Jo vuosia sitten Beckhoffin toimitusjohtaja Mikko Uuskoski teki päätöksen: mikäli yrityksen kotikaupungissa Hyvinkäällä tehdään järkeviä ja hyviä, kaupunkia elävöittäviä asioita, Beckhoff on mukana.

Siksi jo Red Carpetin ensimmäisenä vuonna Beckhoff Automation oli mukana festivaalissa ja mahdollisti nuorten elokuvatyöpajan toteutumisen. Workshopissa valmistui lyhytelokuva, joka sivusi automaation, robotiikan ja keinoälyn aiheita. Jännite-elokuva sai ensi-iltansa vuoden 2017 Red Carpet -festivaalilla.

Viime vuonna Beckhoff esitteli toimialansa teemoja sunnuntaisessa perhepäivässä. Automaation mahdollisuudet olivat käytännönläheisesti esillä, robotit suhahtelivat Wanhalla Areenalla, vetipä Pepper-robotti taukojumppaa, ja lapset pelailivat Moto Tiles -tekoälypeliä.

ROBOTIIKKAA ON KAIKKIALLA

Beckhoff toimii automaation saralla. Yritys kehittää kestäviä innovaatioita tehokkuuden ja automaation lisäämiseen. Hyvinkäällä yrityksen seinien sisällä työskennellään elektroniikan, ohjelmistojen ja tekoälyn parissa, jotta loppukäyttäjällä – eli kellä tahansa meistä – olisi parempi olla.

Beckhoffin automatiikkaa ja robotiikkaa löytyy yhtä lailla koneista, kiinteistöistä, kulkuneuvoista, tuotantolinjoista – sen avulla on tehostettu niin logistiikkaa, autoteollisuutta, maanviljelystä kuin tekstiilinvalmistustakin. Maailman suurimmissa urheilukisoissa mainokset vaihtuvat kentän laidalla Beckhoffin osaamisen avulla, ja etteikö yrityksellä olisi myös merkittävä kädenjälki Christina Aguileran lavashow’n visuaalisen toteutuksen automatiikkaratkaisuissa.

Uuskoski muistuttaa, miten keskeistä on ymmärtää automaation merkitys ympäristönsuojelussa esimerkiksi kiertotalouden mahdollistajana, uusiutuvan energian tuotannossa ja eri prosessien päästöjen minimoinnissa.

Yhtä kaikki, myös monet maamme suuret kulttuurilaitokset pyörivine näyttämöineen ovat hyvinkääläisyrityksen asiakkaita. Kulttuuri ja taide ovatkin hämmentävän lähellä automaatiotekniikan yrityksen sydäntä.

VAIKUTTAMISEN VOIMAA

Toimitusjohtaja Mikko Uuskoski heittää pysäyttävän kysymyksen:

”Oletko koskaan miettinyt, miten paljon teknologia on vaikuttanut elokuvataiteeseen esimerkiksi viimeisen parinkymmenen vuoden aikana?”
Todellakin, ilman teknistä kehitystä katselisimme yhä hyvinkin kökköjä trikkikuvia kuin suoraan 60-luvun James Bondeista. Emmekä varmastikaan unelmoisi realistisenkuuloisesta äänentoistosta, digitaalisista kikkailuista, puhumattakaan katastrofielokuvien veretseisauttavimmista kohdista.
”Ei elokuvaa edes olisi ilman teknologiaa”, Uuskoski summaa.

Tämän vuoden Red Carpetissa Beckhoff on mukana toteuttamassa Vaikuttamisen voima -seminaaria. 30.8. järjestettävä tapahtuma pureutuu vaikuttamisen moniin ulottuvuuksiin. Puhujina on liike-elämän huippunimiä, taiteilijoita sekä muun muassa hotelli- ja ravintola-alan kovimpia ammattilaisia. Uuskoski näet tietää, että kaikkien aistien kautta voi vaikuttaa.

”Seminaarissa on tarkoitus rakentaa aivan uudenlaisia linkkejä suomalaisen tieteen, taiteen, teknologian ja elinkeinoelämän välille.”

”Vaikuttamisessa on aina voimaa. Ja voimavektorilla on taas aina pituus ja suunta. Tässä seminaarissa on kiehtovaa päästä kuulemaan, miten säädellä omaa voimavektoria. Sitähän monialaiset puhujat meille avaavat.” Mikko Uuskoski odottaakin kiinnostuneena, minkälaisesta kulmasta vaikuttamisen voimaa lähestyy OP-ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio tai Raute Oyj:n toimitusjohtaja Tapani Kiiski. Yhtä lailla häntä kiinnostaa kuulla, mitä ravintoloitsija, kokkimaajoukkueen valmentaja Tommi Tuominen aikoo kertoa ruoalla vaikuttamisesta maailman päättäjien pöydissä.

”Vaikuttaminen ei koskaan ole vain yksisuuntaista. Voit vaikuttaa toiseen – on hän sitten asiakas, yleisö, kollega, tekninen toteuttaja, konsultti tai vaikka pomo. Mutta yhtä lailla tärkeää on sallia itselleen tulla vaikutetuksi. Ei niin, että etukäteen päättää, etten sano sanaakaan, vaan on rohkea, laittaa itsensä peliin ja jättää omat ennakkoasenteensa viimeistään eteiseen.”

Vaikuttamisen voima -seminaari – Teknologian, liike-elämän ja taiteen vuorovaikutus kaikkia aisteja käyttäen

Red Carpet Film Festival ja Beckhoff yhteistyössä MySpeakerin kanssa järjestävät Vaikuttamisen voima -seminaarin Hyvinkäällä perjantaina 30.8. Seminaaripäivän kohtaamispaikkoina ovat Hotel Sveitsi, Beckhoff sekä illan Red Carpet -konserttialue.