Kummeli-tiimin Kontio & Parmas -elokuva alkaa dramaattisista lähtöasetelmista. Valkeakoskea uhkaa suurempi tuho kuin ikinä, ja komisario Otso Kontion (Heikki Silvennoinen) on palattava eläkkeeltä takaisin töihin.

”Leffa kuvattiin samoilla liukkailla sarjan kolmannen tuotantokauden jälkeen”, ylikomisario Ljunkkaa näyttelevä Timo Kahilainen kertoo. Elokuvassa nähdään tuttuun tapaan pikkukaupungin elämää, jossa tavataan hyvin värikkäitä persoonia. ”Hahmojen polkujen kohdatessa erilaisin tavoin tulee hyviä törmäyksiä. Vierailevat näyttelijät toivat sopivaa säpinää”, Kahilainen kuvaa.

Toinen nimihenkilöistä, Parmas, erottuu hahmogalleriasta silmiinpistävällä tavallisuudellaan. ”Ensin hieman tylsältä vaikuttaneella roolihahmollani on tärkeä tehtävä elokuvan komediallisuuden korostamisessa. Parmas luo mielenkiintoisen vastavoiman. Olen hänen roolissaan vähän niin kuin säestäjä, säestän komediaa”, sanoo toista nimiroolia näyttelevä Elsa Saisio.

”JOTAIN HYVÄÄ SIELLÄ TAPAHTUI”

Kahilainen leikittelee ajatuksella roolihahmon vaihdosta: jos hän ei olisi Ljunkka, haluaisi hän näytellä itseään paljastelevaa herrasmies Sumeliusta. ”Sumelius on ihan mahtava, mutta todellisuudessa en pystyisi siihen. Sumeliuksen voi tehdä vain Ilkka Heiskanen”, Kahilainen sanoo.

”Näytellyssä hahmossa on aina vähintään 50% omaa itseä, joku oma pimeä puoli.” Erikoisilla olosuhteilla oli myös osansa siihen, millainen elokuvasta tuli. ”Tuntui, että koronan vuoksi nautti erityisen paljon, että sai olla osa työryhmää”, Saisio summaa. ”Eroahdistus oli monella kovempi kuin yleensä kuvausten jälkeen. Jotain hyvää siellä tapahtui.”

AINUTLAATUINEN KOHTAAMISPAIKKA

Kahilainen on menossa Red Carpet -festareille ensimmäistä kertaa. ”Mediassa toki olen noteerannut aiemminkin.” Häntä kiinnostaa festivaalien tarjonnasta toinen Nelosen leffa. ”Syke-elokuva on hauska pari meidän leffan kanssa. Molemmat ovat vahvoja tv-sarjoina, joten tässä on ikään kuin riski, mutta myös mahdollisuus. Saa nähdä, jäävätkö nämä leffat ainoiksi, vai alkavatko elää omaa elokuvaelämäänsä.”

Saisio on myös menossa elokuvafestivaalille, Kummeli esittää: Kontio & Parmas -elokuvan juhlaennakkoon. Hän on Red Carpetissa jo vanha tekijä, ja vieraillut niin elokuvien ennakkonäytöksissä, ammattilaisillassa, gaalaillassa, kuin workshopissakin opettajana. ”Tunnen Antin (Luusuaniemi) teatterikorkeakoulun ajoilta asti, ja on erityisen vaikuttavaa kun joku itselle tuttu polkaisee tällaiset festarit pystyyn. On kyllä upeat juhlat ja puitteet, ja ainutlaatuinen kohtaamispaikka elokuva-alan ammattilaisille.”

Kummeli esittää: Kontio & Parmas -elokuvan pääset katsomaan torstaina 26.8. sekä perjantaina 27.8. osana Red Carpet -festaria seuraavasti:
26.8. torstai Hyvinkääsali klo 18

26.8. torstai Hyvinkääsali klo 20:15
27.8. perjantai Hyvinkääsali klo 18

Liput Kummeli esittää: Kontio & Parmas -elokuvan näytöksiin hupenevat kovaa vauhtia, joten hanki lippusi nyt!


Lue juttu kokonaisuudeesaa Issuusta täältä!