Hae vapaaehtoiseksi ·

Vapaaehtoishaku tämän vuoden Festarille on nyt avattu!

Haluatko olla mukana tekemässä ikimuistoista festariviikkoa? Kiinnostaako kurkistus Red Carpet Festarin kulisseihin? Vapaaehtoisena olet tärkeässä roolissa festarin ja tunnelman luomisessa, pääset tutustumaan tapahtuma-alaan ja saat arvokasta kokemusta. Vapaaehtoishaku on auki niin kauan kuin paikkoja on vapaana, joten toimi nopeasti.

Kuka voi hakea vapaaehtoiseksi?

Vapaaehtoiseksi voivat hakea kaikki 16 vuotta täyttäneet. Aiempaa kokemusta tapahtumatyöskentelystä ei tarvitse olla, tarvitsemme kuitenkin vapaaehtoisilta reipasta asennetta, joustavuutta ja tiimityötaitoja.

Mitä tarjoamme vapaaehtoisille?

Vapaaehtoisena et saa rahallista korvausta, saat kuitenkin t-paidan, vapaaehtoistodistuksen, arvokasta kokemusta tapahtuma-alalta, lämpimän ruoan vuorosi aikana ja kutsun karonkkaan! Lisäksi pääset tutustumaan uusiin ihmisiin ja olet mukana luomassa ikimuistoista festariviikkoa!

Pääset myös vuorojesi ulkopuolella elokuvanäytöksiin, mikäli niissä on tilaa ja Konsertteihin, jos olet täysi-ikäinen!

Vapaaehtoiset toimivat festivaaleilla lähtökohtaisesti kahtena päivänä tehtävissään, yhteensä noin 8-12 tuntia. Tarkemmat tehtäväkuvaukset voit lukea alta.

Mikäli sinulla herää kysyttävää vapaaehtoisuuteen liittyen, voit olla yhteydessä sähköpostitse vapaaehtoisvastaavaan:

Hae tästä!

Haluatko vapaaehtoiseksi?

Haemme vapaaehtoisia seuraaviin tehtäviin:

Lipunmyynti- ja akkreditointipisteellä myyt lippuja konsertteihin Villatehtaalla. Pääset myös tarkistamaan jo olemassa olevia lippuja. Varaudu asiakkaiden kysymysten vastaamiseen. Tehtävässä auttaa aiempi asiakaspalvelukokemus, se ei ole välttämätön, kunhan omaat positiivisen asenteen!

Elokuva-apulaisena työskentelet elokuvateattereissa ja huolehdit elokuvanäytösten sujumisesta. Työtehtäviin kuuluu muun muassa asiakkaiden ja vieraiden ohjaamista oikeisiin saleihin, sekä näyttelijöiden vastaanottamisesta ja opastamista. Elokuva-apulaiselta vaaditaan reipasta ja iloista asennetta sekä tilannetajua. Tehtävässä on myös mahdollista toimia elokuvantekijävieraiden haastattelijana näytöksissä, mutta tämä ei ole edellytys apulaisena toimimiseen. Työtehtäviisi voi kuulua myös muita avustavia tehtäviä.

Tapahtuma-apulaisena työtehtäviisi kuuluu muun muassa vieraiden vastaanottoa, esiintyjistä huolehtimista, yleiset seminaariavustukset sekä opastus konserteissa sekä festivaalin oheistapahtumissa. Tapahtuma-apulainen huolehtii myös asiakkaiden turvallisuudesta. Tapahtuma-apulaiselta vaaditaan tilannetajua ja täsmällisyyttä. Tehtävä voi pitää sisällään myös muita avustavia tehtäviä.

Aluetuotannon apulaisena autat festivaalialueen raksaamisesssa ja purkamisessa, ja pääset työskentelemään kaikissa festivaalin tapahtumapaikoissa. Työtehtäviisi kuuluu muun muassa autolla ajoa, tavaroiden roudaamista paikasta toiseen, seinien pystytystä, tavaroiden kantamista, raksaamista ja purkamista. Lisäksi voit päästä avustamaan tapahtumapaikkojen somistuksessa. Tehtävässä tarvitaan hyvää fyysistä kuntoa ja ajokortti on suotava. Tehtävä pidä sisällään asiakaspalvelua.

Tehtävät sijoittuvat Villatehtaalle konserttien ajan ja pitävät sisällään seuraavia asiakaspalvelutehtäviä:

Narikka: Narikassa vastaanotat asiakkaiden takkeja ja laukkuja, säilytät niitä sekä pidät huolen, että oikeat omistajat saavat omaisuutensa takaisin.

Info & festarituotemyynti: Info & festarituotemyynti -pisteellä tehtävänäsi on opastaa asiakkaita oikeisiin paikkoihin sekä vastata mahdollisesti esiintyviin kysymyksiin festivaalin aikana. Lisäksi tehtävänäsi on myydä festarituotteita.

Panttipiste: Panttipisteellä vastaanotat asiakkaiden tyhjät pullot ja tölkit, ja annat heille pantin. Panttipisteellä huolehditaan myös siitä, että pullot ja tölkit lajitellaan oikein.

Siivoustiimi: Siivoustiimissä pidät huolta konserttialueen viihtyvyydestä ja siisteydestä.

Tehtävät sijoittuvat Villatehtaalle konserttien ajan.

Staff -catering ja lounge: Työntekijätkin tarvitsevat tapahtuman aikana lepoa ja pientä purtavaa työpäivän ohessa. Staff catering ja lounge taukotupapiste palvelee tapahtuman vapaaehtoisia ja festivaalin muita työntekijöitä. Tehtävänäsi on huolehtia pisteen siisteydestä ja katsoa, että naposteltavaa sekä kahvia ja vettä on saatavilla aina rakennustyöntekijöille kuin vapaaehtoisillekin.

Baariapu ja roudaus: Löytyykö sinulta ruista ranteista? Baariapulaisena autat baarihenkilökuntaa toiminnan sujuvuudessa tuomalla juomia jääkaappeihin sekä siirtelemällä tarvittavia tavaroita festivaalialueella.

Kiinnostaako kaikki yllä mainitut tehtävät ja oletko valmis tekemään mitä vaan hommia festivaalin parissa joustavasti? Tehotiimiläisenä mukaudut nopeasti erilaisiin tilanteisiin. Tehtäviisi voi kuulua niin tuotannon auttamista kuin minkä tahansa yllä olevan toimenkuvan työtehtäviä. Olet siellä missä apua milloinkin tarvitaan. Aiemmasta kokemuksesta voi olla hyötyä, mutta se ei ole välttämätöntä.

Aikaisempien vuosien vapaaehtoisten kommentteja:

”Loistava mahdollisuus päästä kurkistamaan kulissien taakse. Ihanat ihmiset ympärillä, uudet kokemukset ja hyvä fiilis ollut aina!”

”Mielenkiintoinen ja kiva kokemus! Toivon että pääsen ensi vuonna myös mukaan!”

’’Parasta oli mahdollisuus kurkistaa ja tutustua tapahtumajärjestämisen maailmaan!”

Red Carpet – elämä yllättää