Red Carpet -festari saapuu jälleen kaupunkiin ja sen katukuvaan. Tälläkin kertaa uutta mukana tuoden, kuten olemme jo tottuneet. Tänä erilaisena vuonna 2020, olemme voineet nauttia jo heinäkuussa Red Carpet -yhteisön tuottamista kulttuuri- ja muista tapahtumista uuden Kulttuuriterassin myötä. Keskellä kaupungin sydäntä on rento ja välitön paikka istahtaa ja nauttia erilaisista esityksistä tai pelkästään kaupungin tunnelmasta. Toivottavasti kaupunkilaiset ovat ottaneet uuden tarjonnan omakseen, vierailleet ahkerasti nauttimassa maksuttomista esityksistä ja tunnelmasta, sekä toivottavasti he ovat vieneet sinne myös kaupunkiin saapuneita vieraitaan tutustumaan Hyvinkääseen ja hyvinkääläisyyteen.

Elävä kaupunki syntyy ihmisistä ja ihmisten elämästä. Asiaa on tutkittu, mutta meillä monella on varmasti omakohtaisia kokemuksiakin elävän kaupungin vaikutuksista viihtymiseen ja elämänlaatuun. Kuten tiedämme, ihmiset jatkavat kaupunkiin muuttamista, mutta ehkä myös monimuotoisemmin kuin aiemmin. Enää kaikki entinen ei välttämättä jää täysin taakse, vaan eletään sekä uutta että vanhaa, mikä on ainakin osalle ihmisistä varmasti hyvä asia. Uudessa ympäristössä eläminen ja toimiminen onkin aina erilaista, ja joskus se tuntuu myös ikävältä. Kaupungin kasvu on kuitenkin se moottori ja mahdollistaja, joka pitää pyörät pyörimässä ja asukkaiden palvelut yllä. Kulttuuri eri muodoissaan on oiva tapa elävän kaupungin rakentamisessa. Se kerää ihmisiä yhteen tutustumaan toisiinsa ja mahdollisesti puuhaamaankin yhdessä.

Kaupunkitaide on myös tullut luoksemme osaltaan luomaan viihtyisyyttä, virkistämään ja tuottamaan mielihyvää kaupungilla kulkijoille. On hienoa nähdä, että ennen irrallisina nähdyt asiat ovat nykyään enemmän osa arkea ja monen kaupunkilaisen elämää.

Eletty elämä eri tapoineen ja tapahtumineen muodostaa kullekin alueelle ja yhteisölle oman identiteetin, johon moni asia pohjautuu. Keskiössä sen kehittymisessä ovat ihmiset ja heidän toimintansa. Erilaisista arjen käänteistä, keskusteluista, neuvotteluista ja toiminnasta syntyy aina jotakin, joka vuosien saatossa muodostaa alueelle identiteetin. Ulkopaikkakuntalaisena voin sanoa, että Hyvinkäällä muodostunut identiteetti mahdollistaa paljon ja kaupunkiin on ulkopuolisenkin mukava tulla.

Me Rentto Oy:ssä haluamme osaltamme olla mukana kehittämässä kestävää kaupunkia, joka omaa vahvan kehittyvän identiteetin ja jossa kaupunkilaiset viihtyvät. Mielestämme siihen kuuluu elävä kaupunki, jossa tapahtumat ja toimiva arki ovat sopusoinnussa ja tukevat toisiaan. Hyvinkään sijainti, sen kaupunkirakenne palveluineen ja identiteetti mahdollistavat kestävän kaupungin rakentamisen myös tulevaisuudessa. Pala palalta, yhdessä eri toimijoiden kanssa. Mutta se vain on tehtävä.

Red Carpet on hieno esimerkki uskosta omaan ja lähiympäristön osaamiseen ja tekemiseen muut mukaan innostaen. Ja niin siinä vain käy, että ”elämä yllättää”.

Mika Nurminen

kiinteistöjohtaja
Rentto Oy