RED CARPET -ELOKUVAFESTIVAALEILLA SUOMALAISTA ELOKUVAA JUHLI YLI 25 000 KÄVIJÄÄ

Sunnuntaina 2.9. Hyvinkäällä päättynyt Red Carpet -elokuvafestivaali kasvatti kokoa ja kävijämäärää. Toista kertaa järjestetyn tapahtuman kokonaiskävijämäärä oli noin 25 000 ihmistä viiden päivän aikana.

”Red Carpetissa olen halunnut luoda Suomeen ainutlaatuisen tapahtuman, joka tuo tyylikkäästi yhteen kotimaiset elokuvat ja juhlan sekä elokuvien ammattilaiset ja yleisöt. Tässä ollaan onnistuttu – Red Carpetia sitoi yhteisöllinen ja lämmin tunnelma”, kommentoi tapahtuman isä ja taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi.

Hyvinkään kaupungin puitteet tuovat elokuvat ainutlaatuisella tavalla yleisön lähelle. Luusuaniemi paljastaa: ”Eräskin elokuvaohjaaja kommentoi, että Red Carpet on kansainvälistä tasoa ja ylikin.”

Onnistunut tapahtuma saa jatkoa. Seuraava Red Carpet järjestetään 29.8.–1.9.2019.

Elokuvia katsoi Hyvinkäällä perinteikkäissä Julia 1&2- ja Kinoma-teattereissa sekä uuden BioRex Sveitsin saleissa yhteensä noin 6000 elokuvan ystävää. Festivaalilla esitettiin 24 pitkää elokuvaa, 11 dokumenttielokuvaa ja 19 lyhytelokuvaa. Suurin osa elokuvista pyörivät täysille saleille.

Red Carpet -konsertit keräsivät perjantai- ja lauantailtoina Villatehtaan sisäpihalle yhteensä 6000 henkeä. Perjantain pääesiintyjänä oli Reino Nordin, lauantaina Kaija Koo.

Monet konserteista ja tapahtumista myytiin loppuun. Apocalyptica soitti täydelle Hyvinkääsalille keskiviikon varaslähtökonsertissa ja Kytäjällä pelattu golfturnaus oli loppuunmyyty. Myös ensimmäistä kertaa järjestetty Red Carpet Gaala täytti Hotel Sveitsin pöydät.

Red Carpet Gaala keräsi Hotel Sveitsin täyteen suomalaisen elokuva-alan tähtiä Vesa-Matti Loirista Samuli EdelmaniinKristiina HalkolaanAlina TomnikovaanMinna Haapkylään ja Lauri Tilkaseen. Gaala huipentui tunnustuspalkintojen jakoon. Aiemmin päivällä Hyvinkään kirjastoaukiolla paljastettiin uuden Tähtiraitin ensimmäiset tähdet: käden- ja jalanjälkensä betoniin saivat Vesa-Matti Loiri ja Outi Mäenpää.

Torstaina Hyvinkään Sveitsissä järjestettiin myös Red Carpet Pro, elokuva-alalle suunnattu ammattilaispäivä, jossa kuultiin puheenvuoroja mm. palkituilta unkarilaisilta elokuvantekijjöiltä sekä kansainvälistä uraa tekiviltä roolittajilta ja agenteilta Lene SeestediltäTusse Landelta ja Laura Munsterhjelmiltä.

Beckhoffin Perhepäivä sunnuntaina houkutteli paikalle 2500 kävijää ja festivaalitorilla kävi kolmen päivän aikana yhteensä noin 10 000 henkeä. Perjantaina Kytäjällä pelattu golfturnaus oli loppuunmyyty.

RED CARPETIN VASTAANOTTO ON OLLUT LOISTAVA

Tapahtuman kävijät ovat ottaneet Red Carpetin omakseen. Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattila mielestä tapahtuma on löytänyt kotinsa Hyvinkäällä:

”Toinen Red Carpet -vuosi onnistui vielä viime vuotistakin paremmin. Vesa-Matti Loirin saapuminen paikalle oli yksi tapahtuman huippuhetkistä.”Red Carpet istuu Hyvinkään historiaan elokuvakaupunkina – vuonna 1914 perustettu Elokuvateatteri Arena on Suomen vanhin säilynyt maalaispaikkakunnalle rakennettu elokuvateatteri.

Mattila jatkaa:

”Kuulemani kommentit sekä vierailta että kaupunkilaisilta olivat suitsuttavia. Joku sanoi, että Hyvinkää on Suomen Hollywood. Tätä halutaan lisää myös ensi vuonna.”

Red Carpet on onnistunut tuomaan ainutlaatuisella tavalla kokoon elokuvien ystävät sekä ammattilaiset. Kari Järvenpää, Red Carpetin pääyhteistyökumppanin Hyvinkään Sveitsin kehitysyhtiön johtaja, kiittää kuluneesta festivaalivuodesta:

”Kiitos hyvästä yhteistyöstä ja ennen kaikkea onnistuneista festareista. Yhteistyökumppania lämmittää, että tapahtuma tavoittaa erittäin monipuolisen yleisön; ammattilaiset kohtaavat Pro-päivässä, gaala tuo näyttämötaiteen ja bisneksen kerman koolle, elokuvat ja festarit ovat ohjelmaltaan monipuoliset ja tavoittavat laajan yleisön. Myös harrastajat ja perheet on huomioitu. Elokuvat ovat kaikille.”

VAUHTIA RED CARPETIIN OTETTIIN JO KESÄLLÄ

Elokuvaesitysten lisäksi Red Carpetissa oli paljon oheistapahtumia, joista osa toteutui jo etukäteen. Kauppakeskus Willassa Hyvinkäällä järjestettiin neljänä viikonloppuna Red Carpet Actors Studio -tapaamiset, joissa Antti Luusuaniemi haastatteli tunnettuja näyttelijöitä. ISTV lähetti Actors Studiot ja gaalan suorina lähetyksinä. Red Carpet Poker -turnaus elokuussa kokosi täyden salin väkeä Casino Helsinkiin.Red Carpetin yhteydessä järjestettiin tänäkin vuonna elokuvatyöpaja, jossa alasta kiinnostuneet nuoret pääsivät ammattilaisten opastuksella tutustumaan elokuvantekoon. Uudenmaan liiton tukemassa workshopissa nuorten käsissä syntyi kaksi lyhytelokuvaa teemalla Nuori kaupunkilainen 2018.

TAPAHTUMAA TUKIVAT JOUKKO PAIKALLISIA JA VALTAKUNNALLISIA TOIMIJOITA

Tapahtuman pääyhteistyökumppanina ovat Hyvinkään Sveitsi. Yhteistyökumppaneita olivat myös ovat Kauppakeskus Willa, Beckhoff, Hyvinkään kaupunki, Radio Suomipop, Veikkaus, Sinebrychoff, Martela, Hyria, Bio Rex Sveitsi, Hotel Sveitsi, Kytäjä Golf, Lippupiste ja Villatehdas. Mukana ovat myös T-Print ja Hyvinkään Liikenne, Estrella, Veho, Elisa Viihde, Adora, Handelsbanken, Unkarin suurlähetystö, Uudenmaan liitto ja Laurea-ammattikorkeakoulu. Tapahtuman taustalla oli kaikkiaan 25 isoa ja pientä yritystä ja organisaatiota, joita ilman tapahtumaa ei olisi voitu järjestää.