Sinä 16-24 -vuotias elokuvantekijän alku, osallistu yksin tai yhden kaverisi kanssa lähettämällä sinun tai teidän yhteinen kuvailtu tai kuvattu näkemys uusmaalaisesta maailmastasi vuonna 2050. Millainen on sinun Uusimaa 2050? Mikä ohjaa toimintaamme 30 vuoden päästä? Onko digilisaatio tai ilmastonmuutos osa jokapäiväistä elämäämme? Olemmeko onnellisia?

Pohdi ja luo teos, joka kuvaa maailmaa 2050 luvulla ja lähetä joko enintään 3000 sanan teksti tai vlogi, video tai muu, enintään 4 minuuttisen digituotos. Jatkoon pääsee neljä mielenkiintoisnta teosta, joiden tekijät pääsevät viikon mittaiselle elokuvaleirille työstämään teoksia elokuvaksi! Elokuvaleirillä syntyneet lyhytelokuvat julkaistaan ja esitetään Red Carpet -elokuvafestivaalin ohjelmistossa Hyvinkäällä 27.-29.8.2021. Elokuvaleiriläiset pääsevät osallistumaan Red Carpetiin. Lyhytelokuvat jaetaan myös Red Carpetin YouTube -kanavalla.

Hankkeen mahdollistaa Uudenmaan liitto

Haasteen järjestäjänä toimiva Uudenmaan liitto koordinoi maakunnan kehittämistyötä alueellaan. Vuoden 2021 aikana työstetään niin Uudenmaan ilmastotiekarttaa, Uusimaa-ohjelmaa kuin mahdollisia muita aluekehittämissuunnitelmia. Uudenmaan liitto pidättää oikeuden hyödyntää tässä työssään haasteeseen jätettyjä materiaaleja edustamaan nuorten näkemyksiä tulevaisuudesta. Liitto päättää materiaalin käyttämisestä ja julkaisemisesta. Liitolla on oikeus muokata toimitettua materiaalia. Liitto ei suorita korvausta materiaalin toimittamisesta tai maksa muita palkkioita siihen liittyen.