Red Carpet - Tunnustukset ja Jury

Red Carpet Gaalassa annetaan vuosittain tunnustusta elokuva-alan tekijöille ja paljastetaan Red Carpet -tunnustusten saajat.

Red Carpet -tunnustukset nostavat esiin ja palkitsevat heitä, jotka vievät eteenpäin ja kehittävät suomalaista elokuva-alaa. Tunnustukset antavat arvoa ilman kilpailuasetelmaa elokuva-alalla tärkeissä rooleissa oleville, mutta ei välttämättä muuten näkyvää tunnustusta saaville vaikuttajille. Festarin omia tunnustuksia on jaettu viidestä seitsemään kappaletta seuraavissa kategorioissa; Kannustus, Elämäntyö, Vuoden elokuvateko, Oma tie, Red Carpet, Suomi maailmankartalle ja Ilontuoja. Tunnusten saajat valitsivat vuosittain vaihtuva Red Carpet -jury. Jury valitsee myös Tähtiraitin tähtilaattojen saajat.

”Valmiissa elokuvassa näkyy ja kuuluu lukemattomien ammattilaisten kädenjälki. Red Carpet -festari haluaa nostaa esiin elokuvantekijät, jotka usein jäävät ilman tunnustusta. Joka vuosi vaihtuva jury kohdistaa katseensa niihin tekijöihin, joiden työ heidän mielestään ansaitsee laajemman huomion ja arvostuksen kategorioista riippumatta”, kertoo Red Carpetin perustaja ja taiteellinen johtaja, näyttelijä Antti Luusuaniemi.

Anna Brotkin

Anna Brotkin (s. 1987) on hyvinkääläislähtöinen käsikirjoittaja. Brotkin on palkittu Parhaan käsikirjoituksen Venla- ja Sylvi-palkinnoilla luomastaan tv-sarjasta Aikuiset. Brotkin on käsikirjoittanut lukuisia komediasarjoja ja lyhytelokuvia. Brotkin on valmistunut Taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Elokuvataiteen laitokselta. WSOY julkaisee Brotkinin esikoistietokirjan Aikuiset – The Bible syksyllä 2022. 

Jani Toivola

Jani on tunnettu yhteiskunnallinen vaikuttaja, näyttelijä ja kirjailija. Hän on myös Suomen ensimmäinen musta kansanedustaja ( 2011-2019) . Hän on valmistunut näyttelijäksi HB Acting Studiosta, New Yorkista. Hän on julkaissut kolme omakohtaista teosta identiteetistä ( Musta tulee isona valkoinen, 2016), vanhemmuudesta ( Kirja Tytölleni, 2018 ) sekä yhteiskunnan mieskuvasta ( Rakkaudesta 2021). Musta tulee isona valkoinen voitti Helmet-kirjallisuuspalkinnon vuonna 2017. Tammikuussa 2021 häneltä julkaistiin ensimmäinen lastenkirja Poika ja hame. Ensimmäisestä ihastuksesta kertova jatko-osa Poika ja perhostunne julkaistiin vuonna 2022. Viime keväänä Jani esiintyi KokoTeatterin näytelmässä Norminäytelmä sekä omassa sooloteoksessaan Rakkaudesta. Hänen uusin kirjansa Pantteri ja minä julkaistaan elokuussa 2022. Suositun Toivola-podcastin seuraava tuotantokausi käynnistyy syksyllä. 

Fanni Noroila

Fanni on näyttelijä, artisti, esitysten tekijä sekä yhteiskunnallinen vaikuttaja. Hän on esiintynyt niin Suomen isoimmilla festarilavoilla yhtyeensä SOFA:n kanssa kuin teatterissa, tv-sarjoissa ja audiodraamassa. Häntä voi juuri nyt kuulla Ylen Mä haluun olla Nylon-audiodraaman toisessa pääosassa. Syksyllä Noroila nähdään Kansallisteatterin suositussa esityksessä Hamlet.

Jani Pösö

Jani on It’s Alive Films toimitusjohtaja, tuottaja ja käsikirjoittaja. Hän on tuottanut viisi elokuvaa ja kolme TV-sarjaa. Jani kirjoitti ja tuotti ensimmäisen näytelmänsä 1996, ensimmäisen lyhytelokuvansa 2006 ja ensimmäinen kokopitkän elokuvan 2011. Hän on nähnyt Titanicin ainakin neljä kertaa, mutta pitää enemmän Cameronin aikaisemmista elokuvista.

Jani Pösö, the CEO of It’s Alive Films, is a producer and screenwriter. He has produced 5 feature films and 3 TV-series, all of them internationally acclaimed. Jani wrote and produced his 1st theatre play in 1996, first short film in 2006 and first feature in 2011 and first book in 2018. He is also behind It’s Alive Films’s multi- remade TV-format Mental. He has seen Titanic at least 4 times, but likes early Cameron’s better.

Aleksi Delokouras

Aleksi on elokuvaohjaaja ja kirjailija. Delikouras on ohjannut ja käsikirjoittanut televisiosarjan Nörtti: DragonSlayer666 sekä kirjoittanut Nörtti-kirjasarjan.