Tämä vuosi on kirjaimellisesti ollut poikkeuksellinen, sillä olemme joutuneet rajaamaan arkeamme poikkeusolojen johdosta. Kevään koronarajoitusten ollessa tiukimmillaan näkyi kuitenkin se, että kaipaamme ihmisinä yhteisiä, jaettuja kokemuksia kulttuurin parissa. Hyvinkään kaupungin netissä livenä tuotettu Poikkeustilaklubi keräsi puolessatoista kuukaudessa yli 100 000 katsojaa ja niin kirjastojen digilainat kuin museoidemme tuottamat nettisisällöt kohtasivat yleisönsä.

Haluamme maailmantilanteesta riippumatta eläytyä tarinoihin, musiikkiin ja visuaalisiin kokemuksiin. Red Carpet vastaa omalta osaltaan tähän kysyntään – tänä vuonna poikkeusjärjestelyin, mutta tarjoten jälleen kerran mieleenpainuvia hetkiä. Red Carpet on kasvanut isoksi, enkä tarkoita tällä nyt elokuvajuhlien neljättä vuotta, vaan sitä, miten Red Carpet on jo tänään enemmän kuin elokuvajuhla – se on sarja kokemuksia ja elämyksiä Hyvinkäällä, jotain sellaista, mitä ei muualta löydy.

Keräsimme viime vuonna osallistujapalautetta ja Red Carpet on osoittanut vahvuutensa kävijöiden keskuudessa. Yhteensä 94 % osallistujista oli viime vuonna erittäin tai melko tyytyväisiä tapahtumaan. Minulle tärkeää on etenkin se, että kyselymme osoittaa tapahtumakokonaisuuden keräävän eri ikäisiä osallistujia. Tämä merkitsee, että olemme kaupunkina mukana tukemassa tapahtumaa, jonka ohjelma tarjonnasta niin vieraillamme kuin hyvinkääläisillä on aidosti mahdollisuus löytää se ”oma juttu”.

Kaupunkimme strategisena tavoitteena on erottautua tapahtuma- ja kulttuurikaupunkina. Toivonkin siksi, että mikäli olet ensimmäistä kertaa tutustumassa Hyvinkääseen, huomaat haluavasi viettää aikaasi kanssamme myös toiste. Mikäli kaupunki on ollut osa elämääsi jo pidempään, toivon, että Hyvinkään tapahtumakirjo vastaa odotuksiisi nyt ja tulevaisuudessa – ja mikäli sinulla on uusi ajatus, otathan yhteyttä, luovuudelle ja ideoille on aina tilaa Hyvinkäällä.

Jyrki Mattila

kaupunginjohtaja
Hyvinkään kaupunki