Red Carpet on saanut ensimmäisestä vuodesta lähtien mukaansa tärkeitä yhteistyökumppaneita, joiden kanssa tekeminen on ollut monipuolista ja palkitsevaa. Kumppanimme ovat myös mahdollistaneet tapahtuman tekemisen vaikeinakin aikoina. Nyt kerromme ilolla, että yhteistyökumppaneinamme jatkavat myös vuonna 2021 muun muassa Hyvinkään seurakunta, Kauppakeskus Willa, Medialiiga, SuomiPOP, Sinebrychoff ja Uudenmaan liitto.

Hyvinkään kaupungin tuella on iso merkitys Red Carpet -festivaalille: kaupunki on ollut alusta alkaen merkittävä tapahtuman mahdollistaja, jolta on tullut sekä tuotannollista tukea että tiloja käyttöömme.

Rentton & Onnikortteli -asumishanke on pääyhteistyökumppanimme, ja yhteisestä tekemisestä tullaan kuulemaan ja näkemään myöhemmin tänä vuonna muun muassa Red Carpetin Kulttuuriterassilla.

Medialiigan toimitusjohtaja Antti Vääri kertoo yhteistyön tuovan heille verkostoja paikallisiin toimijoihin: ”Olemme yrityksenä vielä melko tuore toimija Hyvinkäällä, ja meille Red Carpet on ollut oiva tapa verkostoitua. Korkealla profiililla toteutetussa tapahtumassa on ilo olla mukana. Tältä vuodelta odotamme, että kun saamme pandemian toivottavasti nujerrettua, pääsemme nauttimaan jälleen tapahtumasta koko komeudessaan.”

Hyrian kanssa Red Carpet on tehnyt menestyksekkäästi opiskeluyhteistyötä useiden alojen kanssa. Vuosittain yli sata opiskelijaa on päässyt  suunnittelemaan ja toteuttamaan Red Carpetia. Yhteistyö on tarjonnut opiskelijoille opintoprojekteja ja työelämään tutustumista oppimisympäristöissä tapahtuman ympärillä.

Yhteistyöstä Hyvinkään seurakunnan kanssa iloitsevat niin Red Carpet kuin kirkko, jossa tullaan näkemään Red Carpetin oheistapahtumia. ”Hyvinkään seurakunta on toista kertaa mukana Red Carpetissa. Haluamme olla mukana hyvinkääläisessä tapahtumassa ja pitää ovemme auki kaikille. Oma kirkkomme keskeisellä paikalla kaupungissa on tapahtumapaikka, jonka tilaisuudet ovat tarkoitettu kaikille,” kertoo kirkkoherra Ilkka Järvinen.

Tapahtuman somistuksessa on mukana usea yhteistyökumppani. Lindströmin yhteistyö mahdollistaa punaisen maton levittämisen ympäri Hyvinkäätä tapahtuman aikana, Martela jatkaa tänäkin vuonna tapahtuman VIP-tilojen kalustajana, ja yhteistyö automaatiojärjestelmiä valmistavan Beckhoffin kanssa jatkuu edelleen. Veikkaus mahdollistaa tänäkin vuonna festivaalia, ja Veikkauksen etuasiakkaat tulevat saamaan etuja tapahtumaan.

Kauppakeskus Willan markkinointipäällikkö Mirva Lemmetty korostaa paikallisten tapahtumien tukemista. ”Kauppakeskus Willa tekee yhteistyötä monien hyvinkääläisten toimijoiden ja tapahtumien kanssa. Haluamme ehdottomasti olla mukana mahdollistamassa merkittävien tapahtumien toteutumista ja niiden myötä kasvattaa kaupungin tunnettuutta ja houkuttelevuutta.”

Sinebrychoffin kanssa yhteistyö jatkuu niin Red Carpet -tapahtumassa kuin Kulttuuriterassilla. Hyvinkään Liikenne huolehtii yleisö- ja vierailijakuljetuksia ympäristöystävällisesti kulkemalla 100 % uusiutuvalla polttoaineella. Vehon kanssa yhteistyö laajenee, kun tapahtuman tähtiä ja henkilökuntaa kuljetetaan tänä vuonna Vehon tarjoamilla sähköautoilla.

Festivaalivieraat pääsevät majoittumaan etuhintaan Hotel Sveitsissä, jonka yhteydessä olevassa viihdekeskuksessa Red Carpet festareiden vieraat saavat nauttia kotimaisten elokuvien ohjelmistosta BioRexin elokuvateatterissa.

”Red Carpet festareiden kautta olemme saaneet erittäin paljon positiivista julkisuutta, mitä tarvitsemme toki edelleen nostaessamme Hyvinkäätä ja Sveitsin matkailualuetta maailmankartalle. Tulevalta yhteistyövuodelta odotamme paljon iloisia elokuvafaneja, rentoa ja tyylikästä gaalailtaa Sveitsin tyyliin sekä upeita konserttielämyksiä”, Hotel Sveitsin hotellinjohtaja Vesa Kokkonen kiteyttää.

Lippupiste jatkaa tänäkin vuonna Red Carpet -festareiden lipunmyyntiä. Ponsse puolestaan mahdollistaa jälleen nuorille elokuvaleirin kotiseudullaan Vieremällä. Kesällä järjestettävällä elokuvaleirillä 16-20 -vuotiaat nuoret pääsevät tutustumaan elokuva-alaan ja toteuttamaan itseään elokuvallisin keinoin.

Vuokraturva lähtee mukaan tänä vuonna mahdollistamaan Red Carpet Pro -ammattilaispäivän elokuva-alan ammattilaisille. Päivän sisällöstä tullaan kuulemaan pian tarkemmin.

Viidettä kertaa järjestettävä Red Carpet juhlii kotimaista elokuvaa ja odottaa innolla yhteistyötä niin uusien kuin pitkäaikaisten tapahtumakumppaneiden kanssa! Festivaalin koko ohjelmisto julkaistaan kesäkuun alkupuolella.