Rinnastus elokuvakaupunki Cannesiin tulee huudahduksena Tefloneiden Volilta ja Heikki Kuulalta kuin yhdestä suusta. Bändin kolmas jäsen, Pyhimys, pyörittelee Hyvinkään kaupunkia pidempään pohdinnassa ja tokaisee sitten: “Ei huonostikaan”.

Tänä kesänä Hyvinkäällä ja Red Carpetilla on erityisen paikka Teflon Brothersien mielessä: lauantainen festarikeikka on kesän viimeinen. Red Carpetista alkaa loma! Tai kuten Voli aiheesta sanailee: “Olin kelannut joitain ulkomaanhommia, mutta eiköhän se ole helpompaa, että perhe ottaa cabin ja tulee Hyvinkäälle. Voidaan sitten lomailla.” 

Kolmen artistin muodostama rap-ryhmä tuntee hyvin kotimaista elokuvaa. Heikki Kuula on vastikään katsonut klassikkoleffa Lampaansyöjät vuodelta 1972 ja paljastaa riimitelleensä elokuvan perusteella biisiä. Voli taas bongaa leffaohjelmistosta oitis itselleen tutun Risto Räppääjä ja pullistelija, joka tuli vastikään katsottua jälkikasvun kanssa leffateatterissa. 

Pyhimys kertoo olevansa kotimaisen elokuvan puolella. “Suomalainen elokuva kiinnostaa ulkomaista enemmän. Se on jotenkin lähempänä, ja sitä osaa arvostaa oman kulttuurin kautta. Arvostan monia nuoria, tuoreita näyttelijöitä, joiden työnteko näyttää siltä etteivät he näyttelemällä näyttele.”

Ja löytyypä Teflareilta suora yhteyskin kotimaiseen elokuvaan. Juhlaennakkoelokuva Fingerporin loppukappale Juhannussimaa on Teflon Brothersin ja Kalevauva.fi:n esittämä.