Hyvinkäällä järjestettävä Red Carpet elokuvafestivaali valittiin torstaina vuoden 2019 tapahtumaksi Sponsorointi & Tapahtumamarkkinointi ry:n järjestämässä Sponsorointi & Tapahtumat Awards 2020 -palkintogaalassa.

”Red Carpet on kotimaisen elokuvan juhla, joka toivottaa kaikki tervetulleeksi Hyvinkäälle. Tämä palkinto on osoitus siitä, että olemme onnistuneet tavoitteessamme luoda tapahtuman, joka juhlistaa kotimaista elokuvaa”, tapahtuman taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi iloitsee.

Red Carpet elokuvafestivaali järjestettiin ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten. Luusuaniemen mukaan tuolloin Suomesta puuttui tapahtuma, joka keskittyy kotimaisen elokuvan ympärille.

”Tapahtuman taustalla on ajatus siitä, että haluamme kaikki ihmiset mukaan juhlimaan yhdessä kehittyvää ja kiinnostavaa elokuva-alaamme, vaikka he eivät olisi koskaan aiemmin käyneet katsomassa yhtään kotimaista elokuvaa”, Luusuaniemi avaa.

Kolmen vuoden aikana tapahtuma on kehittynyt ja kasvanut, ja elokuvien lisäksi tapahtuman toisena kärkenä on nyt myös musiikki.

MONIPUOLISUUS JA PAIKALLISUUS TAPAHTUMAN VAHVUUKSINA

Hyvinkääläisen tapahtuman takana ovat olleet vahvasti alusta asti mukana Hyvinkään kaupunki ja Hyria, joka oli myös tapahtuman pääyhteistyökumppanina vuonna 2019. Elokuun aikana Red Carpet yhdistää Hyvinkään alueen toimijat yhdeksi isoksi tapahtumatuottajaksi.

”Hyvinkään kaupungille tämä on hieno tapahtuma, joka poikkeaa selvästi muista festareista. Se on Hyvinkään ympäristössä luotu, ja sen tekijät ovat olleet hyvinkääläisiä ja se näkyy tapahtumassa. Tapahtumassa yhdistyvät hienosti elokuva, musiikki ja muut oheistapahtumat. Kehitystä on tapahtunut joka vuosi ja olemme erittäin ylpeitä tästä tapahtumasta ja siitä, että se on Hyvinkäällä”, kommentoi Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

Red Carpetin mahdollistamiseen osallistuu satoja opiskelijoita vuosittain Hyria-yhteistyön kautta. Positiivinen yhteistyö ja opiskelijoiden palaute sekä työllistyminen kannustavat jatkamaan yhteistyötä.

”Tämä on tärkeä tapahtuma meille. Yhteistyön kautta pystymme antamaan opiskelijoillemme mahdollisuuden tutustua perinteisiin ammatteihin uudesta näkökulmasta, minkä kautta he ymmärtävät paremmin ammattien monipuolisuuden. Moni opiskelijoistamme on työllistynyt olemalla mukana Red Carpetissa ja se on älyttömän hieno juttu, ja mukana olevien opiskelijoidemme määrä kasvaa varmasti tänä vuonna”, Hyrian toimitusjohtaja Pekka Vaittinen kertoo.

Luusuaniemi korostaa, että Red Carpetin kasvun taustalla on sujuva ja tiivis yhteistyö kumppaneiden kanssa.

”Meillä on upeat yhteistyökumppanit, jotka ovat sitoutuneet tekemään Red Carpetista parhaan mahdollisen tapahtuman. Kiitos kumppaneillemme, muille kategorian kilpailijoille ja tietenkin kävijöillemme”, Luusuaniemi kiittää.