Jalmari Helanderin ohjaama vuoden 2019 Red Carpet -festivaalielokuva on julkaistu.

Kuvaaja Kjell Lagerroos ja ohjaaja Jalmari Helander Red Carpet -festivaalielokuvan 2019 kuvauksissa. Kuva: Manuela Pyyhtiä

Tämänvuotisen, Kjell Lagerroosin kuvaaman festivaalielokuvan näet alta.

Toukokuussa kuvattua festivaalielokuvaa tähdittävät Jussi-palkitut näyttelijät Petri Manninen ja Juha Muje. Elokuvassa näyttelevät myös Eija Nousiainen ja niinikään Jussi-palkittu Heikki Nousianen. Mutta Red Carpetin festarileffa ei olisi Red Carpetin festarileffa, ellei kuvauksiin olisi osallistunut myös laaja joukko Hyrian opiskelijoita ja valmentautujia: näille kuvaukset olivat todellinen käytännön oppimisympäristö. Hyrialaisten tehtäviin kuului cateringista huolehtimista, teiden sulkemista, lavastekakkujen leipomista. Tietysti opiskelijoita tarvittiin myös avustaviin näyttelijäntehtäviin.

Kuvauspäivät olivat pitkiä, mutta ainutlaatuisia ja ikimuistoisia jokaiselle festivaalielokuvan tekemiseen osallistuneelle opiskelijalle ja valmentautujalle.
Myös kuvauksissa tallennetut behind the scenes -kuvat ovat hyrialaisten Jonna Seppälän ja Manuela Pyyhtiän käsialaa.

Kahtena aiempana vuonna toteutetut festivaalielokuvat valittiin edustamaan Suomea Toronton kansainvälisille lyhytelokuvafestivaaleille.

Kuva: Manuela Pyyhtiä