Jo seitsemättä kertaa järjestettävä Red Carpet Festari tuo jälleen ripauksen tähtisadetta Hyvinkäälle elokuun viimeisenä viikkona. Tunnelmallinen festari tarjoaa kävijöilleen unohtumattomia hetkiä Villatehtaan historiallisella alueella, jossa Konserttien lavalle nousee kotimaisten huippuartistien lisäksi myös nousevia tähtiä.

Kotimaisen elokuvan juhlaa ja upeita musiikki- ja viihde-elämyksiä on luvassa taas Hyvinkäällä elokuun pimenevissä illoissa, kun festariviikon tapahtumat täyttävät Hyvinkään. Tänä vuonna festarin tapahtumat keskittyvät yhä enemmän Villatehtaan alueelle, kun muun muassa Red Carpet Gaala muuttaa Villatehdas Areenalle. Myös ensimmäistä kertaa järjestettävä Red Carpet Mini tuo tapahtumaa koko perheelle niin Areenalle kuin Villatehtaan sisäpihalle. Villatehtaan uniikki pihapuisto on yksi harvoista säilyneistä teollisuuspuistosta Suomessa, ja festarin tavoitteena on minimoida sen ympäristövaikutukset alueelle. Viime vuonna Red Carpet Festarin Konserteille myönnettiin Ekokompassi-sertifikaatti, jonka myötä festari sitoutuu toimimaan ympäristövastuullisesti.

Red Carpet Festarin vastaava tuottaja Tuuli Jokinen kertoo, että festarin tavoitteena on ottaa huomioon ja minimoida ilmastolle ja ympäristölle aiheutuva rasitus kaikilla tuotannon osa-alueilla ja toteuttaa festari vuodesta toiseen entistä paremmin ja entistä ekologisemmin. Festarialuetta somistaessa valitaan mahdollisimman monivuotisia somisteita sekä kiinnitetään erityistä huomiota materiaalien kierrätykseen ja uudiskäyttöön. ”Myös festarivieraita kannustetaan juhlimaan vastuullisemmin sekä liikkumaan festareille kestävästi. Sijaitsemme Hyvinkäällä loistavien kulkuyhteyksien varrella, ja festareille pääsee kätevästi julkista liikennettä käyttäen. Lisäksi festariviikolla tapahtumien välillä kulkee maksuttomat festaribussit, jotka kulkevat täysin uusiutuvalla polttoaineella” lisää Jokinen.

Myös Hyvinkään tapahtumien teema tälle vuodelle on vastuullisuus. ”Vastuullisuusteema näkyy muun muassa Hyvinkään vuodelle 2023 päivitetyssä kaupunkistrategiassa, Hyvinkään Pelikirjassa, jonka mukaan Hyvinkäällä järjestettävät tapahtumat ovat turvallisia, saavutettavia, yhteisöllisiä sekä ekologisesti kestäviä. Tällöin tapahtumien ympäristöjalanjälki on mahdollisimman pieni ja niiden myönteinen vaikutus mahdollisimman suuri” kertoo Hyvinkään kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö Outi Ruso.

Ympäristölupauksen lisäksi Red Carpet Festari on sitoutunut noudattamaan tapahtumissaan YK:n turvallisemman tilan periaatteita, sekä rakentamaan tapahtumistaan kaikille paremmin saavutettavia. ”Nämä ovat arvoja, jotka haluamme jalkauttaa myös kumppaneiden, alihankkijoiden ja työntekijöiden toimintaan tapahtumassamme ja sen kaikissa toiminnoissa hankinnoista yleisön kohtaamiseen asti” kertoo Jokinen.Festarin tavoitteena on myös edistää paikallista yhteisöä festarin kotikaupungissa Hyvinkäällä ja sen lähialueilla. ”Red Carpet Festaria tehdään yhdessä paikallisen yhteisön kanssa. Festaria tekemässä on niin paikallisia yrityksiä kuin seuroja, sekä lisäksi iso joukko paikallisia vapaaehtoistyöntekijöitä” iloitsee Jokinen.

Näin syntyy vastuullinen festari:

  1. Panosta ympäristöystävällisiin käytäntöihin, kuten kierrätykseen ja energiatehokkuuteen.
  2. Kannusta kävijöitä osallistumaan vastuullisuuteen ja tiedota avoimesti festarin toimista vastuullisuuden eteen.
  3. Tue paikallisia yrityksiä ja järjestöjä edistääksesi paikallista yhteisöä.
  4. Tarjoa kestäviä ruoka- ja juomavaihtoehtoja, kuten lähiruokaa ja kasvisvaihtoehtoja sekä vesipisteitä festarialueella.
  5. Huolehdi tapahtuman turvallisuudesta ja esteettömyydestä, jotta kaikki voivat nauttia tapahtumasta täysillä.

 

Kuva: Teemu Heikkilä

_______________________________________________________

Red Carpet Festaria juhlitaan jälleen elokuun viimeisenä viikkona 21.-27.8. Hyvinkäällä. Festariviikolla juhlitaan kotimaista elokuvaa, sen tekijöitä ja katsojia samalla levittäen punaista mattoa ympäri kaupunkia. Festariviikko pitää sisällään juhlaennakkonäytöksiä, ajankohtaisia elokuvia, kotimaisia eturivin artisteja, tekijätapaamisia sekä kaupunkitapahtumia.

Red Carpet Festari 21.-27.8.2023