Ammattilaisilta ammattilaisille

Red Carpet Pro Ammattilaispäivä järjestetään to 24.8.2023 Hyvinkääsalissa.

Pro Ammattilaispäivän tavoitteena on löytää alalle uusia tekijöitä, monipuolistaa elokuva-alaa, ja löytää uusia etenemis mahdollisuuksia nuorille alan opiskelijoille. Haluamme nostaa hankkeella esiin tekijöitä tuotannon eri vaiheista, sekä tuoda esille ympärillämme muuttuva maailma ja sen luomat uudet edellytykset tuotantoihin sekä lopputuotteeseen. Haluamme avata keskustelua miten oma ja muiden tekeminen vaikuttaa sekä omaan työhön että lopputulokseen.

Tavoitteenamme on luoda parempia edellytyksiä nuorille tekijöille, nostaa esiin yhteiskunnallisia aiheita sekä rakentaa verkostoja, joihin muuten kaikilla ei olisi mahdollisuuksia. Pro Ammattilaispäivä on Suomessa ainutlaatuinen, koska vastaavaa koulutus- ja verkostoitumistilaisuutta ei ole elokuva-alalla aiemmin järjestetty näin laajassa mittakaavassa.

Pro Ammattilaispäivä kokoaa elokuva-alan ammattilaisia, opiskelijoita ja näyttelijöitä Hyvinkäälle Red Carpet -festarin aikana. Red Carpet Pro Ammattilaispäivä tarjoaa tietoa, koulutusta ja keskusteluja ajankohtaisista aiheista sekä verkostoja uran edistämiselle. Tapahtuma koostuu vierailijaluennoista, paneelikeskusteluista, asiantuntijoiden keynote-puheenvuoroista sekä workshopeista vuosittain vaihtuvien teemoin.

Keskusteluihin lisäkseen keskusteluihin kutsutaan kotimaisia elokuva-alan tekijöitä hyvin laaja-alaisesti; elokuva-alan kuvaajia, valaisioita, grippaajia, näyttelijöitä ja ohjaajia keskustelemassa yhteistyöstä elokuvan tekemisessä. Elokuva-alan lisäksi keskusteluihin halutaan mukaan taide- ja elinkeinoelämän edustajia, jotka tuovat keskusteluun taiteen, viennin, rahoituksen ja kaupallistamisen näkökulman.

Red Carpet Pro Ammattilaispäivällä halutaan tavoittaa myös alan opiskelijoita, tuoda mukaan koulutuksellista puolta sekä tarjota verkostoitumismahdollisuus eri alojen opiskelijoille. Tavoittenamme on tarjota laajempaa näkemystä elokuvan eri tuotantolinjoista myös alan opiskelijoille. Haluamme tuoda mukaan myös case-esimerkin jostain isommasta tuotannosta, jonka kautta voimme syventyä laajemmin tuotannon eri osa-alueisiin esimerkin kautta.

 2023 vuoden teema on elokuvaaminen

Vuoden 2023 Pro Ammattilaispäivässä keskeisenä teemana on elokuvaaminen. Ensimmäisen seminaariosuuden aloittaa Suomen elokuvaajien yhdistys F.S.C. Seminaariosuudessa keskustellaan kuvaajan urapoluista ja taiteellisesta herkkyydestä. Tauon jälkeen palataan toisen seminaariosuuden pariin. Toisessa seminaariosuudessa aiheena kalusto sekä tuottajan, kuvaajan ja valaisijan vuoropuhelu projektien aikana.

Kuvaajien osalta päivän aikana kuullaan keynote-puheenvuoroja ja paneeleja alan ammattilaisilta ja puhujina tänä vuonna ovat muun muassa Valaisija Aki Karppinen ja kokenut pitkien elokuvien tuottaja Hanna Virolainen sekä elokuvaaja ja musiikkivideokuvaaja Jean-Noel Mustonen. JP Passi, Kerttu Hakkarainen ja Matti Eerikäinen vuorostaan tähdittävät keskustelua kuvaajan urapolusta ja taiteellisesta herkkyydestä. 

 Rakennamme päivään myös koulutuksellisia osioita työpajoin, joissa eri ryhmille jaetaan alaan liittyviä tehtäviä mentoreiden johdolla.  

Keskustelua käydään koko Pro Ammattilaispäivän ajan avoimesti ja rakentavasti kaikki tuotannon eri osa-alueet huomioiden. Haluamme nostaa esille elokuvan tuotantoketjuja sekä taustatekijöitä, joilla on merkittävä rooli jokaisessa tuotannossa. Haluamme saada heidän äänensä kuuluviin ja luoda uusia toimintamalleja, jotka hyödyttävät tuotantoa, tuotannoissa työskenteleviä ammattilaisia sekä toimialaa. Haluamme nostaa keskusteluun myös monimuotoisuuden, tasa-arvon sekä koko toimialan uudet toimintamallit.  

Kaikki Pro Ammattilaispäivään osallistujat saavat myös mahdollisuuden osallistua Red Carpet Gaalaan, jossa annetaan tunnustusta suomalaisen elokuvan tekijöille, ja samalla voi verkostoitua laajemmin elokuva-alan ammattilaisten kanssa.  

Tapahtuma tuotetaan yhdessä Suomen elokuvaajien yhdistyksen FSC:n ja muiden alan toimijoiden kanssa.

Red Carpet Gaala to 24.8.2023

Pro Ammattilaispäivään osallistuvien on mahdollista ilmoittautua mukaan Red Carpet Gaalaan. Gaalassa jaetaan tunnustusta elokuva-alan tekijöille ja tapahtumaa siivittävät myös musiikkiesitykset sekä muut ohjelmanumerot.

Red Carpet Gaalan Hinnasto

  • Istuva illallinen 410 € / henkilö +alv
  • Ala/Ammattilaiset istuva illallinen 295€ / henkilö + alv
  • Katsomolippu 65€ / + alv

Varaa paikkasi osoitteesta:

Lisää tietoa Red Carpet Gaalasta täältä!

Ilmoittaudu mukaan!

Täytäthän ilmoittautumislomakkeen varmistaaksesi pääsyn Pro-päivään.

Ilmoittaudun mukaan!

Jokaisen osallistujan tulee ilmoittautua henkilökohtaisesti ja paikkoja on rajoitetusti!

Vahvistamme ilmoittautumisen erikseen sähköpostilla ja käymme ilmoittautumiset tulo järjestyksessä läpi.

Yhteistyökumppanit