RED CARPET -FESTIVAALIELOKUVAT EDUSTAVAT SUOMEA TORONTON KANSAINVÄLISILLÄ LYHYTELOKUVAFESTIVAALEILLA

Red Carpet -elokuvafestivaalin molemmat festivaalielokuvat on valittu Toronton kansainvälisen lyhytelokuvafestivaalin ohjelmistoon ainoina Suomesta. Toronto Shorts -festivaali järjestetään seitsemättä kertaa 1.–4. maaliskuuta. Lyhytelokuvafestivaaleilla on mukana 75 elokuvaa kymmenestä maasta.

Elokuvien tuottaja ja Red Carpet -elokuvafestivaalin taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi juhlii ohjelmistovalintaa:

”Tuntuu uskomattoman hienolta, että Red Carpet Film Festival elokuvat resonoivat myös rapakon takana ja olemme mukana arvostetulla lyhytelokuviin erikoistuneella festarilla. Kiitos kaikille, jotka olitte tekemässä elokuvaa kanssamme.”

Red Carpet I:ssä elämä punaisella matolla ei ole aina kovin helppoa, ja Red Carpet II:ssa muisti ei pysy juhlien vauhdissa. Molemmat Red Carpet -elokuvat on ohjannut Jalmari Helander, kuvannut Mika Orasmaa ja tuottanut Antti Luusuaniemi, joka myös näyttelee molempien elokuvien pääroolit. Red Carpet I:ssä rooleissa ovat myös Pihla Viitala sekä Juha Muje. Ohjaaja-käsikirjoittaja Jalmari Helander on ohjannut muun muassa elokuvat Big Game ja Rare Export.

Molemmat lyhytelokuvat ovat saaneet ensiesityksensä Antti Luusuaniemen perustaman Red Carpet -elokuvafestivaalin yhteydessä. Red Carpet on vuonna 2017 perustettu suomalaista elokuvaa juhliva festivaali, joka järjestetään vuosittain Hyvinkäällä. Molemmat festivaalielokuvat on myös kuvattu Hyvinkäällä ja Hyvinkään lähiseuduilla. Antti Luusuaniemi on festivaalin taiteellinen johtaja, ja hänet on nähty rooleissa niin elokuvissa, TV:ssä kuin Kansallisteatterin lavalla. Red Carpet järjestetään kolmatta kertaa 29.8.–1.9.2019.


RED CARPET I (2017), 3 MIN

Ohjaus: Jalmari Helander
Rooleissa: Antti Luusuaniemi, Pihla Viitala, Juha Muje
Käsikirjoitus: Jalmari Helander, Melli Maikkula, Antti Luusuaniemi
Kuvaus: Mika Orasmaa
Leikkaus: Iikka Hesse/James Post Oy
Tuotanto: RCFF Elokuvafestivaali oy
Kalusto: P.Mutasen Elokuvakonepaja
Äänet: Tuomas Seppänen/Humina. Musiikki: Juri Seppä/Humina
Jälkituotanto: Postcontrol


RED CARPET II (2018), 4 MIN

Ohjaus: Jalmari Helander
Rooleissa: Antti Luusuaniemi
Käsikirjoitus: Jalmari Helander, Juuso Helander, Antti Luusuaniemi
Kuvaus: Mika Orasmaa
Leikkaus: Anssi Puisto/Kinomo
Tuotanto: RCFF Elokuvafestivaali oy.
Kalusto: Kamerafirma/Valofirma
Äänet: Tuomas Seppänen/Humina. Musiikki: Juri Seppä/Humina
Jälkituotanto: Postcontrol