Suosittuun Syke-sarjaan pohjautuva Syke-elokuva: Hätätila kuuluu Red Carpet -festarin juhlaennakkoelokuviin. Elokuvan päätähtenä loistaa Iina Kuustonen, joka näyttelee sairaanhoitaja Iiristä. Roolihahmon persoona on näyttelijän mukaan hänen vastakohtansa. “Tähän rooliin oli ihanaa palata, koska työyhteisö Sykkeessä on niin lämminhenkinen. Iiris ei hymyillyt ensimmäisillä kausilla varmaan kertaakaan, ja hän on kylmyydessään ja kovuudessaan kaukana minusta. Sellaista on hauskaa näytellä”, Kuustonen kertoo.

Elokuvan alussa Iiris yrittää toipua vaikeasta erostaan Artturiin (Juha-Tapio Arola) ja tapaa yllättäen kiinnostavan ja lohdutusta tarjoavan Antonin (Riku Nieminen). Suhde ei kuitenkaan pääse etenemään alkua pidemmälle, sillä Iiriksen poika Niilo (Noa Tola) sairastuu yhtäkkiä. ”Elokuva alkaa tilanteesta, jossa Iiris on juuri eronnut ja uusperhe hajonnut. Iiris on kokenut kovia lapsuudestaan lähtien. Elämä on kovettanut häntä ja tehnyt hänet kyyniseksi. Hän on suorasanainen ja auktoriteetteja kumartelematon sairaanhoitaja.”

Niilo tarvitsisi vain pienen operaation, mutta pojan päästyä leikkaussaliin sairaala joutuu verkkohyökkäyksen kohteeksi. Sähköt katkeavat, hengityskoneet pysähtyvät ja pääsy potilastietoihin on estetty. Hoitajien on priorisoitava, kenen henki on arvokkain. Käynnistyy trilleri, jossa juostaan aikaa ja mahdottomaksi käyviä olosuhteita vastaan. Kuvauspaikkana sairaala on näyttelijälle mielenkiintoinen.

”Sairaala on ympäristönä todella kiinnostava paikka, ja siitä saa paljon tukea näyttelemiseen ja kohtauksiin. Sairaala on täynnä draamaa ja koko ajan ollaan tekemisissä elämän ja kuoleman kanssa. Se on kiehtovaa.”

SATAPROSENTTINEN LUOTTAMUS

Syke-elokuvan kuvauksista Kuustonen haluaa nostaa esille työskentelyn Riku Niemisen kanssa. ”Oli hauskaa näytellä Rikun kanssa ensimmäistä kertaa tosissaan! Olemme tähän asti sekoilleet yhdessä Putouksessa ja Kingissä, mutta nyt pääsin näyttelemään hänen kanssaan draamaa. Hän on kurssikaverini TeaKista, ja tunnemme toisemme niin hyvin, että häpeäkynnystä ei ole olemassa. Se on ihanteellinen lähtökohta yhteistyölle,
kun luottamus on sataprosenttinen. En tule koskaan unohtamaan hurjia kohtauksia, joita teimme yhdessä.”

Red Carpet -festarin sunnuntai on tänä vuonna omistettu Syke-elokuvalle. Kuustonen sanoo odottavansa Syke-sunnuntaita innolla. ”Tämän erikoisajan jälkeen kaikki juhla-humu tuntuu erityisen ihanalta ja arvokkaalta! Odotan näkeväni kavereita ja leffoja. Kuulostaa täydelliseltä kesäpäivältä.”

Red Carpetin Kuustonen toteaa olevan siinä mielessä poikkeuksellinen, että se saa hänet – vannoutuneen ei-festari-ihmisen – tempautumaan mukaan tunnelmaan. ”En todella ole festari-ihminen, paitsi Red Carpet -festari-ihminen! Tykkään mennä nukkumaan ajoissa, mutta se onneksi onnistuu Hyvinkäällä. Olen siis erittäin tylsä ihminen, jos se vielä oli jollekin epäselvää! Tämä aika on ollut varmasti kaikille tavalla tai toisella rankka, joten erityisen ihanalta tuntuu nyt ajatus kesäfestareista, ihmisten kohtaamisesta ja yhteisöllisyydestä.”

Syke-elokuvan pääset katsomaan sunnuntaina 29.8. osana Red Carpet -festaria seuraavasti:

BioRex Sveitsi:
klo 13:00
klo 13:15
klo 13:30 x3

klo 15:30

Hyvinkääsali
:
klo 14:00
klo 16:30

Liput Syke-elokuvan näytöksiin hupenevat kovaa vauhtia, joten hanki lippusi nyt!Lue juttu kokonaisuudeesaa Issuusta täältä!