tausta, uskonto, toimintakyky, seksuaalinen suuntaus, ikä, kansalaisuus, alkuperä, kieli ja ulkonäkö. Häirintä, seksuaalinen häirintä ja kehotus syrjintään ovat myös syrjinnän muotoja.

Mitä on häirintä?

Häirintää voi esiintyä monella eri tavoin, ja kuka tahansa voi olla häirinnän tai epäasiallisen kohtelun uhri. Häirintä on toimintaa, joka loukkaa henkilön kunniaa ja jolla on yhteys yhteen tai useampaan syrjinnän perusteista. Myös uhkaavan, vihamielisen tai nöyryyttävän ilmapiirin luominen on häirintää.

Mitä on seksuaalinen häirintä?

Seksuaalisella häirinnällä tarkoitetaan tarkoituksellista, ei-toivottua ja yksipuolista seksuaalisväritteistä käyttäytymistä, kuten fyysistä koskettelua, arvioivaa katsetta tai seksuaalissävytteistä puhetta, jonka kohde kokee epämiellyttäväksi. Häirinnän kohde määrittelee sen, onko käytös hänen mielestään loukkaavaa ja solvaavaa. Mikäli koskettamiselle tai kanssakäymiselle ei ole toisen osapuolen hyväksyntää, on kyseessä seksuaalinen häirintä.

Red Carpet Festarilla työskentelee puolueeton yhdenvertaisuus- ja häirintäyhdyshenkilö. Red Carpet tarjoaa häirintäyhdyshenkilön palvelut mahdollisten häirintätilanteiden varalle ja palvelu on tarkoitettu kaikille festivaalilla pystytyksen, tapahtuman ja purun aikana työssä oleville työntekijöille, vapaaehtoisille, festivaalivieraille, sekä esiintyjille.  

 • Häirintäyhdyshenkilön tehtävänä on olla puolueettomana tukijana kaikille, jotka ovat kokeneet minkäänlaista syrjintää, häirintää, ahdistelua tai epäasiallista kohtelua. 
 • Häirintätilanteet pyritään hoitamaan ensisijaisesti ratkaisukeskeisesti ja tarvittaessa voidaan ohjata saamaan apua sopivan palvelun piiriin.  
 • Häirintäyhdyshenkilö voi myös auttaa tilanteiden selvittelyssä yhdessä muiden festivaalin työntekijöiden kanssa moniammatillisesti.  
 • Häirintäyhdyshenkilöllä on salassapitovelvollisuus.  

Fyysinen ja psyykkinen koskemattomuus on kaikkien oikeus ja Red Carpet Festarilla täytyy voida saada tuntea olonsa turvalliseksi ilman pelkoa minkäänlaisesta syrjinnästä tai häirinnästä, seksuaalisesta tai verbaalisesta ahdistelusta tai muutoin epäasiallisesta kohtelusta ja käytöksestä.  

Tapahtumapaikat ja kartta

Elokuvateatterit

BioRex Sveitsi: Härkävehmaankatu 4
Hyvinkääsali: Kauppatori 1
Julia 1&2: Hämeenkatu 34
Kinoma: Ahdenkallionkatu 3

Red Carpet konsertti

Villatehtaan alue: Kankurinkatu 4-6

Muut tapahtumapaikat

Hyvinkään kirkko: Hämeenkatu 16
Kauppakeskus Willa: Hämeenkatu 9
Kulttuuriterassi: Hämeenkatu 5

Median akkreditointi

Red Carpet Festarin akkreditointi on tarkoitettu musiikki- ja media-alan edustajille, jotka ovat työtehtävissä festarilla. Akkreditointi on aina henkilökohtainen ja kulkuluvat myönnetään vain akkreditoinnin saaneelle henkilölle, henkilötodistusta vastaan.

Veloitamme akkreditoinnista 10€ maksun, joka maksetaan kulkulupien luovutuksen yhteydessä festarin akkreditointipisteellä. Akkreditointipisteen sijainti ja aukioloajat ilmoitetaan lähempänä.

Media akkreditointi on auki! Hae mukaan!

Veloitamme akkreditoinnista 10€ maksun, joka maksetaan kulkulupien luovutuksen yhteydessä akkreditointipisteellä.
Akkreditointipisteen sijainti ja aukioloajat ilmoitetaan lähempänä festaria.

Tänä vuonna akkreditointimaksuista saadut varat lahjoitetaan lyhentämättömänä WWF:lle.
Vuonna 2024 suojelukohteena on Itämeri ja WWF:n öljyntorjuntajoukkojen tukeminen. WWF:n ja Red Carpet Festarin monivuotisen kumppanuuden tavoitteena on kerätä varoja luonnonsuojelutyöhön.
Lisää aiheesta: Yhteistyö WWF & RedCarpet Festari

Huomioithan, että käymme kaikki hakemukset läpi ja lomakkeen täyttäminen ei vielä takaa pääsyä Red Carpet Festareille. Ilmoitamme akkreditoinnin päätökset henkilökohtaisesti 18.8.2024 mennessä. Mahdollisten ongelmatilanteiden tai kysymysten tiimoilla, ota rohkeasti yhteyttä: sanna@redcarpetfestari.fi.

Osoite: Kankurinkatu 4-6, 05800 Hyvinkää

Red Carpet Festarin pääportin edessä

Aukioloajat tarkentuvat kesän aikana!

Red Carpet – elämä yllättää