RED CARPET -FESTARI

Red Carpet on festari täynnä suomalaista tähtisadetta ja rentoa hyvinkääläisyyttä parhaimmillaan. Red Carpet järjestetään Hyvinkäällä 26.–29.8.2021. Tervetuloa mukaan juhlimaan kotimaista elokuvaa, sen yleisöä ja elokuvien tekijöitä. Festivaaliohjelma pitää sisällään elokuvia, musiikkia, tekijätapaamisia, keskusteluja ja kaupunkitapahtumia. Red Carpet – elämä yllättää.

TIETOA HYVINKÄÄSTÄ

Lähes 47 000 asukkaan Hyvinkää on Uudenmaan viidenneksi suurin, kasvava kaupunki, joka panostaa kulttuuriin ja tapahtumiin. Kaupunki antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden. Hyvinkäällä sijaitsee esimerkiksi Sveitsin luonnonpuiston alue monipuolisine palveluineen, Kytäjän alue kartanoineen sekä Suomen Rautatiemuseo, jossa myös osin kuvattiin Helene Schjerfbeckistä kertovaa Helene-elokuva. Kaupungin keskustassa sijaitseva Kauppakeskus Willa, joka on yksi Suomen suurimpia ostoskeskuksia (2018 7,3 milj. kävijää).

Visit Hyvinkää -sivu kokoaa yhteen Hyvinkään menovinkit

Visit Hyvinkään sivulta löytyy kattavasti infoa Hyvinkään palveluista, majoituksesta, ravintoloista, luonnosta ja kulttuuri – ja viihde-elämästä sekä saapumisesta.

TAPAHTUMAPAIKAT JA KARTTA

BioRex Sveitsi: Härkävehmaankatu 4
Hyvinkääsali: Kauppatori 1
Julia 1&2: Hämeenkatu 34
Kinoma: Ahdenkallionkatu 3

Villatehdas: Kankurinkatu 4-6
(pääsisäänkäynti konserttiin piha-alueelle Torikadun puolelta)

Hotel Sveitsi: Härkävehmaankatu 4
Hyvinkään kirkko: Hämeenkatu 16
Kauppakeskus Willa:
Hämeenkatu 9

Kirjastonaukio: Hämeenkatu 5

 


SAAPUMINEN

Hyvinkää sijaitsee Uudellamaalla loistavien kulkuyhteyksien varrella

Hyvinkäälle on helppo tulla kaupungin keskeisen sijainnin vuoksi. Hyvinkää sijaitsee noin 55 kilometrin päässä Helsingistä pohjoiseen Tampereen suuntaan, pääväylät ovat E12-moottoritie sekä tie 25 (Hanko-Mäntsälä maantie). Sekä Helsingin että Tampereen suunnilta pääsee Hyvinkäälle kätevästi myös junalla. Lähialueen asukkaat esimerkiksi Nurmijärven suunnalta pääsevät Hyvinkäälle julkisella bussiliikenteellä.

Red Carpetin tapahtumapaikat sijaitsevat aivan Hyvinkään keskustan läheisyydessä, noin 5 minuutin kävelymatkan päässä Hyvinkään rautatieasemalta. Sveitsiin on keskustasta matkaa noin kaksi kilometriä, jonka pääsee kulkemaan maksuttomalla festivaalibussilla. Red Carpet suosittelee saapumista tapahtumapaikoille julkisilla kulkuneuvoilla. Saapuminen pyörällä tai kävellen on myös suotavaa. Maksuttomia pyöräparkkeja löytyy tapahtumapaikkojen edustoilta tai läheisyydestä.

Etäisyydet muista kaupungeista
Helsinki 55 km (45 min), Tampere 125 km (1 h 30 min), Hämeenlinna 45 km (35 min), Lahti 70 km (1 h), Porvoo 60 km (1 h), Turku 175 km (2 h)


JULKINEN LIIKENNE

Maksuton festivaalibussi Hyvinkään sisällä

Hyvinkään Liikenteen tarjoamalla festivaalibussilla pääset maksutta kulkemaan keskustan ja Sveitsin väliä. Festivaalibussi kuljettaa esimerkiksi BioRex Sveitsin elokuvanäytöksestä Villatehtaan konsertteihin ja takaisin. Reitti on kokonaisuudessaan Keskusta-Rautatieasema-Sveitsi. Kyytiin pääset maksutta Red Carpet -tapahtuman ennakkolippua näyttämällä, kyseessä voi olla esimerkiksi konsertti – tai elokuvalippu. Festaribussin aikataulut julkaistaan myöhemmin.

Juna

Junalla saavut huomaamatta 45 minuutissa Helsingistä. R-lähijuna kulkee molempiin suuntiin puolen tunnin välein yöhön asti.
Hämeenlinnasta Hyvinkäälle matkaan vierähtää 40 minuuttia, Tampereelta 1 tunti 26 minuuttia ja Lahdesta junamatka kestää tunnin.

Linja-auto

Hyvinkään Liikenne kuljettaa festarikansaa Hyvinkään sisällä. Hyvinkään lähiliikenteen bussit lähtevät rautatieasemalta. Hyvinkään liikenne kulkee 100% uusiutuvalla polttoaineella.
Matkahuollon kuljetuksilla pääsee kulkemaan Hyvinkäälle lähikunnista. Katso ajantasaiset aikataulut Matkahuollon sivuilta.
Muista myös Red Carpet -konsertteihin lähikunnista kulkeva konserttibussi, jolla pääsee konserttialueen portille ja yöllä takaisin kotiin.

Taksi

Taksitolpat löytyy muun muassa Hyvinkään rautatieasemalta. Lähitaksin kautta voit tilata taksin etukäteen. Hyvinkään Lähitaksi puh. 0100 7300. Palvelun hinta 1,92 €/puh. + 0,25 €/10 s + pvm/mpm.
Hyvinkään Tila-autot / Taksipalvelu Salonen tarjoaa tilausajoja kuljetuksia ryhmille ja isommillekin porukoille pikkubussilla.
Dolmus kautta onnistuvat tilausajot ryhmille sekä juhlakyyti keltaisella amerikantaksilla, Checkerillä.


PYSÄKÖINTI

Red Carpet suosii saapumista tapahtumapaikoille julkisilla kulkuneuvoilla, sillä tapahtumapaikat ovat aivan Hyvinkään keskustan läheisyydessä. Red Carpet ei järjestä asiakkaille pysäköintiä tapahtuman aikana. Autolla saapuville on kuitenkin käytössä pysäköintitilaa tapahtumapaikkojen läheisyydessä seuraavasti.

BioRex Sveitsi: Teatterin edustalla on noin 150 parkkipaikkaa, jotka ovat vieraiden käytettävissä veloituksetta.
Kinoma: Ei omia parkkipaikkoja. Maksuton pysäköinti läheisillä kaduilla parkkikiekolla.
Julia 1&2: Ei omia parkkipaikkoja. Maksuton pysäköinti läheisillä kaduilla parkkikiekolla.
Hyvinkääsali: Maksuton pysäköintimahdollisuus salin edustalla arkisin klo 17.00-23.00. Lauantaisin klo 15.00-23.00. Sunnuntaisin klo 6.00-23.00. Salin alapuolella parkkihallissa maksuton 3 h:n rajoitus, avoinna klo 22.30 saakka. Parkkihallista on henkilöhissi Hyvinkääsalin tiloihin.

Villatehdas: Villatehtaan läheisyydestä löytyy maksuttomia kadunvarsipaikkoja parkkikiekolla. Suosittelemme kuitenkin jättämään auton kotiin.

Kauppakeskus Willa: Willan parkkihallissa on maksuton pysäköinti (1h ja 4h). 1 h pysäköintipaikat on sijoitettu sisäänkulkujen välittömään läheisyyteen ja loput parkkihallien pysäköintipaikoista ovat 4 h paikkoja. Willasta löytyy myös sähköautojen latauspisteitä. Parkkihallin korkeus on 2,3 m.

Hotel Sveitsi: Hotellin edustalla on noin 150 parkkipaikkaa, jotka ovat vieraiden käytettävissä veloituksetta.


ESTEETTÖMYYS

BioRex Sveitsi on esteetön. Saleissa on paikat sähköpyörätuolien käyttäjille eturivissä, sekä pistorasiat paikkojen takana. Salissa on portaita, mutta jokaisessa salissa on esteettömiä katsomopaikkoja. Aulasta löytyy hissi.

Julia 1&2 sisätilat ovat esteettömät. Elokuvasali on laskeutuva ja portaaton. Saleissa on pyörötuolipaikat. Ulko-oven edessä on kolme porrasta, joiden ylittämiseen on saatavilla siirrettävät luiskat. Ulko-ovet eivät ole automaattiset.

Kinoma-elokuvateatteri ei ole esteetön. Kinoman sisätulossa on portaat, ja elokuvasaliin vie portaikko. Hissiä ei ole.

Hyvinkääsalissa on pyörätuolipaikkoja ala-tason rivien päädyissä. Rakennuksen ulko-ovet eivät ole automaattiset, ja niiden edessä on kynnys sekä siirrettävät liuskat pyörätuoleja ja rattaita varten. Hissit kulkevat joka kerrokseen myös parkkihallista. Väliaikatarjoiluja järjestävään ravintolaan pääsee pyörätuolilla.

Villatehtaan tilat ja piha ovat esteettömiä. Piha on nurmikkoa, joka ovat suurelta osin rajattu kivireunuksin. Kulkuväylät ovat hiekkatietä. Korotettu pyörätuolikatsomo sijaitsee lavan edustalla. Paikalta löytyy esteetön bajamaja ja wc-tilat.
VIP-tilaan pääsee luiskaa pitkin. VIP-tilassa muutamia kynnyksiä ovien kohdalla, tila muutoin esteetetön.
Pyörätuolissa olevan tai liikuntarajoitteisen henkilön avustaja pääsee maksutta tapahtumaan samalla lipulla kuin A-kortin haltija.

Kauppakeskus Willaan on esteetön sisäänkäynti. Kerrosten välillä on henkilöhissi, ja ovet ovat automaattiset.

Hotel Sveitsissä on esteettömät kulkuväylät, ja kerrosten välillä on henkilöhissi. Lisäksi hotellista löytyy esteettömät kylpyhuoneet ja pyörätuolien käyttäjille soveltuva pysäköinti.

Tapahtumassa ei parhaillaan ole saatavilla induktiosilmukkaa. Tiedotamme, mikäli tämä muuttuu!


BIOREXIN POIKKEUSJÄRJESTELYT

Salien turvavälikäytännöt

Elokuvissa on käytössä turvavälikäytäntö. Kun olet valitsemassa istumapaikkoja BioRexin salista, huomioithan, että järjestelmä jättää automaattisen kahden (2) istumapaikan turvavälin asiakkaidemme väliin. Voit siis ostaa ja valita vapaana olevista paikoista esimerkiksi neljä (4) vierekkäistä vapaata paikkaa, kun ostat liput yhdellä ostokerralla, mutta mikäli ostat esimerkiksi neljä (4) lippua kahdella eri ostokerralla, et saa kaikkia neljää paikkaa vierekkäin.

Jos siis tahdot koko seurueellesi vierekkäiset paikat elokuvaan, ostathan kaikki liput samalla kertaa!

Lippujen ostaminen

Turvallisuussyistä BioRex ei toistaiseksi hyväksy käteistä maksutapana. Elokuvaliput voi maksaa mobiilimaksuna, lähimaksulla, pankki-/luottokortilla sekä kulttuurimaksutavoilla. Kulttuurimaksutavat käyvät vain henkilökohtaisiin lippuostoksiin. Suosittelemme kaikkia festarikävijöitä ostamaan liput ensisijaisesti ennakkoon BioRexin verkkokaupasta. Huomioithan, että saadaksesi vierekkäiset paikat seurueellesi, on liput ostettava samalla ostokerralla!


EDUT

Tutustu festarin lisäksi myös muuhun kaupungin kulttuuritarjontaan Hyvinkää-vierailusi aikana. Red Carpetin festarikävijät pääsevät etuhintaan tutustumaan Hyvinkään museoihin.

Suomen Rautatiemuseo

Red Carpet -leffalipulla pääset alennettuun 5 € hintaan (aikuiset, eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät) Suomen Rautatiemuseoon Hyvinkäälle.

Alennus on voimassa 23.8. – 5.9.2021. Alennuksen saa Red Carpet -tapahtumalippua näyttämällä, kuten konsertin tai elokuvan ennakkolippua tai sähköistä kutsua. Katso ajankohtaiset aukioloajat ja näyttelyt Suomen rautatiemuseon sivuilta.

Hyvinkään taidemuseo

Red Carpet -leffalipulla pääset alennettuun hintaan Hyvinkään taidemuseoon. Aikuiset 3 €, eläkeläiset ja opiskelijat 2,5 €, alle 18-vuotiaat ja työttömät vapaa pääsy.

Alennus on voimassa tapahtumaviikolla 23.-29.8.2021. Alennuksen saa Red Carpet -tapahtumalippua näyttämällä, kuten konsertin tai elokuvan ennakkolippua tai sähköistä kutsua. Katso ajankohtaiset aukioloajat ja näyttelyt Hyvinkään Taidemuseon sivuilta.


MAJOITUS

Hotel Sveitsi tarjoaa Red Carpetin kävijöille hotellihuoneita tarjoushintaan ajalle 23.-30.8.2021. Kampanjakoodilla ”REDCARPET21” saat 15 % alennuksen päivän hinnasta sekä ennakkoon maksettavasta päivän hinnasta. Huoneet ovat varattavissa 29.8.2021 saakka Hotel Sveitsin sivuilta. Majoitus sisältää runsaan buffet-aamiaisen, wifin, paikoituksen sekä Fit Park-Sveitsi kuntosalin käytön. Hotellilla on suuri parkkipaikka, mikä on vieraidemme käytössä veloituksetta. Hotellihuone on käytettävissänne tulopäivästä klo 15.00 lähtöpäivään klo 12.00 saakka.

Muista majoitusvaihtoehdoista lisätietoa Visit Hyvinkään sivuilta. Majoitusvaihtoehtoja löydät myös Riihimäeltä, vain 7 minuutin junamatkan päässä Hyvinkäältä.


KONSERTTI-INFO

RED CARPET -KONSERTIT 2021

Red Carpet -konsertit järjestetään Hyvinkään Villatehtaalla 27.-29.8.2021.

Päiväkohtaiset esiintyjät vuonna 2021
PE 27.8.2021 Elastinen, Happoradio, Ida Paul & Kalle Lindroth sekä Pete Parkkonen.
LA 28.8.2021 SANNI, Ellinoora, Teflon Brothers, Gasellit, Abreu sekä Jukka Poika.
SU 29.8.2021 SYKE-sunnarit; Anssi Kela ja Olavi Uusivirta.

VUODEN 2020 KONSERTTILIPUT

Vuoden 2020 ostetut liput käyvät sellaisenaan Red Carpet -konsertteihin perjantaina ja lauantaina 27.–28.8.2021.


Red Carpet -konsertit järjestetään 27.-29.8.2021 tunnelmallisella Hyvinkään Villatehtaan alueella (Kankurinkatu 4-6, 05800 Hyvinkää). Pääsisäänkäynti on Torikadun puolella. Villatehtaan sisäpiha on ulkoaluetta. Konsertit ovat K-18, varauduthan esittämään henkilöllisyystodistuksen.

Liput ja sisäänkäynti
Normaaleja lippuja ei vaihdeta rannekkeisiin. Säilytä kahden päivän lippu seuraavaan päivää varten! Lipulla pääsee kerran sisälle alueelle.
VIP-liput vaihdetaan passiin ja rannekkeeseen portin akkreditointipisteellä.
Pyörätuolissa olevan avustaja pääsee maksutta alueelle samalla lipulla, kun lippua ostettaessa valitaan pyörätuoli+avustaja -lippu (perus lippu). Avustajan tulee ostaa oma lippu, kun kyseessä on vip-lippu tai konserttibussin lippu.

Sallitut esineet
Konserttialueelle ei saa tuoda alkoholia, lasipulloja, ampuma- tai teräsaseita (sis. monitoimityökalut), ilotulitteita tai muita vastaavia vaarallisia esineitä. Sateenvarjojen ja lemmikkieläimien tuominen alueelle on kielletty. Jätäthän myös retkijakkarat kotiin, alueelta löytyy penkkejä ja istuintilaa.

Portilla suoritetaan turvatarkastus, ja järjestyksenvalvojat tekevät lopullisen päätöksen, onko jokin esine turvallisuusriski.

Ruoka ja juoma
Konserttialueella löytyy runsaasti erilaisia ruoka- ja juomapisteitä moneen eri makuun. Julkaisemme myöhemmin tiedot ruokamyyjistä ja alueen juomapisteistä.

Baareissa on käytössä 1 € pantti, jonka saa takaisin palauttamalla tyhjän tölkin/pullon panttipisteelle.

Kuvaaminen
Ammattimainen kuvaaminen järjestelmäkameroilla ilman erillistä lupaa on kielletty. Kuvaaminen puhelimilla ja pokkarikameroilla on sallittua. Videokuvaaminen ilman erillistä lupaa on kielletty. Noudatathan annettuja ohjeita, jotta emme joudu takavarikoimaan kuvauskalustoa.

Red Carpetilla on kuvaajia festivaalin aikana taltioimassa tapahtumaa. Materiaalia saatetaan käyttää festivaalin tiedottamisessa, markkinoinnissa, promootiossa sekä sosiaalisissa medioissa.

Pyörätuolikatsomo
Konserttialueella on oma korotettu katsomo pyörätuolia käyttäviä varten. Katsomo on sallittu vain pyörätuolissa olevalle ja avustajalle.

Saapuminen
Lue lisää kohdasta saapuminen. Konserttibussilla pääsee lähialueelta suoraan konserttialueen portille ja yöllä takaisin kotiin.

Löytötavarat
Tapahtuman aikana löytötavaroita voi tiedustella konserttialueen portin lipunmyynistä tai osoitteesta info@redcarpetfestari.fi.

Tapahtuman jälkeen arvokkaat löytötavarat toimitetaan Hyvinkään poliisiasemalle, josta niitä voi tiedustella 1.9. alkaen numerosta p. 0295 413833. Löytötavaratoimisto on avoinna ke-pe klo 09.00-16.00.

Muiden tapahtumapaikkojen löytätavaratiedustelut suoraan tapahtumapaikoilta.


KONSERTTIBUSSI

Red Carpet järjestää Villatehtaan konsertteihin yleisökuljetuksia mukavasti ja ympäristöystävällisesti tilausajobussilla. Palvelun tarjoaa Hyvinkään liikenne, joka kulkee 100% uusiutuvalla polttoaineella. Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Peruutusehdot: Ostetun lipun maksu palautetaan ainoastaan matkan peruuntuessa. Mikäli matkalle ilmoittautuu alle 20 matkustajaa, varaa järjestäjä oikeuden peruuttaa matkan. Lippupiste ilmoittaa peruutuksesta tilaajalle perjantaihin 21.8.2021 mennessä. Rahojen palautus tapahtuu Lippupisteen kautta.

KONSERTTIBUSSIEN YHTEYDET, AIKATAULUT JA HINNAT

HELSINKI KIASMA – KEIMOLA – RED CARPET -KONSERTTI VILLATEHDAS

Hinta meno-paluu 22 € sis. palvelumaksut

PE 27.8.2021
Kiasman pysäkiltä pe klo 17.00, 
Keimolan itäiseltä pikavuoropysäkiltä (Neste K-Hämeenlinnanväylä) klo 17.20 Red Carpet -konserttialueen portille.
Paluu festarialueelta, samasta paikasta klo 02.00.

LA 28.8.2021
Kiasman pysäkiltä la klo 15.00,
Keimolan itäiseltä pikavuoropysäkiltä (Neste K-Hämeenlinnanväylä) klo 15.20 Red Carpet -konserttialueen portille. 
Paluu festarialueelta samasta paikasta klo 02.00.

KERAVA – JÄRVENPÄÄ – JOKELA – RED CARPET KONSERTTI VILLATEHDAS

Hinta Kerava meno-paluu 20 €
Hinta Järvenpää meno-paluu 15 €
Hinta Jokela meno-paluu 10 €
Hinnat sisältävät palvelumaksut.

PE 27.8.2021
Keravan rautatieasemalta klo 17.10, 
Järvenpään linja-autoasemalta klo 17.30, 
Jokelasta aseman pysäkiltä klo 17.45 Red Carpet -konserttialueen portille. 
Paluu festarialueelta samasta paikasta klo 02.00.

LA 28.8.2021
Keravan rautatieasemalta klo 15.10, 
Järvenpään linja-autoasemalta klo 15.30, 
Jokelasta aseman pysäkiltä klo 15.45 Red Carpet -konserttialueen portille. 
Paluu festarialueelta samasta paikasta klo 02.00.

HÄMEENLINNA – TERVAKOSKI RIIHIMÄKI – RED CARPET KONSERTTI VILLATEHDAS

Hinta Hämeenlinna meno-paluu 22 €
Hinta Tervakoski ja Riihimäki 17 €
Hinnat sisältävät palvelumaksut.

PE 27.8.2021
Hämeenlinnan linja-autoasemalta klo 17.00, 
Tervakosken pysäkiltä th E klo 17.20, 
Riihimäen linja-autoasemalta klo 17.35 Red Carpet -korttialueen portille. 
Paluu festarialueelta samasta paikasta, klo 02.00.

LA 28.8.2021
Hämeenlinnan linja-autoasemalta klo 15.00, 
Tervakosken pysäkiltä th E klo 15.20, 
Riihimäen linja-autoasemalta klo 15.35 Red Carpet -konserttialueen portille. 
Paluu festarialueelta samasta paikasta klo 02.00.

KLAUKKALA – NURMIJÄRVI RAJAMÄKI – RED CARPET KONSERTTI VILLATEHDAS

Hinta Klaukkala ja Nurmijärvi meno-paluu 22 €
Hinta Rajamäki 17 €
Hinnat sisältävät palvelumaksut.

PE 27.8.2021
Klaukkalan linja-autoasemalta klo 17.00, 
Nurmijärven linja-autoasemalta klo 17.20, 
Rajamäen linja-autoasemalta klo 17.35 Red Carpet -konserttialueen portille. 
Paluu festarialueelta samasta paikasta klo 02.00.

LA 28.8.2021
Klaukkalan linja-autoasemalta klo 15.00, 
Nurmijärven linja-autoasemalta klo 15.20, 
Rajamäen linja-autoasemalta klo 15.35 Red Carpet-konserttialueen portille. 
Paluu festarialueelta samasta paikasta klo 02.00.

LOHJA – NUMMELA – RED CARPET KONSERTTI VILLATEHDAS

Hinta meno-paluu 22 € sis. palvelumaksu

PE 27.8.2021
Lohjan linja-autoasemalta klo 17.00, 
Nummelan linja-autoasemalta klo 17.20 Red Carpet -konserttialueen portille. 
Paluu festarialueelta samasta paikasta klo 02:00.

LA 28.8.2021
Lohjan linja-autoasemalta klo 15.00, 
Nummelan linja-autoasemalta klo 15.20 Red Carpet -konserttialueen portille. 
Paluu festarialueelta samasta paikasta klo 02:00.

TIKKURILA – HYRYLÄ – RED CARPET KONSERTTI VILLATEHDAS

Hinta meno-paluu 22 € sis. palvelumaksu

PE 27.8.2021
Tikkurilan linja-autoasemalta klo 17.00, 
Hyrylän linja-autoasemalta klo 17.20 Red Carpet -konserttialueen portille. 
Paluu festarialueelta samasta paikasta klo 02.00.

LA 28.8.2021
Tikkurilan linja-autoasemalta klo 15.00,
Hyrylän linja-autoasemalta klo 15:20 Red Carpet -konserttialueen portille. 
Paluu festarialueelta samasta paikasta klo 02.00.

Anna elämän yllättää