WWF Suomi ja Red Carpet Festari aloittavat monivuotisen yhteistyön, jonka tavoitteena on kerätä varoja luonnonsuojelutyöhön

Varainkeruuyhteistyössä suojelukohde valitaan vuosittain, ja tänä vuonna yhteistyön teemana ja suojelukohteena on Itämeri ja tarkemmin öljyntorjuntajoukkojen tukeminen. Yhteistyön myötä tänä vuonna jo kahdeksatta kertaa Red Carpet Festarilla järjestettävä elokuva-alan gaala muuntautuu WWF Itämeri Gaalaksi, joka yhdistää ainutlaatuisella tavalla Suomen elokuva-alan tähdet sekä ympäristönsuojelun ja vastuullisuuden. Gaalaan myydään sponsoriyrityksille gaalapöytiä, joiden tuotoista lahjoitetaan osa WWF:lle. Lisäksi koko festari kerää varoja WWF:lle tarjoamalla kaikille asiakkailleen mahdollisuuden tukea Itämeren suojelutyötä lippuja ostaessaan.

– Luonto ja erityisesti Itämeren hyvinvointi on minulle tärkeä muun muassa sen takia, että käyn meressä uimassa lähes päivittäin. Haluan, että myös lapsillani on siihen mahdollisuus tulevaisuudessa samoin kuin kaikilla ihmisillä, jotka asuvat sen rannoilla tai tulevat kauempaakin siitä nauttimaan. Olisi kamala ajatus, ettei Itämerestä ja sen antimista voisi nauttia kuten ennenkin, kertoo Red Carpet Festarin perustaja ja taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi.

– On todella hienoa päästä keräämään varoja Itämeremme suojelemiseksi yhdessä Red Carpet Festarin ja elokuva-alan huippunimien kanssa. Iloitsemme kovasti tästä yhteistyöstä ja odotamme erinomaisia tuloksia, sanoo WWF:n yritysyhteistyön asiakkuuspäällikkö Sanna Laine.

Yhteistyö tukee Festarin vastuullisuusohjelmaa,  joka vastaa YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Festarin vastuullisuusohjelma rakentuu ympäristövastuullisuuden lisäksi erityisesti sosiaalisen- ja taloudellisen vastuullisuuden ympärille. Muun muassa palkka-avoimuus, avoin johtamiskulttuuri sekä nuorille työharjoittelupaikkojen ja esimerkiksi maksuttomien elokuvaleirien tarjoaminen ovat tärkeä osa toimintaa. Lisäksi festari toimii aktiivisesti kohti YK:n tavoitetta puolittaa ruokajätteen määrä ja varmistaa, että jätteet ja kemikaalit käsitellään kestävästi ja vähennetään merkittävästi niiden vapautumista ympäristöön. Tapahtumassa tarjotaan planetaarisen ruokavalion mukaista ruokaa. Planetaarinen ruokavalio on yksi ratkaisu kestämättömän ruuantuotannon ja -kulutuksen ongelmiin, sillä sen avulla vähennetään ympäristövaikutuksia.

– Vastuullisuus tapahtumissa on nouseva trendi ja me haluamme olla siinä kärjessä. Sosiaalinen ja taloudellinen vastuu ovat aina olleet iso osa Red Carpet Festaria, koska haluamme pitää nuorista ja työntekijöistämme hyvää huolta, Luusuaniemi lisää.

Lisätietoja:
Tuuli Jokinen
Operatiivinen johtaja
Red Carpet Festari

Sanna Laine
asiakkuuspäällikkö
WWF Suomi

Liitteet: Itämeri-faktat

——————-

 Red Carpet Festari on kotimaiselle elokuvalle omistettu elokuvafestivaali, joka järjestetään vuosittain Hyvinkäällä. Festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017. Red Carpet Festarin ohjelma koostuu elokuvanäytöksistä, konserteista, yleisötapaamisista, keskustelutilaisuuksista ja kaupunkitapahtumista. Festarin perustaja ja taiteellinen johtaja on Antti Luusuaniemi. Red Carpet Festari 26.8.-1.9.2024.

WWF Suomi on osa laajaa, kansainvälistä WWF-verkostoa, jolla on toimistoja noin 50 maassa ja toimintaa yli sadassa maassa. WWF:n tavoitteena on rakentaa tulevaisuus, jossa ihmiset ja luonto elävät tasapainossa. wwf.fi

Kuva: Joonas Fritze