Hyvinkäällä järjestettävän Red Carpet -festarin festivaalielokuva Carpet Service palkittiin eilen suomalaisen mainoselokuvakilpailun Voitto-gaalassa parhaana Yhteiskunnallinen- ja kulttuurisarjassa. Elokuva omistettiin gaalassa toista pääosaa näytelleelle Juha Mujeelle, joka menehtyi helmikuun alussa.

Festivaalielokuva on jo kolmas Red Carpet -festarin historiassa. Carpet Service kilpaili neljää muuta elokuvaa vastaan Yhteiskunnallinen- ja kulttuurisarjassa, jonka mainoselokuvien tavoitteena on olla valistuksellinen tai merkittäviä yhteiskunnallisia tai kulttuurisia hankkeita edistävä. 25. kertaa järjestettävän Voitto-gaalan tuomaristo kehui erityisesti elokuvan olleen koko kilpailun elokuvauksellisin kokonaisuus.

Juuso ja Jalmari Helander saivat vapaat kädet käsikirjoituksen kanssa, ja jälki on sen mukaista. Tunnustus Suomen arvostetuimmassa mainosgaalassa tuntuu hyvältä, ja koko työryhmämme omistaa voiton Juha Mujeelle”, tapahtuman taiteellinen johtaja ja elokuvan tuottaja Antti Luusuaniemi kertoo.

KOTIMAISEN ELOKUVAN JUHLA

Kotimaisen elokuvan ympärille keskittynyt Red Carpet järjestetään vuosittain Hyvinkäällä, ja ohjelma pitää sisällään elokuvien lisäksi musiikkia, tekijätapaamisia, keskusteluja ja kaupunkitapahtumia. Viime vuonna festareilla vieraili yli 17 000 kävijää, ja elokuvat keräsivät yli 4 800 katsojaa.

27.8.–30.8.2020 järjestettävien festarien artistikattaus julkaistiin helmikuussa, ja lavalla nähdään Suomen eturivin artisteja kuten Bomfunk MC’sSANNIElastinenEllinoora ja Teflon Brothers. Vuoden 2020 elokuvaohjelmisto julkaistaan toukokuussa.

”Tämän vuoden elokuvakattaus tulee sisältämään vuoden sykähdyttävimmät kotimaiset elokuvat. Uusi festivaalielokuva on myös jo kehitteillä, mikä on aina mielenkiintoista”, Luusuaniemi paljastaa.

Katso festivaalielokuva:

MAINOSTAJA: RED CARPET -ELOKUVAFESTIVAALI

Taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi, tuottaja Noora Sormunen

MAINOSTOIMISTO: RED CARPET EVENT

Copywriter Jalmari ja Juuso Helander, Art Director Kjell Lagerroos, linjatuottaja Susanna Kauppinen

TUOTANTOYHTIÖ: RED CARPET FILM & TV

Tuottaja Antti Luusuaniemi, ohjaaja Jalmari Helander, kuvaaja Kjell Lagerroos, leikkaaja Iikka Hesse, äänisuunnittelu Tuomas Seppänen / Humina, musiikki Juri Seppä / Humina, jälkituotanto Toni Valla / Post Control, 2nd camera Jarkko Liikanen, lavastus Katarina Lume, puvustus Saija Siekkinen, maskeeraus Kata Launonen, apulaisohjaaja Antti Lahtinen, valaistus Late Tuura

Erityiskiitos: Kamera- ja Valofirma, Hyrian opettajat ja opiskelijat sekä näyttelijät Heikki ja Eija Nousiainen, Petri Manninen ja Juha Muje.


Red Carpet on festari täynnä suomalaista tähtisadetta ja rentoa hyvinkääläisyyttä parhaimmillaan.

Red Carpet järjestetään Hyvinkäällä 27.–30.8.2020. Tervetuloa mukaan juhlimaan elokuvaa, sen yleisöä ja elokuvien tekijöitä. Ohjelma pitää sisällään elokuvia, musiikkia, tekijätapaamisia, keskusteluja ja kaupunkitapahtumia. Red Carpet  elämä yllättää.