Zooming Uusimaa -leffahaaste 16-20 -vuotiaille

Leffahaasteen hakuaika vuodelle 2022 on 26.4.-16.5.2022. Seuraa Red Carpetin kanavia ja saa tieto ensimmäisten joukossa!

Oletko 16-20 -vuotias uusmaalainen nuori, joka on kiinnostunut somettamaan ympäristöstä tai pohtimaan tulevaisuuden suuria kysymyksiä? Tykkäätkö esittävistä taiteista tai kirjoitatko mielelläsi?

Millainen on sinun Uusimaa 2050 ja miten se muuttuu? Miten digitaaliset palvelut ja tekoäly näkyvät arjessamme? Miten asumme, mitä töitä teemme ja mistä saamme energiamme? Millainen on onnellisten Uusimaa 2050?

Jos kiinnostaa, niin ota koppi

Osallistu leffahaasteeseen yksin tai kaverisi kanssa lähettämällä sinun tai teidän yhteinen kuvailtu tai kuvattu näkemys uusmaalaisesta maailmasta vuonna 2050. Osallistu lähettämällä enintään 3000 sanan teksti tai videoblogi, video tai muu enintään 4 minuuttisen digituotos.

Lähetä ytimekkäästi nimetty tuotoksesi hakuaikana 26.4.-16.5.2022 osoitteeseen . Nimeä viestin otsikko: ”Zooming Uusimaa 2022 ja teoksesi nimi”.

Tuomaristo seuloo parhaat tuotokset jatkoon, jotka julkistetaan Uusimaa-viikolla toukokuussa. Tuomaristossa on edustettuina Helsinki Business College, Creve Humanistinen ammattikorkeakoulu, Metropolia AMK, Red Carpet, Uudenmaan kylät ry ja Uudenmaan liitto.

Tuotoksia arvioidaan sen perusteella, miten kiinnostavan tulevaisuuskuvan osallistujat onnistuvat kehittämään. Arviointi toteutetaan eri kulmista: sujuva tarinan kerronta, innovatiivisuus, uudet näkökulmat ja laaja-alaisuus.

Jatkoon pääsee kolme-neljä mielenkiintoisinta teosryhmää, enintään kahdeksan henkilöä. Osallistujille ilmoitetaan jatkoon pääsystä haun päätyttyä.

Zooming Uusimaa kilpailurekry 2022

Voittajat pääsevät kesällä leffaworkshoppiin tuottamaan lyhytelokuvia

Jatkoon päässeiden teosten tekijät pääsevät osallistumaan viiden päivän mittaiseen leffaworkshoppiin kesällä 2022. Workshopissa tuotetaan käsikirjoituksia elokuva-alan ammattilaisten ohjauksessa lyhytelokuviksi. Leffaworkshopin aikana opitaan lisää kameran takaisesta työstä; ohjaamisesta, käsikirjoittamisesta, kuvaamisesta ja leikkaamisesta sekä muista elokuvan teon tärkeistä osista. Jokaiselle osallistujalle annetaan oma rooli elokuvatuotannossa. Workshopin ohjaajina toimivat Red Carpetin taiteellisen johtajan Antti Luusuaniemen valitsemat ammattilaiset. Aiempina vuosina ohjaajina on toiminut elokuva-alan ammattilaisia esimerkiksi näyttelijä Elsa Saisio, ohjaaja-käsikirjoittaja Jori Grönroos, ohjaaja-tuottaja Mete Sasioglu. Leiri on osallistujille maksuton ja täysin ylläpidetty.

Leffaworkshopissa syntyneet lyhytelokuvat julkaistaan ja esitetään Red Carpet -elokuvafestivaalin ohjelmistossa Hyvinkäällä 25.-29.8.2022. Työpajassa mukana olleet pääsevät osallistumaan Red Carpetiin. Lyhytelokuvat jaetaan myös Red Carpetin YouTube -kanavalla.

Jatkoon päässeet teokset saavat valintavaiheessa arvioinnin sekä osallistumistodistuksen.

Lyhyesti

Zooming Uusimaa -elokuvahaaste on kaikille 16-20 -vuotiaille avoin elokuvallinen haaste, johon voi kuvata joko kirjallisesti tai videon keinoin oman näkemyksen siitä, millainen on tulevaisuuden Uusimaa 2050. Kilpailuun voi osallistua yksin tai kahden hengen ryhmässä. Tuomariston valitsemien teosten tekijät pääsevät osallistumaan viikon mittaiseen maksuttomaan elokuvatyöpajaan työstämään lyhytelokuvia. Elokuvat näytetään ensi-illassa Red Carpet – elokuvafestivaaleilla.

Haasteen järjestäjänä toimiva Uudenmaan liitto koordinoi maakunnan kehittämistyötä alueellaan. Vuoden 2021 aikana työstetään niin Uudenmaan ilmastotiekarttaa, Uusimaa-ohjelmaa kuin mahdollisia muita aluekehittämissuunnitelmia. Uudenmaan liitto pidättää oikeuden hyödyntää tässä työssään haasteeseen jätettyjä materiaaleja edustamaan nuorten näkemyksiä tulevaisuudesta.

Liitto päättää materiaalin käyttämisestä ja julkaisemisesta. Liitolla on oikeus muokata toimitettua materiaalia. Liitto ei suorita korvausta materiaalin toimittamisesta tai maksa muita palkkioita siihen liittyen.

Yhteistyössä haastetta toteuttamassa:

Vuoden 2021 lyhytelokuvat ·

Red Carpet on alusta tulevaisuuden tähdille!