Kässäriä Kehiin

Kässäriä Kehiin käsikirjoituskilpailu jo viidennen kerran Hyvinkäällä

Kässäriä Kehiin on hanke, jossa yhteistyössä Hyvinkään kaupungin, Kulttuuriseura Vilkastus ry:n ja Red Carpet festareiden kanssa on toteutettu käsikirjoitusideakilpailu 5.-9. luokkalaisille koululaisille.

Hankkeen tarkoitus on osallistuttaa lapsia ja nuoria, jotka ovat kiinnostuneita elokuvailmaisusta sekä siihen liittyvästä prosessista. Tavoitteena on tukea heidänkasvuaan, parantaa heidän itseluottamustaan ja auttaa heitä tunnistamaan omiavahvuuksiaan. Kilpailuun on osallistuttu hyvin rohkeilla ja erilaisilla ideoilla yhteiskuntakritiikistä hassutteluun. Myös vakavia aiheita on käsitelty, kuten vanhemmankuolemaa, kuuroutumista, koulukiusaamista ja itsemurhaa.

Voittajan valitsee vuosittain vaihtuva raati, joka koostuu Kässäriä Kehiintyöryhmän Ella Kämäräisen, Heidi Kaukisen ja Sonia Reijosen lisäksi oman alansa ammattilaisista. Tänä vuonna idoita pääsi lukemaan Antti Luusuaniemi, Anna Brotkin,Salla Fagerström sekä Zounaas eli Joona Oikarinen.

Voittajan idean pohjalta tuotetaan tiimin kanssa lyhytelokuva, joka on aina saanut ensi-iltansa Red Carpet festareilla sekä myöhemmin Youtubessa. Elokuvantuotantoprosessiin pyydetään mukaan mahdollisimman paljon elokuva-ilmaisusta kiinnostuneita, sillä tuotantoprosessi pitää sisällään erilaisia taitoja, jotka ovat hyödyllisiä elämän muillakin osa-alueilla.

Tämän vuoden elokuva Kaksin on samaistuttava kuvaus ihastumisesta ja omanitsensä hyväksymisestä. Alkuperäisen idean on kirjoittanut tuolloin yhdeksäsluokkalainen Aada Kallio, Pälkäneen yhtenäiskoulusta. Tarina lumosi raadinupeilla tunnelman kuvailulla sekä herkkyydellä. Siinä myös tuotiin seksuaalivähemmistöjen asemaa esiin.“Ei ne oo tyhmii juttuja eikä se oo hassuu. Must on just siistii et joku kiinnittää huomioo tollasiinki asioihin.” (Ote elokuvan vuorosanoista.)Elokuvan päähenkilö Marie huomaa ihastuneensa kaveriinsa Hannahiin.Hyväksytäänkö hänet tässä maailmassa omana itsenään vai pitääkö hänen pysyä kaapissa? Uskaltaako Marie kertoa asiasta kenellekkään?

Kaksin saa ensi-iltansa elokuussa Red Carpet festivaaleilla lasten- ja nuortenelokuvanäytöksissä elokuussa 2022. Elokuvanäytöksissä nähdään myös vuonna 2018 valmistuneet Kässäriä Kehiin elokuvat: Parkour Fun, Metsässä ja Blue Carpet.Kaksin elokuva julkaistaan syksyllä 2022 Kässäriä Kehiin YouTube- kanavalla.

Lisätietoja löytyy Kässäriä Kehiin somekanavilta (Instagram: kassaria.kehiin, Facebook:Kässäriä Kehiin) ja YouTube- kanavalta!

Teksti: Sonia Reijonen / Kässäriä Kehiin  Kuvat: Kässäriä Kehiin