Kotimaista elokuvaa juhlistava Red Carpet -festari järjestettiin Hyvinkäällä jo neljättä kertaa 27.8.–30.8.2020. Tänä vuonna festarin keskiössä olivat elokuvat, Red Carpet Gaala ja eri kaupunkitapahtumat nykyisistä poikkeuksellisista olosuhteista johtuen.

Viikonlopun aikana järjestetyt elokuvanäytökset keräsivät runsaasti katsojia rajoitukset huomioiden, ja festari osoitti olevansa merkittävä tapahtuma Hyvinkään kulttuurikentässä. Punainen matto levitettiin tänä vuonna elokuvien myötä myös ensimmäistä kertaa Riihimäelle.

Red Carpet -festareilla järjestettiin yhteensä 38 kotimaista elokuvayleisönäytöstä, joista osa oli ilmaisnäytöksiä. Tämän vuoden juhlaennakkoelokuvien näytökset PerunaMetsäjätti sekä Risto Räppääjä ja Väärä Vincent olivat loppuunmyytyjä, ja yleisö pääsikin katsomaan elokuvat ennakkoon ennen niiden syksyn virallisia ensi-iltoja. Myös draama- ja komediaelokuvien kaikki näytökset olivat täynnä. Elokuvien tekijöitä vieraili juhlaennakoiden ja monien muiden näytöksien yhteydessä keskustelemassa katsojien kanssa. Nämä Q&A-tilaisuudet saivat paljon kiitosta niin elokuvavierailta kuin yleisöltäkin.

”Erityisesti tänä poikkeuksellisena ja erityislaatuisena vuotena Red Carpet -festarin merkitys oli yllättävän suuri, vaikka se järjestettiin turvallisuussyistä normaalia pienemmin. Toisaalta kävijämäärän ollessa rajoitettu teattereissa puoleen, yleisö sai myös enemmän. Katsojat pääsivät esittämään kysymyksiä suurelle joukolle näyttelijöitä, joita oli paikan päällä kaikista uusimmista esitettävistä elokuvista”, Red Carpet -festarin taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi kommentoi.

Lapsille ja nuorille suunnatut maksuttomat elokuvanäytökset olivat edellisvuosien tapaan hyvin suosittuja.

Oheistapahtumia paikan päällä ja verkossa

Elokuvanäytöksien lisäksi viikonlopun aikana järjestettiin monia oheistapahtumia, joista tunnetuimmat olivat Red Carpet Gaala ja Tähtiraitin uusien tähtien paljastus. Gaalan tunnustukset ja Tähtiraitin uudet tähdet jaettiin 27.8. kotimaisen elokuva-alan tekijöille vuosittain vaihtuvan juryn toimesta. Uudet tähtien saajat Kati Outinen ja Peter Franzén paljastettiin ensimmäistä kertaa verkkolähetyksenä, jota yleisöllä oli mahdollisuus seurata suorana livestriimin kautta.

Perjantaina 28.8. järjestettiin myös musiikkia ja taidetta yhdistävä uudenlainen Kantti-seminaari, jossa yritysmaailman asiantuntijat jakoivat näkemyksiään tämän päivän yhteiskunnasta ja sitä koettelevista haasteista. Seminaari järjestettiin myös virtuaalisesti, jotta mahdollisimman monen oli mahdollisuus osallistua siihen.

”Tapahtumat tulevat varmasti siirtymään tulevaisuudessa enemmän verkkoon, mutta eivät mielestäni silti pysty täysin korvaamaan livetapahtumia. Niiden avulla on kuitenkin mahdollista saada tapahtumiin lisäarvoa”, Luusuaniemi pohtii.

Red Carpet -festari juhlii 5-vuotissyntymäpäiväänsä ensi vuonna

Vuoden 2021 suunnittelut ovat jo käynnistyneet. Ensi vuoden artistikattaus on jo valmis, kun tämän vuoden siirtyneiden konserttien artistit nousevat lavalle ensi vuonna. Tulevaisuudessa festarin on suunniteltu myös laajenevan muun muassa pääyhteistyökumppani Rentton kanssa rakennettavan monitoimiareenan Red Carpet Arenan ansiosta. Ensi vuonna Red Carpet -festareilla juhlistetaan myös 5-vuotissyntymäpäivää.

”Odotan ensi vuodelta todella paljon, sillä Red Carpet täyttää tällöin viisi vuotta. Tiedossa on isot synttäribileet, mutta luvassa on myös pitkin vuotta paljon uutta yhteistyössä Rentton kanssa. Näistä tiedotamme myöhemmin lisää”, Luusuaniemi kertoo.

Iso kiitos kaikille tämän vuoden festarikävijöille, elokuvavieraille, vapaaehtoisille sekä yhteistyökumppaneille: Rentto ja Onnikortteli, Hyvinkään kaupunki, Hyria, Hyvinkään seurakunta, Uudenmaanliitto, Kauppakeskus Willa, Radio Suomipop, Martela, Medialiiga, Beckhoff, Koff, Hotel Sveitsi, BioRex Sveitsi, Lindström, Veho, Hyvinkään liikenne, Villatehdas sekä Lippupiste.

Viides Red Carpet -festari järjestetään 26.–29.8.2021.

Vuoden 2021 konserttien liput ovat myynnissä jo nyt Lippupisteessä. Ensi vuonna festareilla esiintyvät Bomfunk MC’s, Sanni, Elastinen, Ellinoora, Teflon Brothers, Gasellit, Abreu, Ida Paul & Kalle Lindroth, Jukka Poika, Happoradio ja Pete Parkkonen. 


Red Carpet on festari täynnä suomalaista tähtisadetta ja rentoa hyvinkääläisyyttä parhaimmillaan. Yhdessä pääyhteistyökumppanimme Rentton kanssa kutsumme kaikki punaiselle matolle Red Carpet -festareille Hyvinkäälle 26.–29.8.2021. Tervetuloa mukaan juhlimaan elokuvaa, sen yleisöä ja elokuvien tekijöitä. Ohjelma pitää sisällään elokuvia, musiikkia, tekijätapaamisia, keskusteluja ja kaupunkitapahtumia. Iso kiitos kaikille tämän vuoden festarikävijöille, elokuvavieraille, vapaaehtoisille ja yhteistyökumppaneille! Red Carpet – elämä yllättää.