Red Carpetille on ensiarvoisen tärkeää festarikävijöiden, vapaaehtoisten ja työntekijöiden turvallisuus. Noudatamme kaikessa toiminnassamme voimassaolevia hallituksen, THL:n sekä AVI:n säädöksiä, ohjeistuksia ja linjauksia. Aluehallintovirasto (AVI) on julkaissut tiedotteen, jossa syyskuun alusta alkaen isompia yleisötilaisuuksia voidaan järjestää sisätiloissa sekä alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa niin, että kävijöiden turvallisuus voidaan varmistaa.

Noudatamme näitä kaikkia ohjeistuksia jo Red Carpet -festareilla elokuun lopussa. Kaikissa tapahtumapaikoissa on käytössä puolet normaalista kapasiteetista 1–2 metrin turvavälien säilyttämiseksi. Elokuvasaleissa on käytössä turvavälikäytäntö, ja BioRexin lippujärjestelmä jättää automaattisen kahden istumapaikan välin seurueisiin. BioRex Sveitsin aulassa on myös festarin ajan Genano-ilmanpuhdistimet, jotka eliminoivat sisäilmasta tehokkaasti bakteereita ja viruksia. Muissa tapahtumapaikoissa henkilöstömme ohjeistaa kävijöitä turvavälien säilyttämisestä.

Olemme tehostaneet siivousta tapahtuman aikana, sijoittaneet tapahtumapaikkoihin useita käsidesipisteitä ja ohjeistaneet työntekijöitämme hygieniasta. Puhdistamme kosketuspintoja ja tapahtumapaikkoja tehostetusti. Henkilöstömme huolehtii kauttaaltaan hyvin käsihygieniastaan, ja ohjeistaa myös kävijöitä siihen.

Pyydämme kävijöitämme:

  • Tulethan tapahtumaan ainoastaan terveenä. Jos tunnet olosi flunssaiseksi, jääthän kotiin. Suosittelemme myös riskiryhmäläisten jäävän kotiin.
  • Kehotamme festarikansaa huolehtimaan turvaväleistä, ja säilyttämään n. 1-2 metrin etäisyyden toisiin seurueisiin. Elokuvasalien ovet pyritään avaamaan aina hyvissä ajoin ennen näytöksen alkua, ja turvavälien varmistamiseksi kaikkiin näytöksiin myydään vain tiukasti rajattu määrä lippuja.
    • Huom! Keskustan ja Sveitsin välillä kulkeva maksuton festaribussi (linja 6)  luetaan joukkoliikenteeksi, jossa ruuhkaa voi syntyä. Käytäthän julkista liikennettä oman harkintasi mukaan, jätät tarvittavan turvavälin muihin matkustajiin mahdollisuuksien mukaan sekä käytät matkan aikana maskia. 
  • Yskithän oikein hihaan tai esimerkiksi kertakäyttöiseen nenäliinaan.
  • Kiinnitäthän huomiota käsihygieniaan. Olemme sijoittaneet tapahtumapaikkoihin useita käsidesipisteitä. Elokuvateattereissa käsienpesumahdollisuus. Voit tuoda tapahtumaan mukaasi myös oman käsidesipullon. 
  • Festarikävijä saa halutessaan kasvomaskin tapahtumapaikassa. Oman kasvomaskin tuominen elokuviin tai muihin tapahtumiin on suositeltavaa.
  • Osta liput mahdollisuuksien mukaan ennakkoon. Paikan päällä lippuja ostaessa festarilla on käytössään vain korttimaksu.

Tervetuloa nauttimaan myös näinä poikkeuksellisina aikoina elämyksistä Hyvinkäälle. Nähdään punaisella matolla, turvallisesti!