Kuva: Erika Luoto

Hyvinkään kulttuurielämässä vankan jalansijan saanut Red Carpet -festari tuo yleisön eteen tänäkin vuonna lukuisia juhlaennakkoelokuvia, jotka katsojat pääsevät näkemään BioRex Sveitsissä hyvissä ajoin ennakkoon, sillä useiden elokuvien ensi-iltaa elokuvateattereissa on jouduttu siirtämään tuonnemmaksi.

Juhlaennakkoelokuvina esitetään muun muassa Syke-elokuva: Hätätila sekä Kummeli esittää: Kontio & Parmaselokuva. Ohjelmistosta löytyvät myös muun muassa Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily, Karalahti, TOVE, Fucking with Nobody, Ensilumi, Naurun varjolla ja Karpo sekä pysäyttäviä dokumentteja, kuten Meren tuomat ja Lost Boys.

Hyvinkään kaupunkiin levittäytyvä oheisohjelmisto pitää sisällään muun muassa Kauppakeskus Willassa esillä olevan juhlanäyttelyn: Henni Hyvärisen ja Erika Luodon tunnelmallisia valokuvataltiointeja vuosien varrelta sekä kuvataiteilija Jani Leinosen festarille suunnittelemat uniikit teokset.

”Hyrian sisustusalan artesaaniopiskelijoiden toteuttama Red Carpet -näyttely on sanalla sanoen mykistävä. Kun näin festarimme neljä viimeisintä vuotta valokuvina ymmärsin, kuinka tärkeä tapahtumamme on niin elokuva-alan ammattilaisille, opiskelijoille kuin yleisölle”, Red Carpet -festarin taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi sanoo.

”Viime ja tämä vuosi ovat olleet meille olosuhteista johtuen haasteellisia, mutta samalla tiedän, että suurten konserttien ja yleisötilaisuuksien aika koittaa vielä. Nyt on aika nauttia elokuvan voimasta, joka on valtava, vaikka joudumme toteuttamaan tapahtuman vallitsevin rajoituksin.”

Hyvinkään kirkko on mukana festarilla jo toista vuotta peräkkäin. Tänään keskiviikkona kirkossa järjestetään illalla festareiden virallinen avaustapahtuma. Elämä. Kuolema. Syke -keskustelutilaisuudessa puhutaan elämän ja kuoleman kokemisesta yhdessä Syke-näyttelijöiden kanssa. Myös Hyvinkään kaupunkikirjastossa ollaan festarihumussa mukana omalla, monipuolisella Leffaviikon ohjelmalla. 

Red Carpet -festari kokoaa torstaina yhteen myös elokuva-alan ammattilaiset. Pro-päivässä seminaarin aiheena on elokuvamusiikki. Lisäksi parikymmentä näyttelijää saa koulutusta erityisesti kansainvälisiin roolituksiin valmistautumisessa. Näyttelijöitä valmentaa joukko huippumentoreita Suomesta ja ulkomailta, kuten maineikas ruotsalainen roolittaja Tusse Lande, joka on vastannut mm. Millenium-trilogian ja 007 Skyfall -elokuvien roolituksesta sekä usean menestyksekkään suomalaisnäyttelijän agenttina toimiva Laura Munsterhjelm.

Red Carpet -festari järjestetään 26.-29.8.2021 Hyvinkäällä.

ISTV:n suora lähetys alkaa klo 17 Hyvinkään Tähtiraitilta uusien tähtien paljastuksella. Kello 18 alkaen lähetyksessä seurataaan Red Carpet Gaalaa: ensin kutsuvieraiden saapumista punaiselle matolle ja klo 19 alkaen itse gaalaa. 

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Red Carpetin pääyhteistyökumppani on Rentto & Onnikortteli – punaisen maton koteja