Kuva: Erika Luoto

Red Carpet -festari juhlii festarin 5 -vuotissyntymäpäivää. Torstain tapahtumapäivä oli täynnä iloa ja juhlaa.

Tähtiraitin uudet tähdet paljastettiin

Kuva: Erika Luoto

Hyvinkään Tähtiraitille saatiin uudet tähdet, jotka saivat näyttelijät Elina Salo ja Seela Sella. Perusteluissaan jury sanoo Sellan olevan suomalaisen näyttelijäntaiteen elävä legenda. ”Hänen yli 60-vuotinen uransa pitää sisällään teatteria, musiikkia, lausuntaa, kuunnelmaa, televisiota sekä lukuisia elokuvia. Hänet on palkittu muun muassa kahdella Jussilla sekä näyttämötaiteen valtionpalkinnolla. Sellan työstä välittyy sammumaton intohimo ja vahva arvostus ammattiaan kohtaan”.

Elina Saloa jury kuvaa puolestaan seuraavasti: ”Älykkyys, pelottomuus, taito, myötätunto, lahjakkuus ja yllätyksellisyys yhdistyvät yhteen suurenmoiseen persoonaan! Salon elo valkokankaalla saa yleisön etukenoon. Hän hallitsee laajan skaalan komediasta draamaan, hänessä asuu sekä viisaus että nopeus, ja roolit vaihtuvat kirkkaasti. Salolla on jo 70 elokuvaa takana. Jussit on ansaittu, betonikin.”

Tähtiä onnitteli festarin taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi, Hyvinkään kaupunginjohtajat Jyrki Mattila ja Johanna Luukkonen. Nykyinen kaupunginjohtaja Jyrki Mattila siirtyy eläkkeelle loppuvuodesta ja Johanna Luukkonen siirtyy tehtävään virallisesti 1.12.2021 alkaen. Luukkonen aloitti työnsä Hyvinkään kaupungilla kaupunginjohtajan vuosilomasijaisena kesällä.

Red Carpet Gaalassa jaettiin 10 tunnustusta kotimaisen elokuvan tekijöille.

Kuva: Henni Hyvärinen

Red Carpet -tunnustukset jaetaan suomalaisen elokuvan tekijöille ja vaikuttajille, jotka kehittävät ja vievät eteenpäin kotimaista elokuva-alaa. Tunnustuksien toisena tarkoituksena on nostaa esiin ja palkita henkilöitä sekä tahoja, jotka ovat jääneet ilman ansaitsemaansa huomiota.

Ohjaaja Pirjo Honkasalo palkittiin Elämäntyö-tunnustuksella. Ohjaaja Zaida Bergroth palkittiin puolestaan Uusi johtajuus -tunnustuksella. Muut Red Carpet -tunnustukset jaettiin seuraavasti: Juha Muje -tunnustus: Joonas Saartamo, Suomi maailmankartalle -tunnustus: Heikki Kossi, Iholla-tunnustus: Marjo-Riikka Mäkelä, Ilontuoja-tunnustus: Max Malka, Kirkastaja-tunnustus: Jan Forsström, Kannustus-tunnustus: Aino Suni, Lampun henki -tunnustus: Ville Penttilä sekä Red Carpet 2021 -tunnustus: Elokuvateatteri Star.

Tunnustukset jakaa vuosittain vaihtuva jury, joka koostuu kotimaisen elokuvakentän tekijöistä. Tunnustuksien lisäksi jury valitsee Hyvinkään Tähtiraitin tähtilaattojen saajat. Tämän vuoden juryyn kuuluivat Alma Pöysti, Chike Ohanwe, Jenni Toivoniemi ja Satu Tuuli Karhu. Juryn puheenjohtajana toimi Sanna Salmenkallio.

Kuva Henni Hyvärinen

Elokuvat pyörähtivät käyntiin

Torstaina avattiin myös elokuvasalit, kun festarilla nähtiin niin juhlaennakkoelokuvia kuin valittuja festarielokuvia. Aalto on palkitun dokumentaristin Virpi Suutarin dokumenttielokuva modernismin mestareista arkkitehti Alvar ja Aino Aallosta sekä heidän teoksistaan ympäri maailmaa. Luokkakokous 3 on Renny Harlinin ohjaama Luokkakokous 1 ja 2 elokuvien jatko-osa, jossa panokset kovenevat, kaikki pelimerkit isketään pöytään ja painetaan kaasu pohjassa kohti väistämätöntä. Minkä ilta toi, sen aamu amputoi. Karalahti-dokumentti on rehellinen kertomus kovapäisestä suomalaisesta selviytyjästä ja kiekkoilijasta, Jere Karalahdesta, joka jakaa mielipiteitä.

Juhlaennakkona festarivieraat pääsivät näkemään Kummeli esittää: Kontio & Parmas -elokuvan. Kokoillan elokuvassa Valkeakoskea uhkaa suuri tuho, jota vastaan poliisiaseman tutut hahmot taistelevat, kukin parhaan kykynsä mukaan. Luvassa on taattua Kummeli-viihdettä suosikkinäyttelijöiden tähdittämänä.

Elokuvia on nähtävillä sunnuntaihin 29.8. asti!  

Red Carpet -festari järjestetään 26.-29.8.2021 Hyvinkäällä.

Kaikki ajantasaiset festari- ja ohjelmatiedot löytyvät osoitteesta redcarpetfestari.fi.  Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

FB / IG / TikTok @redcarpetfestari
#redcarpetfestari #redcarpetkonsertit #redcarpetelokuvat

Red Carpetin pääyhteistyökumppani on Rentto & Onnikortteli – punaisen maton koteja