Red Carpetin vuosittain vaihtuva jury jakaa jälleen tunnustuksia kotimaisen elokuva-alan tekijöille, jotka ovat olleet merkittävästi mukana tukemassa ja kehittämässä kotimaista elokuvaa. Tunnustuksen yhtenä tarkoituksena on nostaa esiin ja palkita henkilöitä sekä tahoja, jotka ovat jääneet ilman ansaitsemaansa huomiota.

Tunnustuksia on yleisimmin jaettu viidestä seitsemään kappaletta seuraavissa kategorioissa: Kannustus, Elämäntyö, Vuoden elokuvateko, Oma tie, Red Carpet, Suomi maailmankartalle ja Ilon tuoja. Tunnustuksien loppullisesta määrästä päättää kyseisen vuoden jury. Tunnustuksien lisäksi jury valitsee Hyvinkään Tähtiraitin tähtilaattojen saajat. Tähtilaattojen paljastus tapahtuu Tähtiraitilla torstaina 27.8.2020. Tunnustuksien saajat julkaistaan Red Carpet Gaalassa torstaina 27.8.2020 klo 18 alkaen.

Tämän vuoden jury koostuu neljästä kotimaisen elokuvakentän menestyksekkäästä ja valovoimaisesta vaikuttajasta:

Näyttelijä Elina Knihtilä on tuttu monista teatterirooleista Q-teatterissa, Suomen Kansallisteatterissa ja Ryhmäteatterissa. Lisäksi Knihtilä on esiintynyt lukuisissa elokuva- ja televisiotuotannoissa, ja hänet on palkittu kahdella Jussi-palkinnolla. Knihtilä työskentelee Teatterikorkeakoulun näyttelijäntaiteen professorina ja toimii WIFT Finland (Women in Film & Television Finland) ry:n hallituksen puheenjohtajana.

Näyttelijä ja käsikirjoittaja Pirjo Lonka tunnetaan niin televisiosta, elokuvista kuin teatteristakin. Hän on näytellyt muun muassa Q-teatterissa ja Kansallisteatterissa. Tuoreista elokuvista hänet nähdään Teräsleideissä ja Tuntemattomassa mestarissa. Lonka on palkittu parhaan naisnäyttelijän Venlalla vuonna 2009 roolistaan elokuvassa Ylikävely.

Elokuvaohjaaja ja -käsikirjoittaja Jalmari Helander on pitkien elokuvien ohella ohjannut muun muassa mainoksia, lyhytelokuvia ja musiikkivideoita. Helander on ohjannut myös elokuvan Big Game, jossa näyttelee mm. Samuel L. Jackson. Lisäksi Helander on ohjannut kaikki Red Carpetin Festivaalielokuvat.

Elokuva- ja televisiotuottaja Marko Talli on tuottanut lukuisia kotimaisia elokuvia ja draamasarjoja kuten Venla-palkitut sarjat M/S Romantic, Roba, Suojelijat ja Ihmebantu. Tallin tuottamia elokuvia ovat mm. Juice, Supermarsu, Selänne ja Red Carpetissa nähtävä Peruna. Tällä hetkellä hän toimii vastaavana tuottajana (Head of Scripted) Yellow Film & TV:ssä.