Nuorten elokuvaleiri

Red Carpet -elokuvatyöpaja on suunnattu 16-20 -vuotiaille elokuvanteosta kiinnostuneille nuorille. Työpajaan haetaan osallistujia avoimella valtakunnallisella haulla. Viikon aikana syntyy kaksi nuorten toteuttamaa valmista lyhytelokuvaa. Nuoret käsikirjoittavat, kuvaavat, ohjaavat ja leikkaavat elokuvat alan ammattilaisten opastuksessa. Työpaja on osallistujille täysin maksuton, ruokailut, majoitus ja matkakulut katetaan. Elokuvissa näyttelee erikseen rekrytoitavat ammattinäyttelijät. Elokuvat saavat ensi-iltansa Red Carpet -festareilla 2022 Hyvinkäällä, ja leiriläiset pääsevät myös osallistumaan festivaaleille. Kaikki osallistujat saavat todistuksen leiriin osallistumisesta.

Elokuvatyöpaja on järjestetty jo neljää kertaa. Aiemmat työpajat ovat kaikki olleet valtavan suosittuja ja onnistuneita tapahtumia. Jaetun opin ja osaamisen lisäksi osallistujille on tarjottu voimakas ja inspiroiva sosiaalinen kokemus luovan työskentelyn äärellä, josta on seurannut luotujen kontaktien ja ystävyyssuhteiden lisäksi monen kohdalla polku elokuva-alan opintoihin ja alan töihin. Leirin vetäjinä toimivat alusta asti mukana olleet käsikirjoittaja ja ohjaaja Jori Grönroos sekä tuottaja Mete Sasioglu (Sons of Lumiére).

Elokuvaleirin mahdollistaman Ponssen kotipaikkana toimii Vieremä, jossa elokuvaleiri järjestetään. Leiriläiset pääsevät majoittumaan Vieremällä Kyröniemen vanhassa pappilassa maalaismaisemissa. Ponsse on innolla mukana mahdollistamassa nuorille leiriä, jossa he pääsevät tutustumaan elokuva-alaan ja toteuttamaan itseään elokuvallisin keinoin.

Hakeminen työpajaan

HUOM! HAKU VUODELLE 2021 ON PÄÄTTYNYT. VUODEN 2022 HAKUOHJEET PÄIVITTYVÄT TÄHÄN SIVULLE MYÖHEMMIN.

Hei 16-20 -vuotias nuori, kiinnostaako elokuvat ja elokuvanteko? Hae mukaan Red Carpet -festarin ja Ponssen järjestämään elokuvatyöpajaan! Tarjolla inspiroiva viikko ammattimaisen leffanteon merkeissä. Työpaja on osallistujille maksuton. Lähetä hakemuksesi 31.5. mennessä osoitteeseen  otsikolla ‘Leffatyöpaja’.

Hakemus

Kirjoita itsestäsi yhden A4:n mittainen esittelyteksti, jossa käyt läpi seuraavat asiat:

  • Kuka olet, minkä ikäinen olet ja mistä olet kotoisin?
  • Onko sinulla omaa kokemusta elokuvien tekemisestä?
  • Mainitse jokin elokuva josta pidät ja kerro jokin tietty asia, joka teki siinä vaikutuksen.
  • Mistä aiheesta haluaisit tehdä elokuvan juuri nyt?

Yhteistyössä haastetta toteuttamassa:

Vuoden 2021 lyhytelokuvat ·

Red Carpet on alusta tulevaisuuden tähdille!