“Tulevaisuudensuunnitelmat menivät uramielessä uusiksi.”
“Tämä oli elämäni paras viikko.”

Hehkuttavaa palautetta sateli Red Carpet Film Festivalin ja Ponssen yhteistyössä järjestämän nuorten elokuvaworkshop-viikon jäljiltä.

Heinäkuussa 12 nuorta eri puolelta Suomea matkasi Vieremälle tutustumaan elokuvantekoon ammattilaisten opastuksella. Leffanteon saloihin heitä johdattivat ohjaaja-käsikirjoittaja Jori Grönroos ja tuottaja Mete Sasioglu. Workshopin yhteistyökumppani Ponsse piti leiriläisistä huolta ja majoitti nämä Pohjois-Savon luonnonkauniisiin maisemiin yrityksen kotiseudulla. Leirin teematoiveeksi Ponsse esitti ajatuksen ihmisen ja luonnon suhteesta.

KÄSIKIRJOITTAMISTA JA ÄÄNITTÄMISTÄ VUOHIA JA PONEJA VÄISTELLEN

“Luonto tuli workshopin aikana tehtyihin elokuviin mukaan melko itsestään”, Mete Sasioglu kertoo. “Ei ympäristössä, jossa vuohet ja lampaat kuljeskelee ympärillä, helposti kovin urbaaneita tarinoita aleta kertoa.”
Jokainen leirin kahdestatoista osallistujasta esitteli omia ideoitaan elokuvan käsikirjoituksen pohjalle. Tarinoista valittiin kaksi jatkokehittelyyn, ja ryhmä jaettiin mm. ohjaajien, käsikirjoittajien ja kuvaajien työpareiksi. Kaikille riitti tekemistä. Kun käsikirjoittajien kovin urakka oli ohi, vastasivat nämä sittemmin elokuvan äänityksestä. Kaikki pääsivät tutustumaan elokuvantekoon usealta eri kantilta.
Ennakkotyöt huipentuivat kuvauspäivään ammattinäyttelijöiden kanssa. Elokuvan jälkituotanto leikkauksine, editointeine ja äänine saatiin sekin leirin aikana liki valmiiksi.

Kuuden päivän mittaisen workshop-leirityksen aikana ehdittiin tiiviin ryhmätyöskentelyn ohella myös vierailla Ponssen tuotantolaitoksella ja saunoa niin puu- kuin lauttasaunoissa.
Saunalautat jäivät myös leirin yhteistyökumppani Ponsse Oyj:n hallituksen puheenjohtajan Juha Vidgrénin mieleen:
“Siellä me saunoimme Vieremäjärvellä, isolla porukalla lautoilla helteisen kesän parhaimpaan aikaan.”
“Meille oli tärkeää saada kutsua leiriläiset Vieremälle, jossa on erinomaiset puitteet kaikenlaiselle leiritoiminnalle”, Vidgrén jatkaa.

“Ponsse Oyj tukee laajasti suomalaista urheilua ja kulttuuritarjontaa. Siksi meille oli luontevaa lähteää mukaan toteuttamaan Red Carpetin leiriä, jossa yhdistyy nuorten elokuvaharrastamisen tukeminen erittäin ammattimaiseen workshop-toteutukseen.”

ENSI-ILTA 31.8. HYVINKÄÄSALISSA

Leirillä valmistuneet kaksi lyhytelokuvaa saavat ensi-iltansa festivaalilla lauantaina 31.8. Hyvinkääsalissa klo 15 Fingerporin näytöksen yhteydessä.
“Tapahtumassa esitetään kaksi lyhytelokuvaa. Molemmat käsittelevät luonnon ja nuoren ihmisen välistä suhdetta. Toisessa elokuvassa keskiössä on sisaruspari, toisessa taas luonnon armoilla ollaan sosiaalisen median varassa”, Mete Sasioglu paljastaa.

Red Carpetin elokuvaworkshop nuorille toteutettiin kolmatta kertaa. Sasioglu on ollut jokaisena vuonna mukana toteuttamassa leiriä. Äänestä on kuultavissa hiven ylpeyttä, kun hän kertoo aiempien vuosien leiriläisiä löytyvän jo elokuva-alan korkeakouluista ja ammattikorkeakouluista.

Red Carpetin leiri todella taitaa vaikuttaa tulevaisuudensuunnitelmiin.