Supermarsu 2 on seuraaja suositulle Supermarsu-elokuvalle. Päähenkilönä on Emilia (Senni Peltoniemi), jolla on salaiset Supermarsun voimat. Elokuvan jännittävä tarina alkaa, kun Supermarsulle tulee avunpyyntö; mehiläiset pitää pelastaa. Toinen käsikirjoittaja ja Supermarsu-kirjasarjan luoja Paula Noronen sanoo, että tarinalla haluttiin nostaa esille todellinen, ajankohtainen asia:  ”Elokuvassa on isoja teemoja, ekologisia juttuja. Niitä ei kuitenkaan esitetä ahdistavasti, vaan toivoa antavasti, oikeaan suuntaan ohjaten.”

Elokuvassa liikutaan myös ajassa, Paluu tulevaisuuteen -hengessä. Noronen ei usko ajatukseen, ettei lapsille tulisi tarjoilla isoja asioita käsiteltäväksi.
”Miksei lapsille esitetä isoja teemoja? Itse en ajattele lainkaan niin. Lapset ovat hirvittävän fiksuja ja lastenelokuvat ovat mieletön mahdollisuus.”

Kirjassa, johon elokuva perustuu, pelastetaan koirat. Elokuvaan valikoituivat kuitenkin mehiläiset, sillä ne ovat pelastettavina juuri nyt
ajankohtaiset. ”Supermarsu on epätyypillinen supersankari ja kömpelyydessään samaistuttava. Se pystyy lentämään ja muuntautumaan, mutta myös mokaa välillä. Usein päähenkilö joutuu myös moraalisiin pohdintoihin, miettimään oikeaa ja väärää.”

Elokuva kannattaa Norosen mielestä nähdä, koska se on tehty lasten näkökulmasta, viisaasti ja hauskasti. ”Supermarsu 2:ssa on kotimaisen elokuvan kärkikaartia ja lapset pääosassa. Elokuva on tehty lapsia kunnioittaen ja arvostaen, sillä lapset näkevät maailman ehkä vielä hienompana ja vivahteikkaampana kuin me.”

Noronen odottaa myös itse elokuvafestivaalia. ”Olen mukana juhlanäytöksessä. Red Carpet on hienosti järjestetty tapahtuma ja nopeasti
noussut tunnetuksi. Suosittelen!”

Vinski ja näkymättömyyspulverin pääset katsomaan sunnuntaina 29.8. osana Red Carpet -festaria seuraavasti:
BioRex Sveitsi klo 10:45

Liput näytöksiin hupenevat kovaa vauhtia, joten hanki lippusi nyt!


Lue juttu kokonaisuudeesaa Issuusta täältä!