Vinski ja näkymättömyyspulveri on nuoren pojan kasvutarina luuserista sankariksi, joka pohjautuu Aapelin vuonna 1954 julkaistuun lastenkirjaan.

”Vinski saa näkymättömyyspulveria apteekkarilta, ja hänestä tulee rikollisuutta vastaan taisteleva supersankari”, kuvaa pääosan esittäjä Kuura Rossi. Tuotantoyhtiö Snapper Films Oy herätti kirjan tarinan henkiin. Ensin kuvattiin Porvoossa, jonka vanha kaupunki muuttui Hömpstadiksi.
”Vinskin äidin leipomo oli torin laidalla sijaitseva puutalo. Leipomon sisätilat olivatkin Liettuassa! Vilnassa kuvaaminen oli ihan parasta. Kiertelimme vapaapäivinä kaupungissa ja sen ympäristössä. Yksi suklaajätskikauppa oli huippu!” Rossi kertoo.

Kuvauksissa järjestetty catering oli myös näyttelijän mieleen. ”Tää on ehkä jopa noloa, mutta olin aikamoinen herkkuhirmu. Tauoilla karkasin ahmimaan keksejä ja muuta. Se oli vähän epäammattimaista.”

Vinski ja näkymättömyyspulveri on ensimmäinen elokuva, jossa Rossi on näytellyt. Ohjaaja Juha Wuolijoki loi ilmapiirin, jossa oli helppo työskennellä. ”Työryhmä oli uskomaton, oli megakivaa. Mikko Leppilammesta tuli vähän mun mentor. Hän ei ole vain hyvä näyttelijä vaan myös ihana ihminen”, Rossi sanoo.

Jos pääosan esittäjä itse saisi käyttöönsä näkymättömyyspulveria, on suunnitelma jo selvillä:
”Livahtaisin Lintsille laitteisiin ilmaiseksi.”

Vinski ja näkymättömyyspulverin pääset katsomaan sunnuntaina 29.8. osana Red Carpet -festaria seuraavasti:
BioRex Sveitsi klo 10:45


Lue juttu kokonaisuudeesaa Issuusta täältä!