Tervetuloa Hyvinkäälle nauttimaan Red Carpet -elokuvajuhlasta ja tapahtumakokonaisuudesta! Monipuolinen kulttuuritarjonta on oleellinen osa Hyvinkäätä ja olemme iloisia siitä, että tapahtumamme kiinnostavat myös kaupungin rajojen ulkopuolelta tulevia vieraita. Hyvinkää on 47 000 asukkaan kulttuurikaupunki, joka tukee kaupunkilaisia kulttuurin tekemisessä ja siihen osallistumisessa. Haluamme olla suunnannäyttäjä siinä, miten kaupunki löytää itsestään vahvan kulttuurikaupungin menettämättä paikallisen tekemisen ketteryyttä. 

Tämä näkyy myös Red Carpet -elokuvajuhlan aikaan, jolloin eri ikäisille kaupunkilaisille tarjotaan oma osansa tapahtumakokonaisuudesta. Hyvinkään kaupunki on elokuvajuhlan virallisena yhteistyökumppanina mahdollistamassa elokuvafestivaalin pitkäjänteisen kasvun. Haluamme taata, että eri kohderyhmät kuten lapset, nuoret ja seniorit sekä paikalliset yritykset otetaan huomioon. Nuorille aikuisille on elokuvan järjestelyihin liittyen löytynyt runsaasti mahdollisuuksia myös yhteistyössä mukana olevan paikallisen ammattioppilaitos Hyrian kanssa.

Kulttuurilla on aina ollut erityinen paikka Hyvinkäällä, jonka historiaa ovat värittäneet Helene Schjerfbeckin ja Tyko Sallisen kaltaiset unohtumattomat taiteilijat. Ensi vuonna kaupungin historia ja nykyisyys kohtaavat oivasti Antti J. Jokisen ohjaaman Helene Schjerfbeckin elämästä kertovan, osittain Hyvinkäällä kuvatun Helene-elokuvan ilmestyessä elokuvateattereihin. Olemme ylpeitä siitä, että Red Carpetin juhlistama kotimainen elokuva näkyy Hyvinkäällä monella tapaa, niin valkokankaalla kuin elokuvajuhlan kautta.

Lämpimästi tervetuloa,

Jyrki Mattila
Kaupunginjohtaja, Hyvinkään kaupunki