RED CARPET ARENA ODOTTAA OMAN ELÄMÄNSÄ TÄHTIÄ

Hyvinkään ydinkeskustaan rakentuvan uuden koulurakennuksen Kipinän liikuntatilojen suunnittelu on toiminut inspiraationa hieman suuremmalle liikuntapaikalle. Alun perin liikuntatilatarpeesta lähtenyt idea on nyt kasvanut reilun 12 000 neliön Areena-hankkeeksi, joka tulee kantamaan nimeä Red Carpet Arena.

”Uuden koulun liikuntatilan ratkaisusta lähtenyt idea alkoi ajatuksissamme siintämään suuremmaksi Hyvinkään mittakaavassa. Mitä jos lähtisimmekin tekemään jotain sellaista, mikä toteutuessaan voisi muuttaa koko kaupungin ja sen asukkaiden elämää? Näin syntyi ajatus Red Carpet Arenasta”, Rentton kiinteistöjohtaja Mika Nurminen avaa hankkeen taustoja.

Nykyisten suunnitelmien mukaan yli 3000 henkilölle mitoitettu areena tulee olemaan kansainväliset mitat täyttävä monitoimiareena, jossa järjestetään messuja, urheilu- ja musiikkitapahtumia. Koululiikunnan ja muun urheilun lisäksi hallissa on mahdollista harjoittaa musiikin opetusta sekä muita erilaisia hyvinvointiin liittyviä aktiviteetteja. Areenaan rakennetaan myös toimistosiipi.

”Areenan toimistokerrokset tulevat toimimaan satojen ihmisten työpaikkoina ja coworking-tiloina. Hyvinkään suuret työnantajat voivat myös jatkossa pitää henkilökuntajuhlansa omassa kotikaupungissa”, Nurminen kertoo.

Rentton ja Red Carpetin kumppanuuden tavoitteena on kotikaupunkinsa markkinoinnin lisäksi tehdä Hyvinkäästä Suomen mittakaavassa merkittävä messu- ja tapahtumakaupunki. Yhteisestä tavoitteesta syntyi yhteistyösopimus, joka avaa uusia mahdollisuuksia erilaisten tapahtumien järjestämiselle Red Carpet Arenalla.

”Areena mahdollistaa, että elokuun festarilta voidaan siirtää joitakin asioita areenalla järjestettäväksi. Voimme nyt myös järjestää tapahtumia ympäri vuoden, mikä on todella hienoa”, iloitsee Red Carpetin taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi.

”Toivottavasti voimme syksyllä kertoa muutaman muun paikallisen tunnetun yrittäjän tulevan mukaan uuteen ylpeydenaiheeseemme Red Carpet Arenaan”, Nurminen toivoo. Red Carpet Arenan odotetaan valmistuvan vuoden 2023 aikana.

Erika Luoto

ONNIKORTTELI TÄYNNÄ PUNAISEN MATON KOTEJA

Ajatus rakennuttaa asuntoja Rentton omistamalle tontille virisi Wanhan
Kenkätehtaan tontin kehittämisen ja uuden Red Carpet Arenan suunnittelun myötä. Mikä sopisikaan paremmaksi asuinpaikaksi kuin Wanhan Kenkätehtaan miljöö rautatieaseman ja uuden Hangonsillan alueen välissä palvelujen äärellä? Tälle ainutlaatuiselle ja historiaa henkivälle alueelle rakentuukin uusi Onnikortteli.

”Halusimme huomioida suunnittelussa myös Hyvinkäällä työssä käyvät ihmiset. Pääkaupungissa asuu paljon entisiä hyvinkääläisiä, ja haluamme tarjota heille mahdollisuuden asua samalla paikkakunnalla kuin työpaikkakin sijaitsee. Wanhan Kenkätehtaan miljöö on asuinpaikkana todella mielenkiintoinen ja lähellä pääkaupunkiseutua”, Nurminen kommentoi.

Korttelin suunnittelun kulmakiviä ovat arjen vaivattomuus ja kaunis, toimiva arkkitehtuuri. Keskustassa ja vain 200 metrin päässä Hyvinkään
rautatieasemasta sijaitsevat Onni-kodit helpottavatkin arjen sujuvuutta. Kunhan naapurissa sijaitsevat Red Carpet Arena ja Kipinä-talo valmistuvat, avautuvat harrastamiselle ja oppimiselle aivan uudenlaiset mahdollisuudet. Talot valmistuvat arviolta vuoden 2022 aikana.


Rentto on Red Carpet -festarin pääyhteistyökumppani. Lue lisää Onnikorttelista Renton sivuilta.